elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikli Uçak Wingcopter Kargo Teslimatı Yapacak

Kargonuzun evinize drone ile teslim edileceğini hiç düşündünüz mü? UPS şirketi yakında bunu hayata geçirecek. UPS şirketinin yan kuruluşu olan UPS Flight Forward, ABD’de ve Dünya çapında çok amaçlı teslimat uçağı filosu oluşturmak amacıyla Alman bir şirket olan Wingcopter ile el sıkıştı.



A- A+
14.04.2020 tarihli yazı 9078 kez okunmuştur.

Herkese Uyan Tek Bir Senaryo Değil

UPS İleri Teknoloji Grubu Başkan Yardımcısı olan Bala Ganesh: “ Wingcopter ile işbirliğimiz, yeni kullanım durumlarında drone teslimat hizmetine başlamamızın yolunu açmamıza yardımcı oluyor. UPS Flight Forward, drone teslimatındaki liderliğimizi genişletme yeteneğimizi çoğaltmak ve müşterilere hizmet etmek amacıyla bir teknoloji ortakları ağı oluşturuyor”dedi. Bu, birçok müşteri ihtiyacını karşılarken, farklı özelliklerde ve farklı durumlarda çalışabilen bir drone filosu kurulmasının yolunu açmanın da önemli bir adımı olarak görülmektedir.

Wingcopter şimdiden elektrikli bir dikey kalkış ve iniş uçağı (eVTOL) tasarladı. Bu uçağın en belirgin özelliği yüksek hızlara ulaşabilmesi. eVTOL saatte 45 mil’e kadar rüzgar hızlarını içeren koşullarda saatte 150 mil gibi yüksek hızlara ulaşabilme özelliğine sahip olarak tasarlanmış. Wingcopter’ın bir diğer avantajı,asılı durma ve dikey kaldırma işleminden, kalabalık alanlarda kullanmak için daha uygun olan düşük gürültülü bir ileri geçiş moduna geçmesini sağlayan tasarımıdır.



İlginizi Çekebilir: Kargonuzu Artık Bir Drone Getirecek!

Bu durumu eğimli rotor tasarımı kullanarak yönetmektedirler.Wingcopter aynı zamanda uçağını UNICEF ve diğer yardım kuruluşları ile ortaklıkları da dahil olmak üzere ulaşılması zor olan yerlere önemli tıbbi malzeme ve hayat kurtaran ekipman sağlamak için kullandı. Ekim ayında UPS Flight Forward, Federal Havacılık Birliği’nden(FAA) sadece paket teslimatları için tam ölçekli bir drone havayolu işletmesi onayı aldı.


UPS ve Wingcopter arasındaki bu anlaşma çeşitli endüstriler de dahil olmak üzere çeşitli ihtiyaçlara hizmet edecektir ve ileriki zamanlarda uçak tiplerinin ortakça geliştirilmesine yol açacaktır. Wingcopter’ınCeo’su ve kurucusu olan TomPlümmer: “Bizim vizyonumuz her zaman dünyanın dört bir yanındaki insanların yaşamlarını geliştirmek için teknolojiden yararlanmak olmuştur. UPS ile stratejik ilişkimiz, drone teknolojisinde sektör lideri olarak rolümüzü güçlendirerek büyümemizi ve küresel genişlememizi daha da hızlandıracak” dedi. Sizce drone teknolojisi başka hangi alanlarda yaygınlaşıp değişim yaratacak?



interestingengineering.com
techcrunch


Yazar: Pelin Turan



 

 


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.