elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Blackberry'nin Geri Dönüşü

Iphone ve Samsung'un pazar payını arttırışıyla piyasadan yok olmak üzere olan Blackberry geri mi dönüyor? Blackberry ne gibi değişiklikler yaptı? Blackberry piyasada bu sefer adından söz ettirecek mi? Haberimizi beraber okuyalım.



A- A+
25.12.2014 tarihli yazı 5488 kez okunmuştur.

Blackberry'nin Geçmişi

BlackBerry, dünyada 80 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olan bir telefon üreticisidir. Klavyeli modelleriyle 2011 yılına kadar piyasaya damgasını vuran modellere sahipti.
 


Son yıllarda Android ve IOS piyasada en çok tercih edilen işletim sistemlerinden oldular.
Bu durumdan en ağır darbeyi Blackberry aldı. Rekabette "Bende varım." diyebilmek için farklı telefon modelleri çıkartmasına rağmen kazanç sağlayamadı. 
 



Pazar payını arttırmak isteyen Blackbery yeni telefonun tanıtımını yaptı. Telefonun tasarımı şimdiden dikkat çekmeye başladı. Yıllar önce büyük kazanç sağladığı 'Blackbery Classic' modelini güncelleyerek yeni tasarımnda trackpad'i yeniden kullandı.
 

 
İlginizi Çekebilir: Nasıl Daha Verimli Oluruz ?


2000'li yıllarda kazancının hep arttığını açıklayan Blackberry, 2009 yılında Fortune Magazine RIM'i ekonomik krize rağmen son üç yılda % 84 kârla en hızlı büyüyen şirket olarak gösterildi.
 



►İlginizi Çekebilir : Zekamızı Nasıl Geliştirebiliriz?



2011 yılında ise değer kaybettiğini açıklayan, Kanada merkezli şirket Türkiye'deki operasyonlarına geçtiğimiz zamanlarda nokta koymuştu. Yeni çıkarttığı telefonunu ise Türkiye'de piyasaya sürülüp sürülmeyeceği bilinmiyor.


Kaynak:
►ntvmsnbc
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.