elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Helikopterler İçin Robotik İniş Sistemi |
DARPA

Dikey iniş ve kalkış yapabilmeleri sayesinde helikopterle askeriye, sivil ulaşım, sağlık, kargoculuk gibi birçok alanda kullanılıyor. Ancak hava taşıtlarındaki olumsuzluklar veya iniş esnasında zeminin engebeli olması büyük bir sorun oluşturarak kazalara neden olabiliyor. DARPA helikopterlerdeki iniş problemlerini çözebilmek için robotik iniş sistemi geliştirdi.



A- A+
14.09.2015 tarihli yazı 9603 kez okunmuştur.
Özellikle askeri alanda ve acil durumlara müdahele etmek için kullanılan ambulans helikopterlerde ulaşımın baştan sona sorunsuz bir şekilde tamamlanması kritik önem taşıyor. Helikopterlerde iniş sırasında zemindeki engebeler sarsıntılara, hatta kazalara neden olabiliyor. DARPA sorunsuz iniş yaşanabilmesi için tasarladığı robotik iniş sistemi ile bu problemin önüne geçmeyi planlıyor.
 
Georgia Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirme çalışmaları devam eden sistemde, standart düz iniş takımları yerine 4 bacaklı yürüyüş takımı bulunuyor. Eklemli olan mafsal bacakların her biri birbirinden bağımsız. İniş sırasında bacakların üzerine binen yükler sensörler ile algılanarak veri işleniyor ve en uygun iniş pozisyonu bacaklar tarafından ayarlanıyor. Hafif olan bu sistem sayesinde sorunsuz iniş ile helikopterlerin zarar görme riski en aza inmiş olacak.

Robotik iniş sisteminin ugulama videosu;
 



Kaynak:
 

►Gizmag
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.