elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sigma Elektrik Yeni Fabrikasıyla Sürdürülebilirliğe Katkı Sunuyor

30 yılı aşkın bir süredir alçak gerilim şalt ürünleri sektörüne öncülük eden Sigma Elektrik, modern ve teknolojik altyapıyla donatılmış yeni fabrikasında üretim hacmini artırma hedefiyle çalışıyor. Bayilerinin ürünlere ulaşma ve termin konusunda herhangi bir sorun yaşamaması için tam kapasite çalışmayı planlayan firma, yüzde 40 bandında olan ihracat oranını 2023 yılı sonunda yüzde 50’ler seviyesine taşıyacak. Çevre dostu bir yapıda kurgulanarak sürdürülebilirliğe katkı sunan fabrikada kurulan sosyal alanlarla da çalışan motivasyonunun yüksek tutulması hedefleniyor.



A- A+
13.03.2023 tarihli yazı 2631 kez okunmuştur.
Güvenli ve verimli elektrik kullanımı için yüksek kalite ve performanslı ürünler üreterek yerli üretimin gücünü dünyayla buluşturan Sigma Elektrik, sürdürülebilir bir şekilde büyümesine devam ediyor. Fabrikanın modern yapısı ile çağa ayak uydurduğuna değinen Sigma Elektrik Genel Müdürü Özgür Ünlü, “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Yaşadığımız büyük felaketin ardından Sigma Elektrik olarak tüm gücümüzle destek çalışmalarına katıldık ve deştiğimizi sürdüreceğiz. Bu süreçleri hep birlikte atlatacağımıza inancımız tam. Bir yandan da ülkemizin toparlaması için üretmeye ve değer yaratmaya devam etmemiz gerekiyor. Biz de yeni fabrikamızla birlikte hem iç hem de dış piyasada kalitemizden ödün vermeden daha verimli üretim gerçekleştirmeye odaklanmış durumdayız. Çevre dostu yapımızın yanı sıra kurduğumuz otomasyon sistemi ile de fark yaratacağımıza eminiz. Yeni fabrikamızda oluşturduğumuz sosyal alanlarla da tüm çalışma arkadaşlarımızın motivasyonlarını yüksek tutmayı amaçlıyoruz” dedi.




Yeni Fabrika Enerjisini Kendisi Üretecek

Sigma Elektrik, İstanbul Sancaktepe’de 15.o0o m2 alana modern ve teknolojik bir altyapıyla kurduğu yeni fabrikasıyla üretim kapasitesini de artırıyor. Üretim hatlarının bir kısmını otomasyon sistemine taşıyarak yatay bir yapıda kurgulayan firma, operasyon verimliliğini de artırmayı hedefliyor. Fabrikayı kurgularken sürdürülebilirliği odakta tuttuklarına değinen Sigma Elektrik Genel Müdürü Özgür Ünlü “Sürdürülebilirlik ve teknolojik altyapı bizim için çok önemli. Yatırımlarımızı sürdürerek otomasyon sistemlerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Her geçen gün verimliliğimizi artırarak bayi ve müşterilerimize kusursuz hizmet vermeye devam edeceğiz. Ayrıca fabrikamızı tamamıyla çevre dostu bir yapı haline getirmek için yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerji sistemi (GES) kuruyoruz. Böylelikle elektrik ihtiyacımızı da güneş enerjisinden karşılayarak, doğaya bıraktığımız karbon ayak izimizi de azaltmış olacağız” dedi.
 
► İlginizi Çekebilir: Kaçak Akım Şalteri Nasıl Seçilir?

İhracat Oranı 2024’te Yüzde 60’a Taşınacak

Yeni fabrikasında üretim hatlarını yatay bir yapıya büründürerek verimliliği artırmayı amaçlayan Sigma Elektrik, sağlıklı ve reel bir büyüme hedefliyor. Gerek hammadde fiyatlarının sürekli olarak artması gerekse hammadde tedarik süreçlerinde aksamalar yaşanması sebebiyle yeni fabrikasının kurulum sürecinde pazardan gelen talepleri öngörerek ihtiyacı karşılamaya devam eden Sigma Elektrik, müşterilerine kusursuz hizmet sunmayı amaçlıyor. Üretim adetlerini artıran firma, bayilerinin ürünlere ulaşma ve termin konusunda herhangi bir sorun yaşamaması için tam kapasite çalışmayı planlıyor. İç ve dış piyasada kalitesinden ödün vermeden, müşteri odaklı çalışarak iş ortaklarının beklentilerini karşılayan Sigma Elektrik, yüzde 40 bandında olan ihracat oranlarını 2023 yılı sonunda yüzde 50’lere, 2024 yılı sonunda da yüzde 60’lara kadar çıkarmayı hedefliyor.



                   


Kaynak