elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Suda Çalışan Bilgisayar İle Isınmaya Son!

Uzun süre çalışan bilgisayarların ve server sistemlerin en büyük sorunu olan ve özellikle yaz mevsiminde ortaya çıkan, ısınma ve ısınmadan kaynaklanan yanma sorunu, Türk girişimci Melih Aksoy'un suda çalışan bilgisayar projesi ile son buluyor.



A- A+
16.10.2014 tarihli yazı 15932 kez okunmuştur.
Her geçen yıl kullandığımız bilgisayarların teknik özellikleri daha iyi olsa da, ısınma problemi her kullanıcının en büyük sorunlarından biridir. Tozlanma, ısınma ve ısınmadan kaynaklanan yanmalar anakarta, işlemciye, ekran kartına veya harddiske zarar vermekte, bu da kullanıcılara ekstra yüksek maliyetler çıkarabilmektedir. Ancak bu problem, Türk girişimci Melih Aksoy tarafından geliştirilen bir proje ile çözüme kavuşturuluyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Bakır Köpük İle Soğuyan Bilgisayar


Bilgisayarlarda meydana gelen ısınma ve tozlanma sorununa karşı suda çalışan bilgisayar projesini geliştiren Melih Aksoy, bu proje ile bilgisayarları su ile soğutmayı ve yine su sayesinde anakart ve fan üzerinde oluşan tozlanmayı önlemeyi amaçlıyor. Yeşil Teknoloji adlı firma ile çalışan Melih Aksoy, geliştirdikleri özel sıvıyı suyla karıştırarak, bilgisayar kasasını sıvı içerisinde çalıştırmayı başardı.

 

 


Klasik hava soğutma sistemini devre dışı bırakan bu sıvı, fan için herhangi bir elektrik kullanmadığı için enerjide %50'ye varan tasarruf sağlamakta. Ayrıca geliştirdikleri sıvı ile bilgisayarda oksitlenmenin ve toz tutmanın azaldığını belirten Aksoy, sistem parçalarının ömrünün de uzayacağını gösteriyor.


Kaynak:

İHA


 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.