elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M Kablo, Marmara Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Zirvesi'nin Ana Sponsoru Oldu

Elektrik Elektronik Mühendisliği Kulübü (EEMK) ve IEEE Marmara SB’ın ortaklaşa düzenlediği Kariyer ve Gelişim Zirvesi 12-13-14 Nisan 2016 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecektir.



A- A+
10.04.2016 tarihli yazı 6168 kez okunmuştur.
Sonraki yıllarda bir gelenek olarak sürdürülmesini hedeflenen etkinliğe 2M Kablo, "ana sponsor olarak" destek verecek.

Üniversitelerin tecrübe ve sektörel bilgi eksikliğini yeterince karşılayamaması sebebiyle konferans, zirve, kongre gibi etkinliklere yönelik ortaya çıkan talep, iş dünyasının öncülüğü ve öğrencilerin istekleri doğrultusunda gittikçe artmaktadır. Gerçekleştirilecek olan zirvede, bu eksikliğin bilincinde olan öğrenciler ve bu eksikliğin giderilmesini isteyen iş dünyasının bir araya getirilmesi planlanıyor. Etkinlikte gelişen ve değişen iş hayatı mercek altına alınarak, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ve ileride karşılarına çıkabilecek konulara detaylıca yer verilecek.


 

Gerçekleştirilecek zirvenin en önemli amacı, öğrenciler ve iş dünyası arasında köprüler kurarak, sektörün beklentilerini hâli hazırda sektörde bulunan profesyonellerden öğrenmek ve gelişen yeni teknolojiler hakkında fikir sahibi olmaktır.

Alanında lider isimlerin katılacağı Kariyer ve Gelişim Zirvesi’ne, Marmara Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Zirvesi Ana sponsoru 2M Kablo’dan İş Geliştirme Mühendisi Sercan Çakaroğlu katılacak. 13 Nisan Çarşamba günü saat 10:00’da gerçekleştirileceği sunumunda Sercan Çakaroğlu, satış mühendisliğinin şifrelerini anlatacak ve öğrencilerin sorularını cevaplandıracak.


 


Marmara Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Zirvesinin Amaçları:


• Dünya ve Türkiye genelinde mühendislik alanında söz sahibi katılımcı şirketler tarafından yapılacak sunumlarla, öğrencilerin geleceğini şekillendirecek konular hakkında bilgi verilmesi,
• Şirketlerin genel yapısı ve gelecek projeleri hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi,
• Şirketlerin öğrencileri insan kaynakları hakkında yönlendirmesi, işe alım stratejilerinin aktarılması ve bu şirketlerin çalışanlarında aradığı temel niteliklerin belirtilmesi,
• Yeni nesil teknolojilerin öğrencilerle paylaşılması ve bunların yarattığı iş alanları hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi,
• Katılan şirketlerin yakın gelecekteki iş ortaklarının profilini daha yakından tanıması,
• Konuşmacıların kariyer yolculuklarının öğrencilerle paylaşılması, konu hakkında tavsiyeler verilmesidir.
 

Kulüpler hakkında:


EEMK 2015 yılında kurulmuştur. 1 Yönetim Kurulu Başkanı, 1 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, 1 Yönetim Kurulu Sekreteri, 4 Yönetim Kurulu Asil Üye, 5 Yönetim Kurulu Yedek üye, 3 Denetim Kurulu Asil üye, 3 Denetim Kurulu Yedek üyesi ve 170 üyeden oluşmaktadır. Kulübün robot ekibi yapılan çeşitli yarışmalarda dereceler almaktadır. En son "Yıldız Savaşları"nda Mini Sumo kategorisinde 1. oldu.

IEEE Marmara SB 2005 yılında kuruldu. 1 Yönetim Kurulu Başkanı, 1 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, 1 Yönetim Kurulu Sekreteri, 4 Yönetim Kurulu Asil Üye, 5 Yönetim Kurulu Yedek üye, 3 Denetim Kurulu Asil üye, 3 Denetim Kurulu Yedek üyesi ve 100 aktif üyeden oluşmaktadır.


Kaynak:



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.