elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M Kablo, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Satış Mühendisliğinin Şifresini Anlattı

2M Kablo, Yıldız BEST Mühendislik Yarışması ve Kariyer Tanıtım Günü etkinliğinde Satış Mühendisliğinin Şifresini anlattı. Sunuma katılan öğrencilere B2B nedir, satış mühendisliği nedir, satış mühendisinde olması gereken temel beceriler ve anahtar nitelikler nelerdir gibi konular hakkında bilgiler verildi.



A- A+
21.04.2016 tarihli yazı 4555 kez okunmuştur.
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Yıldız BEST Mühendislik Yarışması ve Kariyer - Tanıtım Günü etkinliğinde, 20 Nisan Çarşamba günü, 2M Kablo Ticari Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Emrah Kebabcı ve İş Geliştirme Mühendisi Sercan Çakaroğlu Satış Mühendisliğinin Şifrelerine dair bir sunum gerçekleştirdi.



Sunuma katılan öğrencilere B2B nedir, satış mühendisliği nedir, satış mühendisinde olması gereken temel beceriler ve anahtar nitelikler nelerdir gibi konular hakkında bilgiler verildi. Karşılıklı sohbet havasında geçen sunumda öğrencilerin kariyerleri ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap verildi. SWOT analizini üniversite öğrenimi görürken uygulamalarının iş arama sürecinde kendilerine fayda sağlayacağını belirten Sercan Çakaroğlu, öğrencilerin satış mühendisliği mesleğini seçtiklerinde teknik bilgilerinin kaybolmayacağını aksine teknik yönlerini satış becerileri ile birleştirmelerinin yaratacağı avantajlara değindi.

 

Sercan Çakaroğlu, kablo konusunda 2M Kablo’nun endüstri, inşaat, enerji, madencilik, jeotermal, ulaştırma (gemi & yat, demiryolları, karayolu tünelleri, havacılık), petrokimya vb. gibi sektörler için ürünler ürettiğini ve öğrencilerin bu sektörlerde rahatlıkla kendilerine iş imkanı yaratabileceğini belirtti.

Öğrencilerin yönelimlerini belirlemesi, hedeflerini saptaması, kariyer seçenekleri üzerinde düşünmeleri, iş hayatıyla ilgili sektör ve kurumları tanımaları, kariyer basamak süreçlerini iyi analiz etmeleri gerektiğine değinen Emrah Kebabcı ve Sercan Çakaroğlu, öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirmelerinin önemine vurgu yaptı ve öğrencilere kariyer adımları ile ilgili tavsiyeler verdi.



Üniversiteden yeni mezun olacak öğrencilerin, gelecek vizyonlarını çizme sürecinde liderlerin tecrübelerini, başarılarını örnek alarak iş hayatına atılmaları ve hayatlarını yönlendirmelerine değinildi. Öğrencilere hem kendilerini hem de kariyerlerini geliştirebilen profesyoneller olma yolunda kariyer planlarını şu anda yapmalarının hayatlarına artı bir değer katacağı da vurgulandı. İş mülakatına hazırlanma, etkili iletişim becerilerinin faydaları ve kariyer planlaması için üniversiteler ile işbirliği içinde olma konularına öğrencilerin daha fazla önem vermeleri istendi.

 
►İlginizi Çekebilir :  2M Kablo Üniversitelerle Omuz Omuza 


Koaksiyel kablolar, Kontrol ve Kumanda kabloları, Enstrümantasyon kabloları, Bilgi iletişim kabloları, BUS kablolar, Dahili Telefon ve Yangın Alarm Kabloları, Enerji ve Tesisat Kabloları, Gemi Yat kabloları, Yangına dayanıklı kablolar, Ses ve Görüntü Kabloları vb. gibi kablo üretimi yaptığımız fabrikamıza öğrencileri bir gezi kapsamında getirmeyi öneren Ticari Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Emrah Kebabcı, 2M Kablo fabrikasındaki kablo üretim süreçlerine dair kapsamlı bir eğitim verileceğini belirtti.

Sercan Çakaroğlu’nun kim korkar satış mühendisliğinden sorusu ile sunum sonrasında öğrencilerin satış mühendisliğine dair kaygıları masaya yatırıldı. Öğrencilerin uzmanlık alanları hakkında öğrencilerin kendilerini geliştirmelerinin bu kaygıları yenmede çok önemli olduğu belirtildi.


BEST (Board of European Students of Technology) hakkında:


Kar amacı gütmeyen ve gönüllülük ilkesi ile çalışan Avrupa çapında bir öğrenci organizasyonudur. Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinde; iletişim, ortaklık ve öğrenci değişimleri ile geleceğin mühendisleri ve yöneticilerinin eğitimini tamamlayıcı yönde çalışmalar yapmaktadır. Büyüyen, dinamik, yenilikçi ve iyi organize edilmiş bir öğrenci ağı oluşturan BEST, Avrupa’nın her yerinden öğrencilere yüksek kalitede eğitim ve kariyer imkanı sunmaktadır.

BEST kulübünün en büyük hedefi dinamik, yenilikçi, gelişimci, araştırmacı, sonuç odaklı, sorumluluk üstlenen mühendisler yetiştirmektir. Kulübün temel amaçları bugün olduğu gibi yarın da BEST Yıldız Kulübü’nü ve üyelerini mutlu kılmak, şirketlerle olan bağları kuvvetlendirmek ve devamlılığını sağlamak, mühendislik kulübünde kazanılan ayrıcalık sayesinde BEST kulübünü yurtiçi ve uluslararası arenada temsil etmektir. Böylece üniversite ve sanayi arasındaki iletişimi arttırmak ve motivasyonumuzu en üst düzeye çıkartmayı hedeflemektedir.


EBEC hakkında:


2009 yılından bu yana düzenlenen ve Avrupa’daki teknik üniversite öğrencilerini bir araya getiren bir organizasyondur. Kendi ülkelerindeki veya bölgelerindeki yarışmalardan birinci gelen takımlar, Avrupa’nın en iyi mühendisi olmak için yarışırlar. Yarışma yerel ve ulusal yarışmalarda olduğu gibi Vaka Analizi ve Takım Tasarımı kategorilerinden oluşur. Bilgisayar, bilişim, enerji, endüstri, elektronik, makine ve bilgisayar hedeflenen sektörlerdir.

Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.