elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Android Lollipop Tabanlı Paranoid Android 5.0 Alpha 1

Gün geçtikçe sürekli olarak akıllı telefonların işletim sistemlerine yeni güncellemeler yeni görsel bileşenler kullanıcıya hitap etmesi ve daha kolay kullanılması amacıyla geliştirilmektedir. Bu yazımızda Android Lollipop işletim sistemi tabanlı Android 5.0 Alpha 1 hakkında bilgiler yer alacaktır.



A- A+
11.02.2015 tarihli yazı 7108 kez okunmuştur.
Android Lollipop sürümü hakkında bilgi verilerek başlamak gerekirse eğer Android Lollipop işletim sistemi Android telefonlara ait ilk 64 bitlik işletim sistemi olarak geçtiğimiz aylarda hayatımızda ki yerini aldı. Android Lollipop 5.0 sürümü çıktıktan kısa bir süre sonra 5.0.1 güncellemesiyle Lollipop sürümü büyük bir yol almış oldu. Fakat kısa zamanda bu kadar popüler olan bir işletim sisteminin ufak hataları da yok değildi. Bu sebepten dolayı Google bu hataları düzeltmek amacıyla şu an son işletim sistemi olan 5.0.2 sürümünü duyurdu. 

Paranoid Android ekibi Lollipop tabanlı Paranoid Android 5.0 Alpha 1 duyurusunu geçtiğimiz günlerde yaptı. Paranoid Android ekibinin son olarak çıkardığı ürün üç aydan daha fazla bir zaman önce PA(Paranoid Android) 4.6 Beta 5 Playful Pitaya ile duyurulmuştu. Fakat şimdi ROM projelerinin fanları için bekleme sona ermiş durumda. Lollipop kaynak koduna dayalı Paranoid Android 5 (PA), indirilmeye hazır ve günlük kullanım için yeterince iyi olmaktadır.

 


 
Görsel 1: Android Lollipop Tabanlı PA 5.0 Alpha 1


 
►İlginizi Çekebilir : İyi Bir Android Geliştiricisi Nasıl Olunur? 

 
PA ekibi bu Lollipop yolculuğunun sadece bir başlangıç olduğunu bu yüzden bazı böcek (bug) yada diğer kusurların beklenmesi gerektiğini belirtti. Peki PA 5.0 Alpha 1 sürümünde yenilik olarak neler var sorusuna cevap olarak PA ekibi aşağıdaki maddeleri belirtmişlerdir.

►AOSP Lollipop 5.0.2 için baseline (taban) güncellendi.
Hızlı kilit eklemesi yapıldı.
Güç menüsü uzatıldı.
►Daha fazla materyal ile yığın paneli hareketlendirildi.
►Cihaz kilitliyken ses tuşlarını kullanarak şarkı değiştirme özelliği mümkün hale getirildi.
►CM12 Tema Motoru eklentisi gerçekleştirildi.
►AOSP kaynaklı küçük sıkıntılar düzeltildi.

Görüldüğü gibi gelecekteki sürümlere de şimdiden bir güncelleme sinyali PA 5.0 Alpha 1 sürümüne küçük eklentiler yapılarak verilmektedir.

 


 
Görsel 2: Android Paranoid 4.6 Beta 5 Playful Pitaya 

 
  

►İlginizi Çekebilir : Android Programlamada Telefon Numarası Araması Nasıl Yapılır? | Android Programlama - 7
 
  
Paranoid Android ekibi PA 5.0 Alpha 1 sürümünü çıkardıktan sonra "Lollipopta her şey değişti. Malzeme tasarımını takip ederken, stok üzerinde de anlamlı iyileştirmeler sağlayacak yeni özellikler oluşturmak için bizim farklı bir zihiniyette düşünmemiz gerekmektedir. Endişelenmeyin biz bu konu üzerinde çalışıyor olacağız. Bizim sosumuz çok yakında yeni baharatlar olacaktır." şeklinde kısa bir açıklama yapmışlardır. 

Modern Nexus aygıtları için Paranoid Android 5.0 Alpha 1 sürümü aşağıdaki butona tıklayıp indirebilirsiniz. 

Kaynak : 

►Androidauthority

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.