elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektronik Cihazları Soğutmada Elmas Teknolojisi |
2a Technologies

Elmas denilince akla ilk gelen özellikleri pahalı olması ve genellikle kuyumculuk sektöründe kullanılmasıdır. Ancak elmaslar, kimyasal özellikleri sayesinde elektronik cihazlar için çok iyi bir soğutucudur. 2a Technologies’in elektronik aygıtlar için geliştirdiği elmas teknolojisinin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
05.08.2015 tarihli yazı 6602 kez okunmuştur.
Yüksek satış hacmine sahip elmas sektöründe, elmas madeni azlığı nedeniyle yakın gelecekte talebin karşılanamaması bekleniyor. Bu durum kaçınılmaz şekilde girişimcileri laboratuvar ortamında üretilen elmaslara yönlendiriyor. Madenlerdeki ısı ve basıncı yapay olarak yaratarak başlayan elmas üretme çalışmalarında özellikle saflaştırma süreci önemli rol oynuyor.
                          
Elmaslar bilinen en sert malzeme olmaları, sağlığa zararlı olmamaları, radyasyondan etkilenmemeleri nedeniyle inşaat, nükleer, tıp alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Doğal elmaslarda yeterli talebin karşılanamaması nedeniyle bu sektörlerde kullanılan elmasların neredeyse tamamı suni elmas.

 

 


Çok iyi termal yalıtkanlığa sahip olan elmaslar soğutucu bir özelliğe de sahiptir. Özellikle ısınmanın büyük bir sorun oluşturduğu elektronik aygıtlarda elmasların, silikonların yerini alması bekleniyor. Silikona göre iki kat daha fazla soğutma sağlayan elmas ayrıca daha fazla akım taşıyabiliyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Bor Olmasaydı Neler Olurdu?


2a Technologies’in saflaştırma çalışmaları kimyasal buhar biriktirme yöntemi üzerine kurulu. Yaklaşık 0,5 mm kalınlıındaki elmas hammedesini mikrodalga ışınları, hidrojen ve metan gazına maruz bırakarak üst üste karbon bağları katmanarı oluşturuyor. Bu işlem suni elmasın kimyasal özelliklerini doğal elmasa daha da yakınlaştırıyor. Bu işlemler ile hem daha saf hem daha ucuza elmas üretimi gerçekleştiriliyor.


Kaynak:


►2aTechnologies
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.