elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M Kablo Ar-Ge Merkezi Tescillendi

5746 Sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Kanunu kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2M Kablo, Türk kablo sektöründeki ilk yerli sermayeli kablo üreticisi olarak 7 Haziran 2017 tarihi itibarıyla Ar-Ge Merkezi belgesi almaya layık görüldü ve sektöründeki ilklerine bir yenisini daha ekledi. Detaylar haberimizin devamında...



A- A+
14.06.2017 tarihli yazı 10503 kez okunmuştur.

2M Kablo Ar-Ge Merkezi

Ar - Ge Müdürü Orkun Temirel yapmış olduğu konuşmada şu sözleri söyledi: "Yapmış olduğumuz Ar-Ge çalışmalarını, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Ar-Ge merkezi olarak tescillemek istedik. İlk başvurumuz sonrasında, istenen gereklilikler çerçevesinde Ar-Ge yapımızı gözden geçirdik ve bazı güçlendirmeler yaptık. Merkezimiz akademisyenler tarafından iki farklı zamanda, iki detaylı denetlemeden geçti. Denetlemeler sırasında şirketimiz, Ar-Ge merkezimiz ve projelerimiz hakkında bilgi verdikten sonra saha gezisi ile birlikte üretim alanımızı ve Ar-Ge merkezimizi tanıttık. Ar-Ge Merkezi olarak ilk günden bu yana yoğun tempo içinde çalıştık. Zorlu denetlemelerde elde ettiğimiz başarıdan sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda, komisyona bir sunum gerçekleştirdik. Yoğun çalışmalarımız neticesinde kablo sektöründeki ilk yerli sermayeli Türk kablo üreticisi olarak Ar - Ge Merkezi olarak tescillendik ve bundan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Ar-Ge merkezimiz toplam 273 m2 alanda 3 ana bölümden oluşuyor. 20 mühendis ve 6 teknikerden oluşan 26 Ar-Ge personelimiz 7 farklı ürün grubunda çalışmalarını gerçekleştiriyor. Ana Laboratuvar, Kimya Laboratuvarı, Yangın Test Laboratuvarı, Proses Laboratuvarı ve Yüksek Gerilim Test hücresi olmak üzere toplam 400 metrekarelik 5 adet laboratuvarımız mevcut ve Ar-Ge Merkezimizde gerçekleştireceğimiz projelerde bu laboratuvarlarımız bize önemli destek sağlayacak".
 

► İlginizi Çekebilir  : Yangına Karşı Korumanın Anahtarı | Kablolar
 
Üniversite ve diğer özel sektör firmalarıyla yaptığımız işbirlikleri ile projelerimizi güçlendirip, Ar-Ge kapasitemizi ve altyapımızı sürekli geliştiriyoruz. Çeyrek asır boyunca iş süreçlerimizin odak noktasına koyduğumuz araştırma ve geliştirme çalışmaları ile alçak gerilim ve zayıf akım kablolarını başarıyla üretmeye devam ediyoruz. Katma değerli projelere ürün tedarik edebilmek için müşteri istek ve beklentilerine en uygun kablo tasarımlarını yıllardır başarıyla gerçekleştiriyoruz. Ar-Ge Merkezi’mizde inovasyonu ve gelişimi faaliyetlerimizin odağına alarak, çevreye duyarlı ürün ve sistemler üzerinde çalışmayı sürdürecek ve sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz. Yeni ürünlerden, patentli ürün geliştirilmesine, üretilen ürünlerin malzeme kalitesinin ve dayanıklılığının artırılmasından, uluslararası alanda rekabetçi ürünler geliştirmeye kadar birçok konuda sektöre ışık tutacağız.
 

Ürün geliştirme, yeni ürün tasarlama, inovasyon, kullanım kolaylığı, ürün kalite ve standardının yükseltilmesi, maliyet optimizasyonu gibi konularda çalışmalar gerçekleştiren Ar-Ge Merkezimiz, sektörün istek ve beklentilerini karşılamanın ötesinde ülkemize katma değer yaratmaya devam edecek. Ar-Ge faaliyetlerimizde Araştırma, geliştirme ve tasarımın yanı sıra üretim etkinliğini ve verimliliğini artırmak, yeni üretim teknikleri geliştirmek, ürün kalitesini etkileyen süreçlerde teknik sorunlara çözüm bulmak gibi görevleri de diğer birimlerimizle etkin işbirliği içinde devam ettirmekteyiz. Ürün çeşitliliğimiz, her ay Ar-Ge merkezimizde geliştirilen ortalama 60 adet yeni ürünün eklenmesi ile sürekli zenginleşmektedir’’ dedi.

 

2M Kablo Hakkında


2M KABLO 1993 yılında İstanbul’da kurulmuştur. 200’ü aşkın çalışanı ile ürettiği yenilikçi ve ihtiyaca yönelik ürünlerle pazarda öncülük etmektedir. Petrokimya tesisleri, enerji santralleri, endüstriyel tesisler, otomasyon, yangın ve güvenlik, raylı ulaşım, akıllı ve yarı akıllı binalar, stadyum ve tünel inşaatları, ses ve görüntü sistemleri, gemi ve yat uygulamaları gibi pek çok alanda ve yeni uygulama alanları üzerinde Ar-Ge çalışmalarını sürdürmektedir. 70’den fazla ülkeye ürün tedarik eden, sektörün ihtiyaçlarına çözümler üreten, müşteri memnuniyeti odaklı kalite anlayışı ile çeyrek asırdır tercih edilen 2M Kablo, Ar-Ge çalışmaları için birçok yatırım yaparak, müşterilerine üstün hizmet sunmaya devam etmektedir. Üretiminin yüzde 50’sini 74 ülkeye ihraç eden 2M Kablo, İhracata da ciddi anlamda katkı sağlamaktadır.

Kaynak:

Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır