elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bisiklet Tekerliği ile Enerjinizi Depolayın

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları tarafından geliştirilen yeni bir bisiklet tekerleği ile artık enerjinizi depolayabileceksiniz. Enerjiyi depolayıp sürücünün zorlandığı aşamada devreye giren sistem, tekerlekteki bir bilgisayar, piller ve elektronik alıcılardan oluşuyor. Sürücünün, bu depolanan enerjiye ne zaman yardıma ihtiyacı olduğunu belirleyebilen sistem aynı zamanda akıllı telefonunuz ile bağlantı kurabiliyor. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
21.12.2013 tarihli yazı 30807 kez okunmuştur.
Bilim, mühendislik ve ekonomi konularındaki başarılarıyla tanınan dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanımlanan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), bugünler de enerjiyi depolayabilen bisiklet tekerleği projesi ile gündemde. MIT araştırmacıları tarafından geliştirilen bu tekerlek, sürücünün pedal çevirişleriyle elektrik enerjisini depoluyor. Ayrıca kullanıcının frene basmasıyla da salıverilen kinetik enerjiyi saklayıp hız artırmak istediği zaman da bu enerjiyi kullanabilmesini sağlıyor. Bisiklet sürücüsünün, yokuş aşağı gittiğinde kaybettiği enerjiyi de depolayan bu tekerlek, merkezinde yerleşik olan bataryayı şarj ediyor. Projenin baş sorumlusu Christine Outram, yaptığı açıklamada mevcut elektrikli bisikletlerin ağır güç kaynaklarından ve hantal elektrik kablolarından oluştuğunu belirterek, "Bu, daha çok insanı bisiklete bindirecek bir teknoloji" şeklinde yorumluyor. Pil, pedal ve sürücü arasındaki bilgi alışverişi ise gidona yerleştirilen akıllı telefonunuz araclığı ile sağlanıyor. Tekerlekteki algılayıcılar, ayrıca havadaki kirlilik ve trafik durumu ile ilgili bilgileri toplayıp diğer bisiklet sürücüleriyle paylaşmayı sağlıyor.
 



►İlginizi çekebilir: Bisikletten Enerji Üretimi
       
 
Dünyanın en çok bisiklet kullanılan şehirlerinden, Kopenhag'tan ismini alan ürün, 250 watt’lık bir motora, 48volt lityum pile, bluetooth 4.0 ve 5.9 kg’lık bir ağırlığa sahip. Saatte 25 km maksimum hız yapabilen bu tekerlek, 4 saatlik şarj süresiyle 50 km’ye kadar yol aldırabiliyor. Sürücü yokuşa veya zorlandığı bir yere geldiğinde pedala basışından bunu algılayan tekerlek, pildeki enerjiyi kullanıyor ve böylece sürücünün pedal çevirmesine gerek kalmıyor. 500’den az sayıda üretilen ürün 700 dolarlık bir fiyat ile satışta. 



►İlginizi çekebilir: Tam Otomatik Bisiklet Park Kuleleri





►İlginizi çekebilir: Doğadaki Gizem Elektrik




Videoda Kullanım Örneklerini Daha Yakından Görebilirsiniz 


Kaynak:
►Superpedestrian

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.