elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Form Endüstri Tesisleri San. A.Ş Yuvarlak ve Oval Hava Kanalı Üretimini Devretti

1965 yılında kurulan ve klima konusunda Türkiye'nin en eski kuruluşlarından olan Form Form Şirketler Grubu'nun imalat ayağını oluşturan Form Endüstri Tesisleri, hava kanalı üretim bandını tüm üretim kadrosuyla birlikte R-Form firmasına devretti.



A- A+
12.12.2013 tarihli yazı 8463 kez okunmuştur.
Form Şirketler Grubu bugün itibariyle 7 şirketten oluşmaktadır ve faaliyetlerini farklı alanlarda sürdürmektedir. Bunlar, Form İklimlendirme (Form Endüstri Ürünleri Ticaret A.Ş.), Form VRF Sistemleri (Form VRF Sistemleri Sanayi Ticaret A.Ş.), Form İmalat (Form Endüstri Tesisleri Sanayi A.Ş.), Form Yenilenebilir Enerji (Form Temiz Enerji Sistemleri Tic. A.Ş.), Form Bakım-Servis (Form Tesisler Bakım Ticaret A.Ş.), Form Munters Satış (MuntersForm Endüstri Sistemleri Ticaret A.Ş.), Form Yönetim Destek (Form Yönetim Destek ve Yatırım Tic. A.Ş) ' dir. 

2013 yılı itibariyle yaklaşık 200 çalışanıyla, bölge müdürlükleriyle ve farklı şehirlerde bulunan fabrikalarıyla Türkiye ve yurt dışına da hizmet vermektedir. Birçok Türk ve Yabancı derneğe de üye olan Form Şirketler Grubu, hizmet verdikleri alanlarda etik değerlerine bağlı, güvenilir bir firma olmaya devam etmektedir. 
 

İşte bahsettiğimiz bu firmanın imalat ayağını oluşturan Form Endüstri Tesisleri Sanayi A.Ş.'nin imalat bölümü bölümü olan Tesisleri, hava kanalı üretim bandını tüm üretim kadrosuyla başka bir firmaya devredildi. 

Türkiye'de ilk yuvarlak ve oval kanal imalatını Ankara'daki fabrikasında gerçekleştiren Form Endüstri Tesisleri, uzun yıllardır üretimini sürdürdüğü hava kanalları üretim bandını R-Form firmasına devrederek kanal üretimini sonlandırdı.
 
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Form Endüstri Tesisleri San. A.Ş Genel Müdürü Güray Korun " Herhangi bir hukuki bağımız bulunmayan R-Form firmasına kanal imalatı yapan makinelerimizi devrederek bu alandaki üretimimizi sonlandırmış olduk. Form Endüstri Tesisleri olarak çevreye duyarlı ve yenilikçi Sunvia Gün Işığı Aydınlatma Sistemleri ve Evaporatif Soğutma Üniteleri imalatına yeni yatırımlarla, 10,000 m2’lik İzmir’deki yeni fabrikamızda devam edeceğiz " dedi.  

Hava kanalları üretiminin R-Form firmasına devrine ilişkin düşüncelerini ifade eden R-Form firması Genel Müdürü Yeşim Baran, bugüne kadar kanal üretimini yüksek kalite ile sürdüren Form Endüstri Tesisleri'nden üretimi devralmaktan mutluluk duyduklarını ve bundan sonra da üretime yüksek kalite ile devam ederek sektörün ihtiyaçlarına göre ürün gamını çeşitlendireceklerini söyledi. 

Form Endüstri Tesisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında

Form Şirketler Grubu’nun yerli imalat ayağını oluşturan Form Endüstri Tesisler, çevre dostu ürünlerin imalatına odaklanmıştır. Türkiye’nin ilk yerli imalatı Sunvia Doğal aydınlatma (günışığı aydınlatma) ürünlerini imal eden firma, bu ürün gamını genişleterek doğal havalandırma sistemlerinin de imalatına başlamıştır. Bir diğer ekolojik imalatı ise klasik klimanın kullanılamayacağı büyük alanlar için kullanılan, kompresör kullanmadan soğutma yapan Evaporatif soğutma sistemleridir. Tekstil sektörü, lojistik firmaları, perakende zincirleri, AVM’ler ve her türlü sanayi tesisi ile çalışan firmanın; Ankara, Denizli, İstanbul, Gaziantep, Bursa ve Antalya başta olmak üzere 15 şehirde çözüm ortakları bulunmaktadır. Ürün grupları arasında Sunvia Güneş Tüpü Doğal Aydınlatma Sistemleri, FesKlima Evaporatif Soğutma Üniteleri, Roda Doğal Havalandırma ve Duman Tahliye Sistemleri, Radyant Isıtma Sistemleri ve Isıtma Apereyi yer almaktadır.
 
Form Şirketler Grubu Hakkında
 
1965 yılında Ankara’da kurularak çalışmalarına başlayan Form Şirketler Grubu, İklimlendirme ve Yenilenebilir enerji alanında, yaşam ve imalat kalitesini arttıracak cihazların üretim ve temini ile birlikte düzenli bakımını sağlamaktadır. Form Şirketler Grubu’nun merkez ofisi Maslak İstanbul'dadır. Ankara, Antalya, İzmir, Adana ve Bursa’da da bölge müdürlükleri bulunmaktadır. Klima faaliyetlerinde Merkezi Klima sistemleri ve VRF cihazları temin eden Form Şirketler Grubu, her tür binanın, fabrikaların ve alışveriş merkezlerinin cihaz teminini sağlar, kurulum ve bakım faaliyetlerini gerçekleştirir. Yerli imalat olarak Günışığı aydınlatma ürünleri, Doğal havalandırma üniteleri ve Evaporatif soğutucular imal eden Form Şirketler Grubu, ayrıca güneşten elektrik elde eden Fotovoltaik sistemlerin projelendirme ve anahtar teslim kurulumunu sağlamaktadır. Form Şirketler Grubu; İklimlendirme, İmalat, Yenilenebilir Enerji ve Bakım-Servis olarak ayrılmaktadır. Form Şirketler Grubu hakkında daha fazla bilgi www.formgroup.com internet adresinden temin edilebilir. 
 
Engin Gülgör Engin Gülgör Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır