elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kurumsal Kaynak Planlama Dersleri IFS ERP ile Veriliyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) derslerinin uygulama eğitimlerini IFS ERP üzerinden gerçekleştiriyor.



A- A+
05.05.2011 tarihli yazı 7997 kez okunmuştur.

Türkiye'nin köklü üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi'nde Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) derslerinin uygulama eğitimleri IFS ERP üzerinde veriliyor. 2009-2010 güz döneminde başlayan bu iş birliği çerçevesince, 3. ve 4. sınıf öğrencileri almış oldukları teorik bilgileri IFS ERP Uygulamaları ile pekiştiriyorlar.



Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Laboratuarlarında verilen uygulama dersleri ile öğrencilerin mezun oldukları andan itibaren profesyonel hayata daha kolay adapte olmaları ve ERP konusunda pratik bilgi edinmeleri amaçlanıyor. Önümüzdeki dönemlerde de devam etmesi planlanan eğitimlerde öğrenciler, bir şirkette kurumsal kaynak planlamasına ait olan tüm iş süreçlerini sistem üzerinde canlı olarak uygulama şansına sahip oluyorlar.





ERP derslerinin IFS ERP Uygulamaları ile entegre bir şekilde devam ettirilmesine yönelik görüşlerini açıklayan Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Gonca Tunçel 'Kurumsal Kaynak Planlaması dersi kapsamında yaptığımız çalışmalar doğrultusunda 2009-2010 Güz Dönemi'nden itibaren IFS ile işbirliği kararı aldık. Ders öncelikle 6–7 haftalık bir teorik bilgi sunumuyla başlıyor. Öğrencilerimize Kurumsal Kaynak Planlamanın genel mantığını, temel modüllerini ve işleyişini, firmalar açısından yarattığı kazanımları aktarıyoruz. Sonrasında 5-6 hafta süren bir süreçte IFS ERP Uygulamaları ile bu bilgilerini canlı bir şekilde test ediyorlar. Bölümümüzün mezunu olan, konularında deneyim sahibi, Kurumsal Kaynak Planlama konusunda uzman olan IFS çalışanlarının; bizlere ve öğrenci arkadaşlarımıza büyük bir desteği söz konusu. Bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz, çalışma hayatlarında sürekli kullanacakları ERP uygulamalarının genel mantığını kavramakta, uygulamaları görmekte ve ileriki iş hayatlarında onlara faydalı olacak bir tecrübe elde etmektedirler. Ayrıca kazandıkları bu deneyimler ile iş başvurularında firmalar tarafından tercih edilmektedirler. Bunun yanı sıra, IFS firması 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize ERP sektöründe yarı-zamanlı iş ya da staj yeri bulma konusunda da destek olmaktadır. Bu uygulamadan oldukça memnun olan öğrencilerimiz ve Bölümümüz adına, IFS yetkililerine ve çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.' dedi.





Üniversite işbirliklerine yönelik olarak düşüncelerini paylaşan IFS Ege Bölge Sorumlusu İlhan Etemoğlu, IFS Türkiye'nin üniversitelerde düzenlediği eğitimler ve seminerlerin devam edeceğini söyledi. Kurumsal Kaynak Planlama yazılımlarının şirketler tarafından daha yoğun kullanılması ile bu alanda çalışacak personel ihtiyacının da arttığını kaydeden Etemoğlu, IFS Türkiye olarak amaçlarının yetişmiş iş gücüne katkı sağlamak olduğunu belirtti.


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.