elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kontek Enerji Bayi Temsilcileri ile Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Kontek Enerji, 28-30 Nisan tarihleri arasında Enerji Verimliliği & Drives birimine ait bayileri ve satış mühendisleriyle Kıbrıs Elexus Hotel’de buluştu.



A- A+
09.05.2023 tarihli yazı 2770 kez okunmuştur.
Sektörde çeyrek asrı geride bırakan, her zaman değer katmayı, faydalı olmayı ve dijitalizasyon ile yeni iş modelleri geliştirmeyi kendine misyon edinen Kontek Enerji; üst düzey yöneticileri, Enerji Verimliliği & Drives birimi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen bayileri ve satış mühendislerinin katılımı ile 2 gün süren bir toplantı gerçekleştirdi.



Katılımcılar ilk gün Kontek Vizyon ve Bayi Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantı ilk olarak Kontek Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Can Köklü’nün açılış konuşması ve “Kontek Gelecek Vizyonu ve Stratejileri” sunumu ile başladı. Köklü, 2023 yılı için %220’lik bir ciro artışı ile 145M€ konsolide ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıklayarak bu büyümede payı olan katılımcı firmalara teşekkür etti. Kontek Enerji Gelecek planları ve yeni iş alanları hakkında bilgi veren Can Köklü, Enerji Depolama ve Solar Alliance Birimlerinin de içinde bulunduğu yeni kurumsal organizasyon şemasından bahsetti.



En Değerli Varlığımız İnsan Kaynağımız!

Kontek CEO’su Tolga Murat Özdemir’in “Dönüşüm ve Biz” konuşması ile devam eden toplantıda, Özdemir; Kontek’in gelecek stratejileri ve yeni iş modellerinden bahsederek, enerji depolama alanındaki yatırımları detaylandırdı. Kontek enerji bayilik ağına ve tüm iştirak firmalarına fayda sağlayabilecek fırsat kapılarının açıldığını aktardı. Bayilerin yoğun ilgi gösterdiği Enerji Depolama Sistemi, panel, inverter satışı konularında detaylı bilgi verilerek birebir görüşme talepleri toplandı. Kontek Enerji’nin değerli yöneticilerinden Kurumsal Gelişim Direktörü Övgü Ercan; “Kontek Kurumsal Gelişim Yolculuğu” sunumu ile Kontek Enerji’nin; dünden bugüne ve bugünden geleceğe çizmekte olduğu yükselen ivmeden bahsetti. “En değerli varlığımız insan kaynağımız” sözlerini vurgulayan Ercan, %80’i mühendislerden oluşan genç ve dinamik çalışan kadrosuna ve kurmakta oldukları kadın-erkek çalışan dengesinin en öncelikli hedeflerinden biri olduğu konularına dikkat çekti.


Türkiye’deki Toplam Sürücü Pazarı Büyüklüğü 180M€


Toplantı gündemi Enerji Verimliği ve Drives Direktörü Hakan Çınar ile devam etti. Türkiye’deki toplam sürücü pazarının 180M€ büyüklüğünde olduğunu belirten Çınar; Fuji, Emotron ve INVT gibi dünyanın lider sürücü markalarının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olarak pazar payının kısa vadede %7’ye çıkarılmasını hedeflediklerinin altını çizdi.

Toplantının devamında distribütörlüğünü yaptıkları Fuji Electric, Emotron, Ewon, Cimon, INVT, TT Electric firmalarının mevcut ve piyasaya çıkan yeni ürünlerinin tanıtımını içeren, eğitim niteliğindeki sunumlar ile katılımcı firmalara bilgi paylaşımı yapıldı. Enerji Verimliği & Drives Direktör Yardımcısı Mehmet Özpolat’ın kapanış konuşması ile sonlanan toplantıda; uzun yıllardır güvene dayalı olarak devam eden iş ortaklığının devamı temenni edilerek, gelecekte daha büyük projelere imza atılacağı ve hep birlikte büyüyeceklerinin vurgusu yapıldı.



İkinci gün, Bayiler ve Kontek Enerji satış mühendisleri; Uzman Satış Eğitmeni Cem Kılıç tarafından gerçekleştirilen “Etkin Müşteri İlişkileri Yönetimi” eğitimine katıldı. Eğitimde gerçek olaylardan yola çıkılarak hazırlanan vakalar üzerinden, satış ve ikna teknikleri konuşuldu ve vakaları çözümleyebilmek için grup çalışmaları yapıldı. Yarışma tadında ilerleyen eğitim sonunda sürpriz hediyeler ile katılımcılar ödüllendirildi. Eğitimde sıklıkla yapılan iletişim hataları üzerinde farkındalık oluşturulurken, doğru ve etkin iletişim ile satış becerilerinin ve faaliyetlerinin artırılmasının mümkün olduğu aktarıldı.

Kıbrıs’ın gözde otellerinden Elexus Hotel’de muhteşem atmosferin ve doğanın tadını çıkaran katılımcılar iki gün boyunca hem eğlendi hem de enerji sektörü ve Kontek Enerji hakkında güncel bilgilere sahip oldular.

Enerji Verimliliği & Drives Birimi hakkında daha fazla bilgi almak için linke tıklayınız: kontekenerji.com.tr/drives