elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni ETMO Ethernet Gateway Serisi |
Enerji Yönetimi Donanım ve Yazılımları

Enerji takibi, enerjinin maliyetinin ve öneminin gittikçe arttığı günümüzde tercihin ötesinde artık zorunluluk haline geldi. Özellikle iş yerlerinde giderlerinin düşürülmesi için enerjinin kontrollü tüketilmesi gerekiyor. Enerji izleme yazılımları sayesinde, enerji analizörü veya sayaç tipi cihazlarla kontrol edilen enerjinin uzaktan izlenmesi ve internet bağlantısı olan tüm cihazlar üzerinden yönetilebilmesi artık mümkün. ENTES’in ETMO Ethernet Gateway Serisi ile enerji ölçümlerinize dilediğiniz yerden, doğrudan erişebilirsiniz. Detaylar içeriğin devamında



A- A+
01.02.2023 tarihli yazı 11377 kez okunmuştur.
Elektrik enerjisinin verimli bir şekilde kullanılması ve planlanması ile enerji tüketiminde tasarruf sağlayabilirsiniz. Artan yüksek enerji giderlerini azaltabilmek için bulunan çözümlerden önde gelenlerinden bir tanesi, enerjinin izlenmesinden geçmektedir. Enerjiyi izlerken kullanabileceğimiz ürünlerin başında ise; Multimetreler, Şebeke Analizörleri, Kalite Analizörleri, Reaktif Güç Kontrol Röleleri, Enerji Ölçerler geliyor. Bilgileri anlık olarak inceleyebilmek ve kaydetmek için ise Enerji İzleme Yazılımları, sunucular ve LCD monitörler kullanılıyor. 

Enerji izleme yazılımları sayesinde tüketim verilerinizi uzaktan izleyebilir, olası arızaların önüne geçebilir, reaktif ceza ödeme riskinden kurtulabilirsiniz. Periyodik raporlamalar sayesinde ise enerji verimliliği sağlayarak enerji giderlerinizi düşürebilirsiniz.

 

Ağ Geçidi Nedir?


Farklı haberleşme protokolleri kullanan iki cihazın arasında veri iletimini sağlayan ağ donanımlarına verilen isimdir. ETMO Ethernet Gateway serisi; MODBUS RTU haberleşme protokolünü, MODBUS TCP haberleşme protokolüne çevirip bir cihazdan diğerine veri aktarımını sağlayan ağ geçidi gatewaydir.

 

Enerji Yönetimi Donanım ve Yazılımları






Enerji yönetimi yazılımları sayesinde, cihazların ölçtükleri değerler okunarak enerji tüketimi ve kalitesi gerçek zamanlı olarak izlenebilmektedir. Böylece kapsamlı enerji takibi, veri depolama, depolanan verilerin analiz edilerek enerji tüketiminin optimum şekilde kontrol edilmesi, enerji maliyetlerinin iyileştirilmesi ve enerji sistemlerinin sürdürülebilir hedeflere ulaşması sağlanmaktadır.

Gateway ve Veri Toplayıcılar ise Modbus haberleşme protokolüne sahip reaktif güç kontrol röleleri, şebeke analizörleri, ölçüm cihazları ve koruma kontrol röleleri tarafından sağlanan parametre ve ölçüm değerlerinin Enerji Yönetimi yazılımlarına aktarılması amacıyla kullanılmaktadır.
 


Enerji Doktoru ile enerjinizi her an her yerden izleyin!


 

Enerji İzlemenin Faydaları Nelerdir?


► Genelde enerji izleme yazılımı olarak bilinen sistemler elektrik akışını takip eder. Enerji izleme, sistemdeki aydınlatma armatürleri, endüstriyel makinalar, klima santralleri, asansörler, yürüyen merdivenler gibi tüm cihazların elektrik kullanımlarını toplam veya detaylı olacak şekilde takip eder. Farklı varyasyonlarla raporlama da yapabilen yazılımların kullanımıyla reaktif güç ceza bedelleri, akım harmonikleri ya da gerilim dalgalanmaları gibi olası durumların vereceği zararlar ya da aşırı enerji kullanımıyla doğan yüksek fatura bedelleri ortadan kaldırılmış olur.

