elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kontek ‘’Depolama Çözümleri’’ Alanında Yeni Yatırım Yaptı

Yenilenebilir enerji sektörünün öncü mühendislik firmalarından Kontek Enerji, sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak ve enerji sektöründeki varlığını daha da güçlendirmek amacıyla yeni bir adım atıyor. Enerjinin X Faktörü: Maxxen. Kontek Enerji'nin yeni yatırımı Maxxen, batarya depolama teknolojileri alanında güvenilir ve verimli çözümler sunmayı hedefliyor.



A- A+
16.08.2023 tarihli yazı 1937 kez okunmuştur.

Enerjinin X Faktörü: Maxxen


Kontek Enerji, enerji sektöründeki birikim ve deneyimini depolama alanına da aktararak yenilenebilir enerji alanında yeni bir dönem başlatacak. Maxxen’in amacı, kesikli yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam elektrik üretimindeki payının artmasıyla ortaya çıkabilecek stabilizasyon problemlerini dengelemek için üretilen fazla enerjinin depolanmasını, depolanan bu enerjinin şebekenin ihtiyacı olan zamanlarda şebekeye verilmesini ve yenilenebilir enerjinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayarak enerji sektörünün geleceğini şekillendirmektir.




Bu kapsamda ESS olarak ifade edilen enerji depolama sistemlerinin en yaygın kullanılan teknolojisi LFP (Lityum Demir Fosfat) hücrelerinden enerji depolama konteyner üretilmesi amaçlanmaktadır. Bunun için gerekli üretim teknolojileri incelenmiş ve hata payını minimuma indirecek, tam otomatik üretim hattının üretimde kullanılması için gerekli çalışmalar tamamlanmıştır. Kalitenin ve güvenliğin en üst düzeyde olması gereken enerji depolama sistemlerinde aktif dengeleme özelliğine sahip BMS (Batarya Yönetim Sistemi) geliştirilmesi, termal izleme ve kontrol ve soğutma sistemleri ve diğer teknolojiler üzerine AR-GE faaliyetleri de yürütülecektir. Maxxen zaman içerisinde şebeke ölçekli enerji depolama sistemlerinden C&I çözümlerine ve evsel ürünlere varan yaygın bir kullanım alanına sahip enerji depolama ürünleriyle ürün gamını zenginleştirmeyi de hedeflemektedir.
 
 

Batarya üretim fabrikasının inşaat süreçleri başlıyor




10.000 m2 alana kurulu yağmur suyu hasadı, proses atıkları geri dönüşümü, çatı GES sistemi ve sera alanı ve benzeri teknolojileri barındıran akıllı bir bina olarak inşa edilecek. Dış görünümü geleceğin teknolojisi ile paralel tasarlanan binamızın dış cephesi bi-pv (solar cam) ile kaplanarak karbon nötr bir bina olarak çok yakında faaliyete başlayacak!.

Maxxen, Kontek Enerji'nin kalite güvencesiyle üretilen enerji depolama sistemleri sayesinde, güneş enerjisi projelerinde yakaladıkları başarıyı enerji depolama teknolojileriyle birleştirerek sektöre yenilik ve katma değer sunacak. Bu adım hem çevre dostu enerji çözümlerine hem de sektördeki gelişmelere yeni bir perspektif kazandıracak.

Maxxen, sektördeki en son gelişmeleri ve yenilikleri paylaşmak üzere 31 Ağustos- 2 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan Solar+Storage NX Fuarı’nda yer alacak. Sektörün önde gelen profesyonellerini buluşturacak olan fuar, Maxxen’in yenilikçi yaklaşımını tanıtma ve geleceğe dair vizyonunu paylaşma fırsatı sunacak.

Maxxen standına davetlisiniz...

Solar+Storage NX Fuarı
31-Ağustos-2 Eylül 2023
Hall: 8
Stant No: A15-B15

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.