elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hem Yüzebilen Hem Uçabilen Robot Böcek

Harvard Üniversitesi araştırmacıları hem yüzebilen hem de uçabilen böcek görünümlü mini robot geliştirdi. Su ve hava robotik tasarımlarına yeni bir soluk getiren bu robotun ayrıntıları haberimizde.



A- A+
05.11.2015 tarihli yazı 9880 kez okunmuştur.
Doğadaki canlıları örnek alma olarak bilinen biyomimetik biliminin yeni ürünü yüzebilen ve uçabilen mini bir robot oldu. SEAS mühendisleri, uçan deniz kuşu olarak bilinen martıların uçuştan yüzmeye geçiş evrelerini inceleyerek bu robotu tasarladı.
 


Plastik kanatlara sahip olan robot saniyede 120 kez kanat çırparak uçabiliyor. 80 mg ağırlığındaki robot, kanat çırpmak için gerekli olan enerjiyi piezoelektrik aktüatörlerden sağlıyor. Ağırlık olarak hafif olması uçuş için avantaj ancak bu özellik robot böceğin suyun yüzey gerilimini kıramamasında neden oluyor. Bu nedenle suya dalabilmek için robot böcek belli bir açıyla suya girebiliyor.




►İlginizi Çekebilir: Google Robot Ordusu


Suyun iletkenliğinden dolayı robot böceğin tüm elektriksel bağlantıları yalıtkanlarla kaplanmış. Ayrıca su havadan 1000 kat daha yoğun olduğu için suda kanat çırpmak sorun yaratıyor. Ancak robot böcek, martılardan ilham alınan yöntemle açılı kanat çırpma hereketleriyle su altında saniyede 9 kez kanat çırpabiliyor. Robot böceğin önündeki çözülmesi gerek yeni porblem ise suya girdikten sonra yeniden nasıl uçacağı gibi gözüküyor.


Kaynak:

Harvard


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.