elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İngiltere’de Tuvaletten Elektrik Üretilebiliyor

İngilterede UWE Bristol Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar sayesinde hedefi mülteci kampındaki insanlar olan idrardan elektriğe dönüştürme yeteneğine sahip prototip oluşturuldu. Bu garip ve merak uyandıran haberimizin ayrıntıları yazımızda



A- A+
31.03.2015 tarihli yazı 13135 kez okunmuştur.
Tarih, insanın idrarını yararlı şeylere dönüştürüldüğüne şahit olmuştur ve şimdi Batı İngiltere (UWE Bristol) Üniversitesinden araştırmacı bir ekip idrarı elektriğe dönüştürme yeteneğine sahip bir prototip oluşturdular.
 

 
İlginizi Çekebilir: Elektrik Neden Çarpar?

 
Cihaz mülteci kamplarına güç sağlamak için kullanılacaktır. Bu cihaz idrar dönüştürmek için mikrobiyal yakıt hücrelerini kullanır. Ayrıca mülteci kamplarında, bu sistem kullanılarak atık sıvı düzeyinde belirgin bir azalma olacaktır. Bu sayede kirlilik azalmış ve gelişmiş yaşam koşullarına ve sağlıklı yaşamaya elverişli olacaktır.
 


İlginizi Çekebilir: Hidrojen Yakıtlı Motorlar

 
Bu proje UWE Bristol ve Oxfam arasında ki bir işbirliğidir. Bu çalışma Bristol Robotik Laboratuavarı’ nda Profesör Loannis Leropoulos tarafından yürütülmektedir. Bu ekip cihazın kıtlık, doğal afet ya da savaş yüzünden yerlerini değiştirmek zorunda kalan insanları olumlu yönde etkileyeceğinden oldukça umutlu. Bu çalışma Bristol BioEnergy Merkezi tarafından 2013 senesinde manşetlere taşındı. Çalışmayı yapan takım elektrik üretimini gösterirken mikrobiyal yakıt hücresi yığınlarının gücünü bir cep telefonundan alabileceğini göstermiştir. Bu heyecan verici projenin mülteci kamplarında çok büyük bir etkiye sahip olabileceği düşünülüyor.
 

Mikrobiyal yakıt hücreleri idrardan beslenen canlı mikropları kullanılarak çalışmaktadır. Fosil yakıtların kullanılmasına gerek olmadığı diğer bilgiler arasındadır. Kaynağı bol olan bir atık ürünün etkili şekilde kullanılmasıyla neler yapılabileceğini hepimiz görmekteyiz.

 
İlginizi Çekebilir: Elektrik Nasıl Üretilir?

 

Bir mikrobiyal yakıt hücresi yapmak için yaklaşık 1£ (1.50 USD) maaliyeti olurken deneyin tamamı için bir demo hali ise 600£ (900$ USD) gibi az maliyetli olabileceği ön görülüyor. Bu projenin önemli bir tarafı ise ebediyen bu teknolojinin kullanılabilecek olması.
 
 

 

Kaynak:
►Wonderfulengineering
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.