elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Facebook'tan Yeni Haber Uygulaması |
Paper

Facebook, kullanıcılarına haber içeriğini çok farklı bir tasarımla sunan yeni uygulaması Paper'ı duyurdu. Haber paylaşımı açısından en önemli sosyal medya aracı olan Facebook, geliştirdiği bu uygulama ile kullanıcılarına haber kaynağını pratik ve canlı bir şekilde sunmayı hedefliyor. Haberi ve görseli büyütme, videoyu anında oynatabilme gibi imkanlar sunan bu uygulamada, her işlemi tek bir parmak hareketi ile yapabilmek mümkün. Detayları haberimizide bulabilirsiniz.



A- A+
01.02.2014 tarihli yazı 6330 kez okunmuştur.
1.23 milyar aktif kullanıcı, 945 milyon mobil kullanıcıya sahip olan Facebook, şüphesiz günümüzün en önemli sosyal medya ağlarından biri. Geçtiğimiz günlerde Mark Zuckerberg tarafından açıklanan istatistiklere göre saniyede 4000 adet, her bir saatte ise 14 milyon fotoğraf paylaşılıyor. Bir gün içerisinde ise 10 milyar adet mesaj gönderiliyor. İstatistiklerde de görüldüğü gibi her geçen gün artan kullanım oranıyla, hayatımızdaki önemini giderek arttıran sosyal medya devi, kullanıcılarına yeni bir mobil uygulama sunmaya hazırlanıyor. Son dönemlerde Facebook’un daha çok haber alma amacıyla kullanıcıları tarafından tercih ediliyor olması Paper isimli mobil uygulamanın geliştirilmesini beraberinde getirdi.
 

Videoda Paper mobil uygulamasının kullanım örneklerini görebilirsiniz.

 
Facebook Creative Labs birimi tarafından geliştirilen Paper isimli uygulama, kullanıcının haber kaynağına düşen gelişmeleri basit bir arayüzle hızlı ve pratik bir şekilde kullanıcıya sunacak. Bu uygulamada tasarım açısından daha basit bir görünüm ile tuşları ortadan kaldırarak tam ekran görünüm imkanı mümkün olacak. Paper mobil uygulaması haber ve yeni gelişmeleri dikey ve yatay olarak kaydırarak basit bir şekilde incelemenizi sağlayacak. Yeni uygulamada üzerinde durulan en önemli nokta ise her işlemin tek bir parmak hareketi ile basitçe yönetilebilmesi. Bu özellik ile haberlerin ve görsellerin tek parmak ile büyütülmesi mümkün kılınmış. Ayrıca kullanıcılar kendi haberlerini yaratarak bu uygulama üzerinden paylaşımda bulunabilecek. Paper, içerik yüzeyinde spor, teknoloji ve müzik gibi kategoriler başta olmak üzere 19 farklı kategori bulundurarak kullanıcılara daha etkin bir kullanım imkanı sunacak. Kişisel tema seçim olanağı da barındıran Paper, şuan için reklam bulundurmayacak. Her bölümdeki haberler kart tasarımı ile ekranın alt bölümünde yer alacak. Kullanıcı okumak veya incelemek istediği haberi tek bir dokunuşla tam ekrana sığdırarak inceleyebilecek, bu haber kartlarının sıralamasını kendi isteğine göre düzenleyebilecek. Bilindik tasarımından vazgeçen Facebook, bu yenilikçi yaklaşımıyla kullanıcıya elverişli bir kullanım olanağı sunacak. 
 

 
Modern çağın gazetesi olarak tabir edilen Paper, Facebook’un mobil uygulamaya verdiği önemi yansıtıyor. Facebook, son dönemlerde mobil kullanım sayısını arttırsa da, uygulamada kalma sürelerinde büyük bir düşüş yaşıyor. Son dönemlerde reklam gelirlerine büyük önem veren Facebook bu uygulamasıyla reklam gelirleri konusundaki önceliğini ertelemiş gibi gözüküyor. 9 aylık bir sürede geliştirilen Paper uygulaması ile yetinmeyi düşünmediklerini açıklayan Mark Zuckerberg, şirketin daha farklı bağımsız mobil uygulamalar üzerinde çalıştığını söyledi. Paper, 3 Şubat tarihinde ilk olarak ABD’de iOS kullanıcılarına sunulacak. 
 


Kaynak:
►Techcrunch
►Mashable

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.