elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Rüzgar Enerjisi Yapay Zeka ile Açık Denizlere Ulaşıyor

Yapay zeka teknolojisinin girmediği ve kuralları baştan değiştirmediği alan kaldı mı dediğinizi duyar gibiyiz. Şimdi sırada yapay zeka ile rüzgar enerjisi parametrelerinin bir araya getirilerek açık denizlere çıkma zamanı. Detayları haberimizde...



A- A+
06.08.2022 tarihli yazı 3702 kez okunmuştur.
Kargo gemileri için büyüyen rüzgar destekli teknolojisindeki en son girişim; Ville de Bordeaux'nun güvertesine bağlanmış, uçurtma benzeri dev bir yelken. Bu sistemi yelkenli bir gemiye uyarlamak sadece iki gün sürüyor ve gemi sahipleri sadece rüzgar enerjisi yatırımlarının hızlı bir şekilde geri dönüşlerini bekliyor. Geminin yakıt tasarrufu ise yaklaşık olarak %20 seviyelerinde. Yelken, direğe bağlı bir yelkenden çok, ipe bağlı bir uçurtma gibi davranıyor. Daha istikrarlı ve daha güçlü rüzgarlardan yararlanmak için 200 metrenin üzerinde bir irtifada yer alıyor. Bu gibi birçok parametrenin birbiryle en optimal koşullarda bir araya gelerek performansının arttırılması temel amaç olarak karşımıza çıkıyor.


►İlginizi Çekebilir: Deniz Ulaşımında Yapay Zeka Dönemi
 

Daha Fazla Yapay Zeka, Daha Fazla Rüzgar Gücü 

K Line ve Kawasaki Heavy Industries Ltd Group'un gelişmiş bir gemi operasyonu ve performans yönetim sistemi olarak K-IMS'yi geliştirdiklerini açıklamaları 2016 yılına kadar uzanmaktadır. K-IMS, K-Line'ın mevcut Gemi Performans Analiz Sistemi ve Motor Tesisi Monitörünü yeni Optimum Navigasyon Sistemi tarafından sağlanan ek operasyon ve navigasyon verileriyle birleştirdi. Bu sayede, büyük veri olarak adlandırılan gemilerden gelen gerçek zamanlı operasyon verilerini karşılıklı sistemlerde kullanılması ve gerçek zamanlı gemiyi kavrayarak gemi operasyonunu desteklemesi, gemi performansını kolay bir şekilde yönetilmesini sağlamaktadır.
 

►İlginizi Çekebilir: Gemi Elektrik Mühendisi Nedir?
 
Geliştirilen yeni veri tarama sistemi ile çalışma koşulları, optimum güvenlik rota seçimi, en son gemi performansı, operasyon ekipleri, gemi yönetim şirketleri ve gemiler arasında “K-IMS” paylaşılabilir” diye eklenmişlerdir. Bu nedenle, yalnızca güvenli seyir ve yakıt maliyeti tasarrufuna değil, aynı zamanda verimli gemi işletimi ve yönetimini de önemli ölçüde iyileştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Geçen yıl, K-Line ve Kawasaki Heavy Industries, geleceğin otonom gemisini mümkün kılan temel teknoloji olarak Yapay Zeka Tabanlı Deniz Makineleri Operasyon Destek Sistemi adında ortak geliştirme anlaşmasının tamamladıklarını duyurdu.

Bir Sonraki Durak: Kargo Gemileri

Yelken çoğu gemide, eğlence teknelerinde ve ticari teknelerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Arabaları ve diğer vagonları taşımak için donatılmış Ro-Ro gemileri yeni rüzgar enerjisi planını ilk paylaşan gemi olmak üzere. Bu yılın başlarında Michelin, Compagnie Maritime Nantaise ile anlaşma imzaladı ve MN Pélican Ro-Ro'ya bir prototip versiyonu kurdular. İspanya ve Büyük Britanya arasındaki bir rotada, bu yılın sonuna kadar rüzgar enerjisiyle çalışan gemilerini işletmeye almayı amaçlıyorlar. Bu kurulum sayesinde, gerçek ticari deniz seyrüsefer koşullarında test edilecek ve yeni teknolojinin endüstriyel gelişim aşamasına katkıda bulunacaktır.



Tüm test aşamaları başarılı bir şekilde gerçekleştirilirse, ortaklık anlaşması daha büyük bir kanatlı yelken kullanarak denemelere kapı açarak deniz taşımacılığını karbondan arındırmak için büyük bir adım atabilir. Rüzgar enerjisi, tam bir rol olmasa da, yakın gelecekte denizcilik endüstrisinin karbondan arındırılmasında önemli bir rol oynayabilir.



Kaynak:

► interestingengineering.com
► electrek.co

İshak Parlar İshak Parlar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.