elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

9 ipucuyla İngilizce Geliştirme Yolları

İngilizcenizi nasıl geliştireceğiniz konusunda sıkıntı mı çekiyorsunuz? Ne yapmanız gerektiğini bilmiyor musunuz? Evde oturarak ingilizcenizi geliştirmek mi istiyorsunuz? O zaman gelin beraber bu konuya göz atalım.



A- A+
22.11.2014 tarihli yazı 170878 kez okunmuştur.

"İngilizce bilmek artık bir artı değil" cümlesini çok fazla duyduk. Biz hala ingilizcede sorunlar yaşıyoruz. En büyük problemimiz ise pratik. Ufak tefek ipuçlarıyla kendimizi geliştirebiliriz sadece biraz çaba sarf etmemiz gerekiyor. Hem eğlenceli hem öğretici olacak bir kaç ipucuyu sizler için paylaşıyorum.
 

1. İnternetteki chat programlarına girin.

Bu sayfalarda beklentimiz çok yüksek olmamalı farklı amaçlar ile konuşmak isteyenlerde çıkabilir. Fakat Pratik yapmak için bazen imkanları zorlamak gerekir. Sadece konuşmak amacıyla kullanırsanız sorun olmayacaktır. Hemde sizi çok geliştirecektir. Sonuçta yazmak önemlidir.
 

 
 

2. İngilizce günlük yazın.

İngilizce günlük yazmak, gün içerisinde de sizin ingilizce düşünmenizi zorlayacaktır. Eğer etrafınızda inglizcesi iyi olan arkadaşlarınız varsa onlara kontrol ettirip hatalarınızı söylemesini rica edebilirsiniz. Aynı zamanda sizin kelime hazneniz de genişleyecektir. İleride okumanız için de güzel bir anı olacaktır.

 



3. İngilizce Kelimeler Yazın

Mutfağınıza, odanıza, dolabınıza... gün içerisinde en çok gördüğünüz yere 5-10 kelime ve anlamını yazın. Gelip geçerken okuyun, böylece ezberlemiş olacaksınız.Her haftada kelimeleri güncellemeyi unutmayın. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri kullanarak aklınızdan cümleler kurun.

 


 

4. İngilizce mailleşin.

Hatırınızın geçeceği arkadaşınıza rica edin ve birbirinizle haftada bir mailleşin. Hem okumanız gelişir hem de yazma yeteneğiniz. İlgi çekici konular bulursanızda okuma isteğiniz artacaktır. Böylece hem arkadaşınıza hem kendinize bir iyilik yapmış olacaksınız.
 
 



 

5. Günlük programlarınızı ingilizce yapın.

Sabahtan okula gideceğim, akşama yemek yapacağım... gibi basit programlarınızı kafanızda ingilizce düşünerek yapın. Günlük hayatınızın ne kadar çok içine ingilizceyi alabilirseniz o kadar başarılı olursunuz. Bir süre sonra rüyalarınızı bile ingilizce olarak görmeye başlayabilirsiniz. 

 


 

6. İngilizce metinler dinleyin.

Günlük hayatınızda ingilizce şarkılar ya da metinler dinleyin. Sözlerini anlayabileceğiniz şarkılar olması önemli, sözleri anlaşılmayan ingilizce şarkılar bize aslında çok yardımcı olmamaktadır. Eğer bulabilirseniz ingilizce metinleri dinlemekte size çok fayda sağlayacaktır.

 


 

7. Filmleri alt yazısız anlamaya çalışın.

Bir filmi ingilizce izleyerek anlamaya çalışın. Bu konuda bazı anlaşılabilir çizgi filmlerini izlemek daha zevkli olabilir. Hem kısa hem renkli olduğu için sıkılmazsınız. Kulak aşinalığı da anlamak için önemli bir adımdır.

 


 

8. Yabancılarla konuşun.

Eğer bir turist gördüyseniz konuşmaktan çekinmeyin ya da yabancı arkadaşlar edinmeye çalışın onlarla arkadaşlık kurup mesajlaşın. Eminim sizin yardımlarınıza kimse red cevap vermeyecektir.

 

9. İngilizce kitaplar okuyun.

Kitap okumak her zaman çok önemli. Kitabı okurken bilmediğiniz kelimeleri çıkartın. Kitap bittikten sonra özet defteri oluşturarak özet çıkartın. Arada bir özetlerinizi okuyun. 

 


 
Kaynak:
►Kişisel notlarım

 
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.