elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hayal Gücüyle Geleceğin Teknolojileri

Günümüzde kullandığımız teknolojilerin neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçmişteki teknolojilerin de nasıl olduğuna dair bilgilerin büyük bir kısmına erişebildik. Ancak teknoloji gelecekte nasıl bir hal alacak sorusuna yanıt veremiyoruz. Bu konuyla ilgili hayal gücü de katarak sizler için bir yazı hazırladık.



A- A+
28.02.2014 tarihli yazı 12439 kez okunmuştur.
► Geleceğin teknolojileri dendiğinde akla ilk olarak ışınlanma gelir heralde. Peki ya bu ışınlanma mümkün olabilir mi dersiniz?

Işınlanma; bir yerden başka bir yere ışık hızında yolculuktur. Engellere çarpmadan, vücudun herhangi bir parçasını kaybetmeden yapılan bir yolculuk. Bu olay bir çağ kapatıp, çağ açtıracak bir teknolojinin şimdilik hayal kısmı diyebiliriz.




► İlginizi Çekebilir: Hassas Biyonik El İcat Edildi 


► Belki de ihtimali az da olsa en çok tartışılan zaman makinasına ne dersiniz?

Öncelikle "Zaman makinasını kullanarak geçmişe gidip dedenizi öldürseniz ne olurdu?'' sorusunu cevaplandırmak gerekir. Bazı bilim adamlarına göre yeni bir zaman çizgisi oluşturarak, bu zaman çizgisinden hayata devam edilebilir. Bir çoğunuzun şu an hayret içinde ve bazılarınızın ise olur mu öyle şey deyip güldüğünü hayal edebiliyorum. Belkide şu anda milyarlarca zaman çizgisinin sadece birindeyizdir? Olamaz mı ? Bilemiyorum. Zaten bu makinenin nasıl yapılabileceği hakkında en ufak bir bilgi yok.

► Yukarıdaki iki örneğe bakarak dokunmatik ekran yerine temazsız ekran mantığınıza kolayca yatabilir.

Zaten Kinect'le bu teknoloji kısmen var ve geliştirilmeye devam ediliyor. Özel olarak hazırlanmış ama geleceğin teknolojilerini hayal etme adına bir çok profesyonel olarak hazırlanmış videolarda görme imkanı buluyoruz. Bu insan hayatının standartlarını arttırmada bir devrim olarak görülebilir. Çok değil 3-5 yıl sonra sizde evinizde veya telefonuzda bunu kullanıyor olacaksınız diye bir tahmin yürütebiliyorum.
 

► Belki de dokunmatik teknolojiyle harikalar yapılabilir?

Ocağınızı istediğiniz sıcaklığa çevirerek değil dokunarak getirebilirsiniz ya da şemsiyenizin genişliğini elinizle ayarlayabilirsiniz.

► Hayal etmeye devam edin. Görünmez olun?  Görünmezlik!

Onlarca yıldır bilim - kurgu filmlerine konu olan ve herkesin filmi izlerken hayallere daldığı ve bana hiç mantıksız gelmeyen nanoteknolojinin de ilerlemesiyle bu teknoloji yakın gelecekte olabilir. Hep birlikte hayal ederek görünmez olduk ve görünmezliği düşünerek hayal gücümüzü arttırdık.
 



► İlginizi Çekebilir: Olta Misinasından Yapay Kas Üretildi 
 

Jetgiller. Hayal etmeye ve hatırlamaya devam edin.

90’ların en teknolojik çizgi filmidir Jetgiller. Uçan arabalar, sakal traşının bile robotun yaptığı, yeryüzünün görünmediği gökyüzünün varolduğu ve hatırlayamadığımız diğer insan beyinlerini zorlayan gelişmeler.

► Unutmayın. İnsan araştırdığı kadar bilir, hayal ettiği kadar düşünür, bilgisi kadar icat eder.



Onur Akpınar 

 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.