elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Galaxy S5 Gözlerinizi Tarayacak

Samsung, 2014 yılının başlarında piyasaya sürmeyi planladığı Galaxy S5 ile akıllı telefon sektörüne yenilikler katmaya hazırlanıyor. Kore medyasından gelen haberlere göre Galaxy S5, göz tarama ve QHD ekran teknolojisine sahip olacak. Kesin bir bilgi olmasada 24 – 27 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde yeni modeli Galaxy S5’i tanıtması planlanan Samsung, geliştereceği yeniliklerle rakiplerinden farklılaşmayı planlıyor. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
19.12.2013 tarihli yazı 7739 kez okunmuştur.
Apple, iPhone 5S modeliyle birlikte kullanıcıya sunduğu parmak izi okuyucu teknolojisiyle güvenlik konusunda mobil dünyaya büyük bir yenilik sunmuştu. Son günlerde Kore medyasında yer alan bilgilere göre Samsung, Apple’ın bu yenilikçi hareketine, Galaxy S5 modeline koyacağı göz tarama teknolojisi ile karşılık verecek.
 
 

Sistemin tam olarak nasıl çalışacağı bilinmesede cihazda bulunacak olan göz tarama sensörü sayesinde kullanıcılar gözlerini taratarak kolayca kilidi açabilecekler. Bunu yanısıra Apple’ın İtunes üzerinde parmak iziyle doğrulama işlemine olanak vermesine karşılık, Samsung Android marketi için böyle bir kolaylık sağlayacakmı ? Büyük bir merak konusu.
 
Göz tarama teknolojisinin yanı sıra büyük yeniliklerden birisi de ekran teknolojsinde olacak. 5.5 inc ekran genişliğinde olması düşünülen Galaxy S5, Quad HD (QHD) görüntü kalitesinde bir ekrana sahip olacak. 4k çözünürlük teknolojisi olarakta bilinen Quad Hd teknolojisi, 2,560 x 1,440 piksel çözünürlük desteğine sahip. Bu da normal bir hd ekrandan 4 kat daha fazla çözünürleğe sahip olması anlamına geliyor. Yeni bir kamera teknolojisine de imza atmayı planlayan Samsung, Seul'deki bir konferansta yaptığı açıklamaya göre, pikselleri birbirinden izole ederek resim kalitesini arttırabilen ISOCELL kamera sensörünü yeni cihazında kullanacak. Bu teknolojiyle birlikte pikselleri ayrı ayrı ayırt edebilen kamera sayesinde yüksek renk doğrulunun yanında düşük ışık altında bile keskin, kaliteli fotoğraflar çekinilebilecek.
 






►İlginizi çekebilir: Gelecek 4K ile Netleşecek


3 GB Ram, 16 MP kamera ve 4000 mAh'lik dev bir bataryaya sahip olacak Galaxy S5, 64 bit’lik bir işlemci barındıracak. Ayrıca Samsung’un yeni modelinde, plastik gövde yerine alimünyum kasaya yer vermesi de beklenen yenilikler arasında yer alıyor.


Kaynak:
►Mashable
►ZDnet
►Androidsas

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.