IBM, İrlanda'da dalga enerjisi için çalışıyor
IBM ve İrlanda Sürdürülebilir Enerji Kurumu, dalga enerjisinden elektrik elde etmek için birlikte çalışıyor.
IBM, İrlanda’da dalga enerjisinden elektrik elde edilebilmesi için İrlanda Sürdürülebilir Enerji Kurumu ile birlikte ortak bir proje yürütüyor. Bu projenin sonucunda dalga enerjisinden elektrik üretmek için kurulan tesisin verimi ve çevreye olan etkileri incelenecek.
IBM Endüstri Araştırmaları Bölümü müdür yardımcısı Katharine Frase yaptığı açıklamada İrlanda’nın 2010 yılında enerji ihtiyacının % 86’sını ithal ettiğini ve bunun büyük çoğunluğunun da fosil yakıtları olduğunu belirtti. Avrupa Yenilenebilir Enerji Direktifine göre İrlanda için 2020 yılına kadar enejisinin % 16’sını yenilenebilir enerjiden karşılaması hedefi koyulduğunu söyleyen Frase, projenin bu açıdan önem taşıdığına dikkat çekti.
Proje ile ilgili en büyük sorunlardan biri, türbinlerin ürettiği gürültü kirliliği ve doğal hayata verdiği zararlar. Su altında meydana gelen ses kirliliği yüzünden bazı türlerin doğal hayatlarının olumsuz etkileneceği belirtiliyor. IBM ve İrlanda Sürdürülebilir Enerji Kurumu tarafından oluşturulan özel bir komisyon, bu durumu incelemeye aldı.
Proje, şimdiye kadar yapılan en büyük su altı ses araştırma projesi olacak. Bunun yanında su altında kurulacak olan dalga enerjisi tesisinin de akıllı şebeke teknolojileri izlenerek şebekeye olan etkisi izlenebilecek.
İngiltere ve İrlanda, dalga ve gel-git enerjisinden elektrik üretimi konusunda önemli çalışmalar yapıyor. IBM araştırmacıları projenin sonuçlarına göre bu teknolojinin ABD’de uygulanıp uygulanamayacağını da incelemiş olacaklar.
Avrupa Birliği Araştırma, Yenilikçilik ve Bilim Komisyonu Üyesi Marie Quinn, “Okyanus enerjisinden faydalanmak istiyorsak, doğal yaşamın önceliklerini göz önüne almalıyız” diye konuştu. Bu projenin endüstriyel şirketler ve hükümetler arasındaki ortak çalışmanın güzel bir örneğini oluşturduğunu söyleyen Quinn, bu sayede okyanuslardan daha verimli ve sürdürülebilir enerji edilmesi konusunda önemli mesafeler alınabileceğini kaydetti.
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi