elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple, Samsung ve LG'ye Rakip |
General Mobile

2008 yılından bu yana gün geçtikçe artan bir ivme ile gelişen telefon teknolojisi, insan hayatını kolaylaştırması ile büyük bir ihtiyaç haline gelmiş durumda. Apple, Samsung ve LG gibi güçlü rakiplere rağmen bu günlerde akıllı telefon teknolojisi alanında kendini gösteren bir diğer şirket ise General Mobile. Gelin bu dev rekabeti ürünleriyle birlikte daha yakından inceleyelim.



A- A+
07.03.2014 tarihli yazı 11038 kez okunmuştur.
Dünya’nın telefon devi olarak bilinen Apple , son 5 senedir büyük rakipler ile karşılaşmış ,tartışmasız en büyük rakibi Kore telefon devi Samsung’dur. Çok kısa bir sürede bu pazarda kendinden fazlasıyla söz ettiren Samsung , Galaxy serisi ile (s3,s4,Note,Note2,Note3 vb..) dünya telefon piyasasını alt üst etmişti. Bu zamana kadar daha çok IPS LED ekranı ve üstün teknoloji ile donanımlı TV’leri ile büyük bir varlık gösteren LG ise son 2 senedir Samsung ve Apple’nin en büyük rakiplerinden birisi oldu. Şu an piyasada en çok konuşulan telefonlar da bu şirketlerin en güçlü silahları durumunda. (Apple IPhone 5S, Samsung Galaxy Note 3, LG G2 ve GFlex)
 



►İlginizi Çekebilir: Galaxy S5 Gözlerinizi Tarayacak


Telefon performans testine gelecek olursak ANTUTU BENCHMARK testlerinde Note3 ve G2 30000-35000 arasında puanlar alarak piyasadaki bir çok telefona performans ve hız açısından fark atıyor. Apple ise farklı bir yazılım olan IOS kullanması nedeni ile bu teste giremiyor. Fakat IPhone 5S ’in de böyle bir testte diğer iki telefon kadar performans göstereceği de tartışmasız.
 
Bir de son 1 aydır adından fazlasıyla söz ettiren bir marka daha var. Geçen sene piyasaya düşük fiyat fakat yeterli performans ile sürdüğü Discovery modeli ile bir anda çıkış yapan General Mobile. 2005 yılında telefon üretmeye başlayan , dünyanın 3G teknolojisine sahip ilk çift kartlı telefonunu üreten ve çift sim kartlı telefonları ile ünlenen bir şirket. (2005 yılına kadar telefonlara yazılım üretiyordu.) Şubat ayının sonunda piyasaya süreceği 3 modeli ile diğer 3 dünya devini gerisinde bırakacak gibi görünüyor. Bu modeller ; Discovery 2, Discovery Elite ve Discovery Elite Lite. Bu modellerden en iddialı olanı ise Discovery Elite. Çok üstün donanımlara sahip olan bu model şu anda ANTUTU BENCHMARK testlerinde inanılmaz sonuçlar alıyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Galaxy Note 3 mü Yoksa iPhone 5S mi?


Discovery Elite' nin teknik özelliklerine bakacak olursak ;

2.5 GHz 4 Çekirdek Snapdragon 800ac İşlemci (Snapdragon 800ac, şu an piyasadaki en iyi işlemci olan Snapdragon 800’ün daha üst versiyonu)
32 GB ROM
5.5 inç Full HD JDI Gorilla Glass 3 Ekran
Android 4.4.2 KitKat
Adreno 550 MHz Adreno 330 GPU
4 GB Sistem belleği (1 GB GPU için ayrılmış. Sisteme 3 GB kalıyor.)
16 MP arka, Optik odaklamalı 8 MP ön kamera ( Ön ve arka kamera testlerde çok iyi sonuçlar vermektedir. Piyasadaki bir çok akıllı telefonun arka kamera ile çekemediği netlikte ve kalitedeki video ve resmi bu telefonda ön kamera ile çekmek mümkün.)
2500 mAh Batarya( Sahip olduğu yüksek işlemci ile bu batarya gücünün yeterli olacağı düşünülüyor. )
Wifi, Bluetoth 4.0, GPS – Glonass
Elite lite nın ise bu modelden tek farkı 16 gb rom ve 2gb ram a sahip olmasıdır.
 
Note 3 , G2 gibi telefonlar ANTUTU BENCHMARK teslerinde ard arda 2. testten sonra farklı puanlaralıp ısınma problemi ile karşılaşılmaktaydı ,fakat GM Discovery Elite ard arda yapılan 8 testte de aynıpuanı alıp ,en ufak bir şekilde ısınma problemi yaşamadan mükemmel sonuçlara imza atan bir telefon.




►İlginizi Çekebilir: Retina Ekran Teknolojisi Nedir?


Önce Nokia’nın Lumia modellerinde kullandığı renkli tasarımı daha sonra Apple IPhone 5C serisinde kullanmıştı. General Mobile de Discovery serilerinde bu şıklığı teknoloji severlere sunuyor. Alıcıları en çok ilgilendirecek noktaya gelecek olursak , piyasaya 2500 TL civarında çıkan Note 3 ve 1800-2000 TL civarında çıkan LG G2 ye karşılık Discovery Elite’nin ise 1200 TL ile piyasaya çıkması planlanıyor. Elite Lite modelinin ise 900-1000 TL civarında çıkması muhtemel.
Ayrıca General Mobile CEO’su şu an bu telefonu kullanmakta olduğunu açıklamıştı. Marka takıntısı olmayan, teknoloji ve özellikle telefon tutkunlarına şu an için telefon piyasasında tavsiye edebileceğim en hızlı, en yüksek performanslı ve üstelik buna rağmen en ekonomik cihaz kesinlikle GM Discovery Elite.


Kaynak:
 
►cnet
►gsmarena


Sercan Uysal

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.