elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, UN SDSN ve BÜYEM İş Birliği

Schneider Electric, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UN SDSN) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen “Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve İklim Seferberliği Eğitimi” 250 öğretmen ile 25 Nisan günü açılış oturumu ile başladı.



A- A+
03.05.2023 tarihli yazı 4987 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UN SDSN) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğinde öğretmenleri sürdürülebilirlik alanında geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen “Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve İklim Seferberliği Eğitimi” için 500’ün üzerinde yapılan başvuru sonucu tüm Türkiye’den 250 ilk, orta ve lise öğretmeni eğitime 25 Nisan günü açılış oturumu ile başladı ve 30 Mayıs tarihe kadar yoğun bir program ile devam edecek.
 
Öğretmenlerin sürdürülebilirlik ajandası hakkında farkındalık kazanması ve yenilikçi bir yaklaşımla bu konuyu eğitim süreçlerine taşıması için tasarlanan eğitimlere Schneider Electric küresel arenadaki deneyimiyle katkı sunuyor.

Küresel çapta bir Etki Lideri olarak tanınan Schneider Electric bu iş birliği ile sürdürülebilirlik alanındaki deneyimi ve yetkinliğini Türkiye’nin eğitimcileri ile buluşturuyor ve bu alandaki gelişime önemli bir katkı sunuyor.

“Öğretmenler 2030” K12 okullarında görev yapan öğretmenlere sürdürülebilirlik hakkında farkındalık kazanmaları ve elde ettikleri bilgileri öğrencileri ve meslektaşlarıyla paylaşarak bu farkındalığı eğitim sistemine taşımaları için tasarlandı. Gelecek nesillerin sürdürülebilirlik, iklim krizi ve enerji verimliliği alanlarında bilinçlendirilmesini hedefleyen eğitim, 250 katılımcı ile Boğaziçi üniversitesi eğitmenleri tarafından online olarak gerçekleştirilecek. Eğitim boyunca Birleşmiş Milletler 2030 gündemi, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve sürdürülebilir kalkınma için eğitim kavramları güncel örnekler, ders planları ve sınıf uygulamaları kapsamında ele alınacak. Sınıf uygulamaları ile öğrencilerin çözüme odaklanarak, yaratıcılık ve girişimciliğini geliştirecek faaliyetler aktarılacak.

Schneider Electric, UN SDSN ve BÜYEM iş birliğiyle “Öğretmenler 2030” 3. dönem eğitimleri 250 öğretmen ile başlıyor.

25 Nisan - 30 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek eğitimlerin %80’ine katılım gösteren öğretmenler, “Schneider Electric – BÜYEM – UN SDSN Türkiye Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve İklim Seferberliği Eğitimi Katılım Belgesi” almaya hak kazanacak.




Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.