elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google SkyBender Projesi = Drone + Güneş Enerjisi + 5G İnternet

Google’ın artık tarayıcıdan çok daha fazlası olduğunu herkes biliyor. Gerek insansız otomobili, gerek insanı yenen yapay zekalarıyla birçok alanda lider durumda. Şimdi ise güneş enerjisinden gücü sağlanan dronelar ile 5G internet sağlayacakları “SkyBender” projesi ile karşımızda. Gelin şimdi bu projeyi daha yakından inceleyelim.



A- A+
06.02.2016 tarihli yazı 9974 kez okunmuştur.
Google yaklaşık iki yıl önce Titan Aerospace isimli şirketi satın aldı ve bu şirketi neden aldığı ve neler yapacağı konusunda ciddi bir merak konusu olmuştu. İlk olarak Google Maps ve Google Earth için fotoğraf toplaması ve Project Loon için Titan'ın atmosferik uydularını kullanılması gibi çeşitli alanlarda oldukça işlevsel bir yatırım oldu. Titan Aerospace şirketinin ürettiği droneların en önemli özelliklerinden biri de güneş enerjisi ile çalışmalarıdır. SkyBender projesinin en önemli özelliklerinden biri de budur.
 



►İlginizi Çekebilir: Google'ın 5 Büyük Projesi


Başta Facebook dünyaya internet servisi sağlamak amacıyla böyle bir projeye girmek istedi fakat, Google biraz daha elini çabuk tutarak şirketi satın aldı ve projeye koyuldu. Kod adı SkyBender olan bu proje, milimetrik radyo dalgaları kullanarak her saniye gigabitler büyüklüğünde data ileterek 5G teknolojisini getireceği açıklandı. Bu da demek oluyor ki, proje gerçekleşirse 4G LTE sistemden yaklaşık 40 kat daha hızlı bir sistem olacaktır.
 


Sahibinin Richard Branson olduğu uzay yolculuğu seferleri düzenlemek için kurulan ‘‘Virgin Galactic’’ şirketinden devasa bir hangar alanı kiraladığı ve hangar kirası olarak Virgin Galactic’e günlük 1000 dolar ödendiği ve uzay üssü için de ekstradan 300 bin dolar daha çıktığı gelen haberler arasında yer alıyor. 
 


Google, bu projeyi “Centaur” adlı güneş enerjisiyle çalışan insansız hava aracı ile test ediyor. Ayrıca testler için önümüzdeki temmuz ayına kadar ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan izin almış bulunmakta. Bu teknolojini gelmesi hiç de uzak gözükmüyor. Bakalım gelecek bize neler gösterecek…


Kaynak:


The guardian

Yazar: Burcu Yelis
Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.