elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3 Boyutlu Yazıcılar Sağlık Alanına Yöneliyor |
Protez Kol

3 Boyutlu yazıcı teknolojisinin günden güne hızla gelişmesiyle, savunma sanayiiden gıda sektörüne, kimyasal ilaçlardan tıp dünyasına kadar birçok alanda her türlü ürün 3 boyutlu yazıcılar ile üretilebiliyor. Tıp dünyasında da organ modelleme ve tedavi için sıkça kullanılmaya başlanan 3 boyutlu yazıcılar, son olarak Sudan'daki savaşta yaralananlar için kullanıldı.



A- A+
22.05.2014 tarihli yazı 11215 kez okunmuştur.
Sudan'daki savaşlar sebebiyle birçok yaralanan çocuktan biri olan Daniel Omar'ın hikayesi, sağlık sorunlarına inovatif ve teknolojik çözümler üreten Not Impossible Labs.  kurucusu Mick Ebeling'in dikkatini çekmiş ve Ebeling, Omar ve diğer yaralanan, uzuvlarını kaybeden çocuklara yardım etmek için iki 3 boyutlu yazıcı ve malzemeleri ile geçtiğimiz Kasım ayında Sudan'a gitmişti. 70.000 kişilik mülteci kampında yaşayan, 16 yaşındaki Daniel Omar'ı bulan Ebeling, 3 boyutlu yazıcıları kullanarak, savaşta sol kolunu kaybeden Omar'a yeni bir  protez kol yaptı. 
 

 
►İlginizi Çekebilir: 3 Boyutlu Yazıcıdan Kalp de Çıkar
 
 
Bir plastik silindir ve yapay bir eli Daniel'in üst koluna yapıştıran Ebeling, naylon şeritlerle  dirseği ve eli birleştirerek Daniel'in ellerini kapatabilmesine ve hareket ettirmesine olanak sağladı. Daniel, yeni protez koluyla 2 yıl aradan sonra kendi başına yemek yiyebiliyor, nesneleri tutup atabiliyor ve bilgisayar kullanabiliyor. 
 

 
►İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcı ile Deri Yazdırmak

 
Daniel Omar ile birlikte daha çok protez ile diğer yaralılara da yardımcı olmak isteyen Mick Ebeling, savaş sonrası uzvu kesilmiş yaralılarla ilgilenen Amerikan doktor Tom Catena ile beraber, yerel hekimlere ve halka 3 boyutlu yazıcılar ve malzemeler vererek protez organların yapımını öğretti. Böylece bölgedeki diğer yaralılara da protez kol ile tedavi edilmesini sağladı.  Dünyanın birçok yerinde tedavi için sıkça kullanılmaya başlanan  3 boyutlu yazıcılar, Sudan'da da yaralı insanların ve çocukların tedavisinde hem daha ucuz hem daha pratik bir yol olarak görülüyor. 
 
 


Dünyanın birçok yerinde tedavi için sıkça kullanılmaya başlanan  3 boyutlu yazıcılar, Sudan'da da yaralı insanların ve çocukların tedavisinde hem daha ucuz hem daha pratik bir yol olarak görülüyor. 3 Boyutlu yazıcılar ile yapay model kalp üretiminden sonra protez kol üretimi, tıbbi tedavi yöntemlerinde yeni bir çığır açacağa benziyor.

 



 
Kaynak:
►Not Impossible Labs.
►SingularityHUB
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.