elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google'dan Cihaz Kontrolüne Devrim Geliyor

Google yürüttüğü projelerde basitliği ve yakın geleceğe yön vermeyi ön plana alarak büyük işler başarıyor. Son dönemde kullanılan cihaz sayısının artışı ve bağımlılığa karşı farklı bir strateji olacak yeni bir hareket algılama teknolojisi ile karşımızda. Detaylar haberimizde.



A- A+
20.09.2015 tarihli yazı 9217 kez okunmuştur.
Google'ın I/O etkinlikleriyle açıkladığı projeler, bilim kurgu dünyasıyla gerçek hayatı birleştirmeye devam ediyor. Şirketin Gelişmiş Teknolojiler ve Projeler (ATAP) grubunun son duyurduğu projesinde kullandığınız cihazlara yakın mesafeden el hareketleriyle kontrol edebilmenizi sağlayacak küçük bir radar sistemi sunuyor. Hareket algılama teknolojisi çok yeni değil; Microsoft'un oyun, sağlık, eğitim gibi büyük sektörlerde uygulamalarını gördüğümüz Kinect başarılı bir örnek. Ancak Google çıtayı biraz daha yükseltiyor ve elektronik cihaz kullanımından alışkın olduğumuz tıklama, küçültme-büyütme, çevirme gibi işlemleri basit hareketlerle yapmanızı sağlıyor.

 

►İlginizi Çekebilir: Google'ın 5 Büyük Projesi

Yapısal olarak zor olan bu hareketleri cihazlara dokunmadan gerçekleştirmek nasıl olabilir? Hareket ettireceğiniz elinizle aynı hizada yer alacak bir çipten gelen radyo frekansları sürekli izleniyor. Yöntem basit; son derece düzgün frekansların bozulmaya başlamasıyla birlikte değişimler algılanarak cihaza aktarılıyor. Cihaz frekans değişiminin karakteristiğine göre yapacağı işlemi gerçekleştiriyor. Çip bu değişimleri, saniyede 60 GHz'lik frekansla gönderdiği 10 bin dalga ile takip ettiği için ince hareketleri daha kolay algılayabilecek. Soli'nin frekans bazlı sensörleri, hareket algılama konusunda son teknoloji kamera sistemlerinden daha başarılı olacağı belirtiliyor.
 
 

Google, Soli Projesi ile yakın gelecekteki cihaz kontrolü ve hareket algılama biçimlerini değiştirmeye hazırlanıyor. 10 yıl içinde microSD boyutuna kadar indirgenen sensörleriyle Soli, dokunmatik ekranların ve butonların büyük ölçüde yerini alacağa benziyor. Aynı zamanda akıllı saat ve bilekliklerle uyumlu çalıştığı belirtilen sensör, giyilebilir teknolojiler alanında çığır açabilir.


Kaynak

► Google

Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.