► Enerji takibi ile elektrik tüketiminden tasarruf elde eden firmalar, çevre dostu yaklaşımı ve enerji verimliliği politikalarıyla marka değerini de yükseltir. Ayrıca enerji takip yazılımı, analizör, sayaç gibi ekipmanlar için ayrılan bütçe, maddi kayıpların engellenmesi ve elektrik faturasının düşürülmesiyle birlikte kısa sürede amorti edilir.


►İlginizi Çekebilir: Akım Harmoniği Nedir? Şebekeye Etkileri Nelerdir?


 

ENTES Enerji İzleme Yazılımları


"ENTES Uzaktan İzleme Çözümleri, ölçülen elektriksel parametrelerin tek bir merkezden izlenmesini ve analizini gerçekleştirilmesi sağlamaktadır. “Enerji Doktoru” ve “Enerthings” yazılımları ile uzak noktalardaki parametreler analiz edilerek kıyaslanabilmektedir. Bu sistem ile kompanzasyon takibi yapılabilir, farklı noktalardaki enerji tüketimleri karşılaştırılabilir ve enerji maliyetlerinde iyileştirme sağlanabilir. "




 

Gateway




85-265 VAC/DC Besleme Gerilimi
► İzole Dijital Giriş & Çıkış
► Doğrudan Enerji Doktoru'na Bağlanabilme
► USB ve Ethernet'ten Konfigüre Edilebilme Özelliği
► Sayaç Okuma Özelliği (Sanal Seri Port)


►İlginizi Çekebilir: Üç Fazdan Ölçüm Yapan Röleleri Neden Kullanıyoruz?


 

ETMO Ethernet Gateway Serisi İlk Kurulum ve Yapılandırma



Yeni nesil ETMO Ethernet Gateway Serisi ürünlerinde ek herhangi bir programa ihtiyaç duymadan, tarayıcınız üzerinden yapılandırılabilmesi mümkün. Yalnızca ilk kurulum için USB ile bilgisayara bağlanır. Daha sonra tarayıcınızdan http://usb.entes veya 192.168.7.1 adreslerinden cihazın arayüzüne erişilir. Bu arayüzden cihaz ayarları tamamlandıktan sonra cihaz kullanıma hazır hale gelir. Ayarlarda tekrar bir değişiklik yapılması gerekirse USB bağlantısına ihtiyaç duymadan, direkt olarak cihazın IP adresinden arayüze erişilebilir.

 

Dikkat Edilmesi Gerekenler


• Gatewaye bağlı olan tüm cihazların Modbus adresleri birbirinden farklı, seri port ayarlarının ise birbiri ile aynı olması gerekmektedir. (Baudrate, parite, data bit, stop bit)
• Okunacak cihazlar ile cihazınız arasındaki seri haberleşme hattının uçlarının (A-B-GND) doğruluğundan emin olunuz.
• ETMO Ethernet Gateway-02 kodlu ürünler enerjilendirildikten sonra ilk okunan iki farklı adresten başka adresin okunmasına izin vermez.
• Cihazın IP ayarlarının network yapınıza (subnet mask, gateway address, DNS, IP address) uygun olduğundan emin olunuz.
• Network ağınızda herhangi bir güvenlik duvarı var ise haberleşme için kullanılacak olan portun (502 veya 700) açık olduğundan emin olunuz.
 

IT Talimatı:


IT yetkilinizle veya internet erişiminden sorumlu teknik ilgiliyle bu bilgileri paylaşınız. Herhangi bir ENTES hizmetine, internet sağlayıcınız tarafından verilen statik IP adresini kullanarak erişim sağlamak istiyorsanız (TCP sunucu, statik IP haberleşmesi ) ; Varsayılan port 502 veya konfigürasyonunu yaptığınız ilgili port üzerinden erişim yetkisi sağlayınız.






Reaktif Bedel Nedir? Kompanzasyon ile Nasıl Ölçülür?




Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar