elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sigma Elektrik Otomatik Sigorta Aksesuarları ile Otomasyonu Sağlıyor

Alçak gerilim şalt ürünleri sektöründe yüksek performanslı ürünleriyle firma ve kullanıcıların ilk tercihi olan Sigma Elektrik, otomatik sigorta aksesuarları ile otomatik sigortaları otomasyon veya akıllı ev sistemlerine adapte edilebilir şekilde kullanmayı sağlıyor. Otomatik sigorta aksesuarları kumanda panoları ile kombine edilebilmeleri ve koruması gereken otomatik sigorta hakkında bilgi veren ve komut alan yapılarıyla öne çıkıyor.



A- A+
10.10.2023 tarihli yazı 1599 kez okunmuştur.
Verimli ve güvenli elektrik kullanımı için 30 yıldır ürettiği cihazlarla sektörüne öncülük eden Sigma Elektrik, otomatik sigorta aksesuarlarında yer alan açtırma bobini, yardımcı kontak, alarm kontağı, emniyet kilidi ve motor mekanizması sayesinde otomatik sigortaların akıllı ev sistemlerine adapte edilerek kullanılmasını sağlıyor. Doğru kompanentler ile kombine edildiğinde sistemde bulunan hataları ve sistemde yaşanan aksaklıkları hızla tespit ederek zamandan kazanım sağlayan ürün; çeşitli bobin ve besleme değerlerinde kullanıma sunulurken, arıza durumunda da alarm vererek sistemin ve yetkili kişinin uyarılmasını sağlıyor.



Kombine Edilebilir Yapısıyla Verimli Kullanım

Otomasyon sistemleri, akıllı ev sistemleri, kumanda panoları ile kombine edilebilen otomatik sigorta aksesuarları akıllı sistemlerin sağlıklı çalışmasına da katkı sağlıyor. Otomatik sigortaların uzaktan açtırılması gereken durumlarda sigorta aksesuarı açtırma bobini sayesinde, uçlara harici bir gerilimin uygulanmasıyla (24,48V AC/DC-110-400V AC/DC) devre kesicinin OFF pozisyonuna geçerek kontakları açıyor ve elektrik akışını kesiyor. Sistemde yaşanan bir arıza ya da sisteme bağlı bir makinede arıza oluşması durumuna acil stop butonları ve uzaktan kontrol edilebilir yapısıyla kolaylık sağlıyor. Sistemde yer alan yardımcı kontaklar ise sigortanın açık ya da kapalı (ON-OFF) durum bilgisini sistemde yer alan role, sürücü, buzzer veya PLC sistemlerine iletiyor. Doğru kompanentler ile kombine edildiğinde sistemde bulunan hataları ve yaşanan aksaklıkları tespit eden yardımcı kontaklar arıza tespit aşamasında zamandan kazanım sağlatıyor.
 


Alarm Kontağı ile Güvenli Kullanım

Otomatik sigorta aksesuarlarında yer alan alarm kontağı ya da diğer adıyla arıza ihbar kontağı sigorta trip pozisyonundayken (OFF) devreye girip bağlı bulunduğu sisteme uyarı sinyali vererek sistemin ve yetkili kişinin uyarılmasını sağlıyor. Aksesuarlar arasında önemli bir parça olan emniyet kilidi ise sistemde herhangi bir işlem yapılması (Revize) ta da sistemde bir hata oluşması durumunda müdahale edilirken çarpılma riskine önlem amaçlı yer alıyor. Ürün OFF konumundayken emniyet kilidi ile sabitlendiğinde sahada bulunan kişi veya kişilere çalışma olduğu hakkında görsel ve işlevsel şekilde bilgi aktarımı sağlıyor. Devre kesiciyi kurma ve açtırma sürecinde önceden termik, manyetik veya elle müdahale ile OFF pozisyonuna geçmiş olan otomatik sigortanın tekrar kurulması işlevinin üstlenen motor mekanizması sistem veya kumanda panosu ile uzakta bulunan bir sistemin açılıp kapanması konusunda yetkililerin panoya gitmesinin önüne geçerek zamandan tasarruf sağlıyor.



Kaynak:



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.