elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sigma Elektrik’ten Kompanzasyon Uygulamalarına Kapsamlı Çözümler

Sunduğu yüksek performanslı ürünlerle firma ve kullanıcıların ilk tercihi olan Sigma Elektrik, sunduğu yenilikçi kompanzasyon çözümleri ile endüstrideki her türlü zorlu kompanzasyon ihtiyacını karşılayarak enerji verimliliğinin artırılmasını sağlıyor. Ürün gamında bulunan reaktif güç kontrol röleleri, endüktif yük sürücüleri (SVC), akım trafoları, kompanzasyon kontaktörleri, şönt reaktörler ve güç kondansatörleri ile verimliliği artırırken maliyetin azalmasına da katkı sağlıyor.



A- A+
05.06.2023 tarihli yazı 2600 kez okunmuştur.
Ürettiği cihazlarla 30 yıldır verimli ve güvenli elektrik kullanımına öncelik etmesinin yanı sıra maliyetlerin azalmasını da sağlayan Sigma Elektrik, kompanzasyon ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri ile kapsamlı çözümler sunuyor. Elektrik sisteminde kullanılmayan gücün kompoze edilmesiyle verimliliğin artırılmasını ve maliyetin azaltılmasını sağlayan önemli bir yöntem olan kompanzasyon için Sigma Elektrik, sistem ihtiyaçlarına yönelik potföyünde eksiksiz olarak bulundurduğu ürünleri ile işletmelerin verimliliğine katkı sunuyor. Kapsamlı çözüm sunan kompanzasyon ürünleri işletmelerin, panocuların ve elektrikçilerin işlerini kolaylaştırıyor.



Enerji Verimliliğinin Olmazsa Olmazı

Teknolojinin her geçen gün insanların hayatlarının içerisine daha fazla dahil olması ve modern dünyada elektrik enerjisi kullanımının giderek artmasıyla enerji verimliliği kavramının önemi giderek artıyor. Enerji verimliliğinin olmazsa olmazlarından olan kompanzasyon içinse üretilen verimli teknolojiler önem taşıyor. Verimlik elektrik kullanımı doğrultusunda 20 ana ürün grubunda 1800’ü aşkın ürün ortaya koyan Sigma Elektrik bulunan reaktif güç kontrol röleleri, endüktif yük sürücüleri (SVC), akım trafoları, kompanzasyon kontaktörleri, şönt reaktörler ve güç kondansatörleri ile verimliliğin artırılmasına katkı sunuyor. Yeni nesil reaktif güç röleleri, tesisin ihtiyaçları doğrultusunda aktif güç ve reaktif güç oranlarını dengelemek için kondansatörleri ve şönt reaktörleri devreye alıp çıkartıyor. Sistemi ve sistem gereksinimlerini anailz eden Sigma reaktif güç kontol röleleri aynı zamanda rölenin iç sıcaklık değerinin aşırı yükselmesi, gerilim yükselmesi, endüktif ve kapasitif güç sınırının aşılması durumlarında alarm çıkışı ile kullanıcılarına uyarı veriyor. 3 adet monofaze şönt reaktörü sürecek şekilde geliştirilen endüktif yük sürücüleri (SVC) ise röleler ile tam koordineli olarak çalışıyor.

 


Bütüncül Sistem Elemanları

Sigma Elektrik kompanzasyon sistemi için ürettiği bütüncül ürünleriyle tüm sistem için gerekli ürünleri bir araya topluyor. Konpanzasyon sistemleri için özel üretilen Sigma kompanzasyon kontaktörleri 2,5 kVAr'dan 60 kVAr'a kadar olan güç kondansatörleri ile birlikte kullanım imkanı sunuyor. Kompanzasyon sisteminin devreye alınmasında oluşan yüksek akımlara maruz kalmayan kontaktörler mekanik ve elektriksel zorlanmaların da önüne geçiyor. Aşırı basınç korumasına sahip Sigma güç kondansatörleri aşırı basınç oluşması durumunda kondansatör içinde bulunan ayırma telinin kopması ile enerji iletimini keserek güvenli korumayı sağlıyor. Polipropilen malzemeden üretilen kondanstörler düşük kaybın yanı sıra uzun ömürlü bir yapı sunuyor. Kompanzasyon sistemlerinde kapasitif yükün artması durumunda güç kontrol rölesi ile devreye alınan şönt reaktörler de endüktif etki meydana getirirken kapasitif yükün dengelenmesini sağlıyor. Sistemin tamamlayıcı parçalarından olan akım trafoları ise ana devreden geçen alternatif akımı, manyetik bir kuplaj etkisiyle çevirme oranı mertebesinde sekonder sargılara çeviriyor.
 



Kaynak:



                   

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.