elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Intel’den 8 Çekirdekli İşlemci |
Devil Canyon

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi Intel, işlemci ailesine yeni bir ‘canavar’ daha ekliyor. Geçtiğimiz aylarda “Haswell” isimli 4.nesil Core işlemcisini piyasaya süren Intel, “Devil Canyon” ismini verdiği bu işlemcisiyle hem oyun tutkunlarının hem de özellikle masaüstü bilgisayarlarda üstün performans bekleyen kullanıcıların dikkatini çekti. Devamı haberimizde...



A- A+
27.03.2014 tarihli yazı 10640 kez okunmuştur.
Yakın zamanda Haswell ismini verdiği ve i3, i5, i7 çeşitleriyle piyasaya sürdüğü işlemcisiyle büyük ilgi toplayan Intel, çok geçmeden yeni işlemcisini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferası’nda yeni işlemcisini tanıtan ve duyuran Intel, yine işlemci dünyasında rakipsiz olduğunu gösterdi. 8 çekirdeği tek işlemcide birleştiren Intel, Devil Canyon ile birçok işlemciyi geride bırakmaya aday.
 

 
İlginizi Çekebilir: Intel'in Yeni İşlemcisi | Haswell
 
Bu yıl 20. yılını kutlayan Intel, Game Developers Conference'da yakın zamanda piyasaya süreceği yeni işlemcilerini tanıttı. Büyük ilgi uyandırması beklenen Devil Canyon başta olmak üzere, orta halli overclockcuların istediği düzeyde çarpan kilitsiz Pentium bir işlemci daha duyurdu. Bu işlemcilerle gereken sıcaklıkta tuttuğunuz sürece işlemcinin hem çekirdek hem de bellek frekanslarını istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz.

 


Devil Canyon isimli bu işlemci özel tasarlanmış ve kilitsiz hale getirilen bir Hasvell Core i7.  Daha yüksek frekansta çalışabileceğini işaret eden kilitsiz olma özelliğinin yanında overclock yani hız aşırtma ile de işlemcinin frekansını daha da artırılabilir, daha yüksek performansa ulaşılabilir. Yüksek performans sırasında ısınmaya da çözüm getiren Intel, özel termal yüzeyi ve CPU kaplaması ile birçok işlemciye göre daha düşük  sıcaklıkta çalışabilecek.
 

 


Devil Canyon’u ilgi çekici kılan bir diğer özellik de DDR4 bellek desteği sunması.  Yüksek freknaslı RAM’lere uyum sağlanaması beklenen Devil Canyon, aynı zamanda görsel, analiz çalışmalar ve projeler yapanlar için yüksek performans sunuyor. Teknik özellik olarak fazla detay vermeyen Intel’in, 2014’ün ikinci yarısında Devil Canyon’u piyasaya sürmesi bekleniyor.



Kaynak:


►Digital Trends
Geek
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.