elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Güneş Enerji Tesisi:
Noor Abu Dhabi

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali unvanına sahip olan Noor Abu Dhabi Güneş Enerjisi Santrali ticari faaliyetlerine başladı. Detaylar haberimizde.



A- A+
12.07.2019 tarihli yazı 6452 kez okunmuştur.
Toplam yapımı 23 ay süren santralde yaklaşık 3000 işçi çalıştı. Tesis, 8 milyon metrekarelik bir alana kurulu 3,2 milyondan fazla güneş panelinden oluşuyor ve 1.177 MW’lık yani yaklaşık 90.000 kişinin taleplerini karşılayacak kapasiteye sahip.

 
Devlet katkısı olmadan 8 ticari banka tarafından finanse edilen ve toplam maliyeti 871,2 milyon dolar olan proje 3 şirketin ortaklaşmasıyla meydana geldi. Toplam kazançtan Japon şirket %20, Çinli şirket %20 ve Dubaili şirket %60 pay aldı.
 
Tesiste üretilen 
enerji, EWEC(Emirates Water and Electricity Company)’e 25 yıllık elektrik alım sözleşmesi kapsamında satılacak. Teklif aşamasındayken 2.4 cent/kWh tarife teklifi alarak dünya rekorunu da kırmış oldu.Tesisin Abu Dhabi’nin CO2  emisyonlarını bir milyon ton azaltması bekleniyor, bu diğer yollardan toplam 200.000 otomobilin alınmasına eşdeğer.


Proje aynı zamanda Abu Dhabi’nin yenilenebilir enerji üretimini artırmasına ve elektrik üretimindeki doğalgaza bağımlılığını azaltmasına olanak sağlayacak.

EWEC Başkanı Muhammed Hassan Al Suwaidi tesis ile ilgili şunları söyledi: “Projenin tamamlanması, BAE’nin 2017 yılında başlatılan ‘Enerji Stratejisi 2050’ planı için önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bu planın amacı BAE çapındaki toplam enerji tüketiminde, temiz enerjinin payının 2050 yılında yüzde 25’ten yüzde 50’ye çıkartılmasıdır. Bu arada elektrik üretiminin karbon ayak izinin de yüzde 70 kadar azaltılması hedeflenmektedir. Bu sayede su ve elektrik sektörlerinin sürdürülebilirliğini geliştirmemize ve planlanan sektörel dönüşüme yardımcı olabilecek alternatif enerji kaynakları sağlanabilecektir.”

 
Yazar: Semanur ÖZDEMİR
 
Kaynak:


FORBES
CONSTRUCTION
POWER


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.