elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric İş Ortaklığıyla Türkiye’den İlham Veren Bir Başarı Hikâyesi |
IDA Proses

Schneider Electric çözümleriyle 17 yılı aşkın süredir Türkiye’de pek çok büyük boyutta şirkete sistem entegratörü olarak hizmet veren IDA Proses, yeni başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor



A- A+
01.12.2022 tarihli yazı 4240 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, Türkiye’de en yakın çalıştığı iş ortaklarından IDA Proses ile hayata geçirdiği başarı hikayesiyle pek çok şirkete ilham veriyor. Dünyanın önde gelen pek çok firmasına sertifikalı sistem entegratörü olarak hizmet veren IDA, müşterilerinin otomasyon ihtiyaçlarını tüm yönleriyle ile ele alıyor ve en uygun çözümleri, en doğru teknolojilerle birlikte sunuyor.

Endüstriyel Otomasyon tarafında Schneider Electric’e ait ProLeit ve AVEVA yazılım çözümlerinin sistem entegratörü olarak çalışan IDA Proses’in proses kontrol çözümleri, tesisleri çevrimiçi ve verimli tutmakta son derece başarılı. 20 yılı aşkın tecrübesi ile kritik proses kontrolü, proses enstrümanları, endüstriyel veri yönetimi ve OT/IoT siber güvenliği konularında faaliyet göstermekte olan IDA Proses’in ana hizmet alanları arasında Endüstriyel Otomasyon, Endüstriyel Veri Yönetimi, Endüstriyel Siber Güvenlik ve Proses Saha Enstrümanları öne çıkıyor.



 

Schneider Electric ile 17 yıla yayılan birliktelik


Invensys Group Türkiye temsilcisi olarak 2005-2014 arasında Schneider Electric’in Foxboro, Triconex ve Wonderware markaları ile çalışan IDA, 2014’ten bu yana Schneider Electric Industry Alliance Partner, Process Automation Partner, Process Instrumentation Partner olmasının yanı sıra Aveva APM, AIMS System ve ProLeit System entegratörü olarak faaliyetlerine devam ediyor.

IDA’nın Schenider Electric çözümleriyle hayata geçirilecek en büyük projelerinden biri olan, SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin PTA Yatırımı Projesi tamamlanınca bu kapsamında sunulan EcoStruxure mimarisi çözümleriyle, tasarımdan üretim ve dağıtım aşamalarına kadar tüm süreçlerin başarılı ve verimli bir şekilde yönetilmesine imkan sağlanmış olacak.






“Her proje bir yolculuk ve Schneider Electric de yol arkadaşımız”


Schneider Electric’in projelerine getirdiği yenilik ve faydalar üzerine görüşünü bildiren IDA Proses Genel Müdürü Niyazi Ağaçdiken şunları söyledi: “Bir endüstriyel tesisin tasarımından başlayıp, operasyonu ve sonrasında performans iyileştirmeleri için komple çözümler sağlayabilen Schneider Electric entegre yazılım ve donanımları sayesinde müşterilerimize uçtan uca çözümler sunabiliyoruz. Pazarda uzun yıllar içerisinde kendini kanıtlamış markaların aynı çatı altında ve en önemlisi entegre edilmiş çözümler olarak sunulabilmesi önemli tercih sebebi. Bu anlamda da Schneider Electric ile eskiye dayanan sıkı iş ortaklığımıza büyük önem veriyoruz.”

Ana faaliyet alanlarının endüstriyel otomasyon olduğunu ifade eden Niyazi Ağaçdiken, “Başladığımız her projeyi, müşterimizle uzun soluklu bir dijitalleşme yolculuğunun başlangıcı olarak görüyoruz. Kontrol sistemleri üzerine ileri seviye yazılımlar olarak adlandırdığımız veri toplama, veri analizi ve raporlama, ERP entegrasyonları, LMS, MES, APC (Advanced Process Control), APM (Performance Management), AIMS (Information Management), siber güvenlik yazılımları ile müşterilerimize dijitalleşme yolculuklarında çözümler sunuyoruz. Bu yolculuktaki en önemli yol arkadaşımız olarak da Schneider Electric’i görmekten büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.