elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

1007 Robotun Rekor Kıran Dansı |
Video

Robotik bilimi endüstriyel alanda sağladığı avantajlarla söz sahibi olmasının yanı sıra eğlence sektörünün de ilgi odağı olmuş durumda. Çin’deki bir festivalde 1007 adet robot eş zamanlı olarak birlikte dans ederek dünya rekoru kırdı. Rekorun ayrıntıları ve video içeriği haberimizde.



A- A+
07.08.2016 tarihli yazı 7367 kez okunmuştur.
Robotlarendüstri, sağlık, temizlik gibi birçok alanda karşımıza çıkıyor. Son dönemde özellikle eğlence odaklı çalışan robotlar, başta büyük çapllı festivaller olmak üzere dorone’lar ile birlikte son trend halini aldı. Çin’deki Qingdao Festivali’nde 1007 adet robot aynı anda dans ederen bir dünya rekoruna imza attı.
 


►İlginizi Çekebilir: Çizgi İzleyen Robot Yapımı

43.8 cm boyundaki dans robotlarının sayımının doğru yapılabilmesi için deneme 1 dakika sürdü. Rekor denemesinde bazı robotların yalpalaması ve düşmesine rağmen bu çalışma 1007 robot ile Guiness Dünya Rekorlarına girmeyi başardı. Tüm bu robotlar sadece bir tane cep telefonu ile kontrol edildi ve tüm robotlar eş zamanlı çalıştı. Robotların doğru şekilde çalışabilmesi amacıyla etraftaki cep telefonları ve bluetooth cihazlarının yaydığı radyo frekansını önleyici özel bir şifreleme teknolojisi kullanıldı.

 

 Eşsiz bir görüntü sunan robotların dansını aşağıdaki videodan   izleyebilirsiniz.



►İlginizi Çekebilir: Bukalemun Robot Geliştirildi

Bir önceki rekor ise 540 robotla Çin’in UBTECH firmasına aitti. Eski rekor da yine bir festivalde gerçekleştirlmişti.
 

Teknoloji ve eğlenceyi biraraya getiren bu çalışmalar için sizleri düşüncesi nedir? Yorumlarınızı bekliyoruz...



Kaynak:
 

Geek

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.