elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YAZARIN TÜM MAKALELERİ Nihal Kılınç

Sosyal Robot Moxie ile Tanışın

Sosyal Robot Moxie ile Tanışın Çocuklar için tasarlanan yeni sosyal robot Moxie çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimini destekleyecek. Sosyal Robot Moxie ile ilgili detaylar haberimizde.

devam >>
Biyonik Eller Hissetmeyi ve Kavramayı Sağlayacak

Biyonik Eller Hissetmeyi ve Kavramayı Sağlayacak Protez eller,nesneleri hissedebilmeleri ve tutabilmeleri için kullanıcılara duyusal geri bildirim sağlıyor. İtalya'da bulunan biyomühendisler duyusal geri bildirim sağlayan biyonik elleri geliştirdiler . Detayları haberimizde.

devam >>
3D Nanobaskı Yöntemi ile Biyoçip Üretimi Hızlandırıldı

3D Nanobaskı Yöntemi ile Biyoçip Üretimi Hızlandırıldı 3D nanobaskı, bir biyoçipe daha fazla materyal yazdırılmasını sağlayarak biyomedikal sorunları incelemeyi kolaylaştıracak. Detaylar haberimizde

devam >>
Akıllı Stetoskop Hayat Kurtaracak!

Akıllı Stetoskop Hayat Kurtaracak! Dünya çapındaki çoğu insan zatürre nedeniyle hayatını kaybetmekte. Bunun sebebi ise zatürre teşhisini sağlayan tanı sistemlerinin yetersiz olması. Akıllı stetoskop, düşük maliyeti ve kolay kullanımı sayesinde tüm ülkelere bu konuda ümit vaat ediyor. Deta...

devam >>
Yapay Zeka Düşünceleri Sese Dönüştürüyor!

Yapay Zeka Düşünceleri Sese Dönüştürüyor! Günümüzde konuşma yeteneğine sahip olmayan bireylerin sayısı oldukça fazla ve bu bireylerle iletişim kurmak oldukça zor. Beyin dalgaları konuşmadan iletişim kurulabileceğini gösterdi. Detayları haberimizde.

devam >>
Yapay Zeka Engellilerin Yürümesini Kolaylaştıracak!

Yapay Zeka Engellilerin Yürümesini Kolaylaştıracak! Protez kullanımını öğrenmek engelliler için oldukça zor bir süreç.Bilgisayar algoritmaları, protez kullananların dakikalar içinde yürümelerine yardımcı oluyor .Bu yazımızda robotik protezler için geliştirilen yapay zeka algoritmasının yapısı ve işlevi üze...

devam >>
Omurilik Zedelenmesini Tedavi Eden İmplant Geliştirildi

Omurilik Zedelenmesini Tedavi Eden İmplant Geliştirildi 3 boyutlu yazıcılar hayatımızın her alanında kullanılmaya devam ediyor. Bu yazımızda 3 boyutlu yazıcılar tarafından yapılan ve omurilik zedelenmesinde kullanılacak olan omurilik implantını inceleyeceğiz.

devam >>
Elektriksel Darbeler Kan Kaybını Azaltacak

Elektriksel Darbeler Kan Kaybını Azaltacak Kan, vücüdumuzda bulunan hayati bir sıvıdır. Günlük hayatımızda karşılaşabileceğimiz kazalarla kan kaybı yaşayıp yaşamımızı kaybetmemiz mümkün. Elektrotların bu kan kaybını azaltabileceği keşfedildi. Detaylar haberimizde.

devam >>
Tıbbi Uygulamalar İçin Sensör Seçimi Nasıl Yapılır ?

Tıbbi Uygulamalar İçin Sensör Seçimi Nasıl Yapılır ? Sürekli büyüyen ve yaşlanan nüfusla birlikte otomatik izleme sistemleri gittikçe daha popüler hale geliyor. Bunun nedeni,bu sistemlerin düşük maliyetli olmasının yanı sıra tutarlı ve tekrarlanabilir olmasından kaynaklanıyor. Bu yazımızda tıp uygulamaların...

devam >>
Jüpiter'de Yaşam Var mı?

Jüpiter'de Yaşam Var mı? Yaşadığımız dünya içerisinde yaşam barındıran bir gezegendir. Bilim çevrelerinin sürekli merak ettiği konu ise dünya dışında bir yaşam olup olmadığı. Ayrıntılar yazımızda.

devam >>
Toplam 11 içerik bulundu. Görüntülenen 1 - 10
1 2