elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ENTES Yeni Nesil 3-Fazlı Sayaç Serisi

Günümüz dünyasında enerji kaynaklarının sınırlı olması ve artan enerji maliyetleri nedeniyle verimlilik ve tasarruf üzerine yapılan çalışmalar daha da ön plana çıkmaktadır. Bu kapsamda enerji tüketiminin ölçülmesi ve buna göre gerekli adımların atılması kritik öneme sahiptir. Elektrik sayaçları, tüketilen ya da üretilen elektriğin miktarını ölçen araçlardır. Günümüzde dijitalleşen ve otomatik olarak verileri aktaran sayaçlar sayesinde tüketim miktarını ölçmek ve raporlamak daha kolay hale gelmiştir. ENTES ES3 serisi 3 fazlı elektrik sayaçları, süzme sayaç olarak ticari binalarda enerji izleme, toplu konutlarda daire ve ortak alan tüketimlerinin paylaştırılması ve faturalandırılması için ideal çözümdür. Detaylar içeriğin devamında...



A- A+
06.04.2023 tarihli yazı 9656 kez okunmuştur.
Elektrik sayacı veya diğer adıyla enerji sayacı; konutlarda, iş yerlerinde veya elektrikle çalışan cihazların tükettiği elektrik enerjisi miktarını veya bir generatör vb. cihaz tarafından üretilen elektrik enerjisi miktarını ölçer ve doğru olarak faturalandırılmasını sağlar. Temel olarak üretilen/tüketilen gücün zaman içerisindeki miktarını ölçerek çalışan bu cihazlar zaman dilimi olarak "saati" kullanmaktadır. Bu nedenle ölçüm birimi Wh (watt/saat), kWh (kilowatt/saat), MWh (megawatt/saat) şeklinde değişmektedir.
 

Elektrik Sayaçları


Elektrik sayaçları yaptığı güç ölçümüne iki farklı tiptedir. Konut, mesken gibi yerlerde sadece aktif gücü ölçen aktif sayaçlar kullanılmaktadır. Aktif sayaçlar, aktif tüketim bilgisini ölçen elektrik sayaçlarıdır. Daha çok hane ve ticari binalarda kullanılır. Düşük düzeyde ve aktif enerji tüketimini takip ederek toplar.

Enerji tüketimi bakımından yüksek değerlere sahip fabrikalar, endüstriyel tesisler, AVM, iş merkezleri, hastane gibi yapılarda aktif ve reaktif enerji tüketimini takip etmek için reaktif sayaçlar kullanılır. Reaktif enerjinin endüktif ve kapasitif olarak iki tipi vardır. Özellikle sistem için gerekli olan reaktif enerjinin yüksek olması, kompanzasyon ihtiyacını doğurur. Belirli sınırlar aşıldığında cezai müeyyideler oluşur. Bunun için bu gibi noktalarda reaktif enerjinin de ölçülmesi şarttır. ENTES’in yeni 3 fazlı sayaç serisi aktif ve reaktif enerjiyi birlikte takip etmenize olanak sağlar.

Gelişen teknoloji ile mekanik sayaçlar yerini elektronik sayaçlara bırakmaya başladı. Mekanik sayaçlara kıyasla, elektronik sayaçlarda mekanik bir yapı olmaması daha hassas bir ölçüm sağlanmaktadır. Ölçüm sonucu numaratör üzerinde değil, LCD veya LED ekran aracılığıyla okunmaktadır. ENTES ES3 serisi elektonik sayaçlar, kullanılan enerjiyi ölçmenin yanı sıra, anlık ve maksimum demandları, gerilimleri, ve kullanılan aktif, reaktif, görünür güç gibi yük ve arzın diğer parametrelerini de kaydedebilmektedir. Ayrıca haberleşme özelliği ile ölçüm değerlerini Enerji Doktoru enerji izleme yazılımına iletebilmektedir.


Enerji Doktoru ile Reaktif Bedel Ödeme Riskinizi
Ortadan Kaldırın



ENTES ES3 serisi 3 fazlı elektrik sayaçları endüstriyel tesislerde, üretim bölümlerinin enerji tüketimini izlemenin yanı sıra; akım, gerilim, güç ve maksimum demand gibi değerlerin takibine olanak sağlar.




Modbus ve Ethernet haberleşme yöntemleri ile sayaç üzerinden alınan ölçüm değerlerinin, Enerji Doktoru yazılımı sayesinde uzaktan izlenerek etkin bir enerji yönetimi sağlanmış olur.




ENTES’in enerji izleme yazılımı "Enerji Doktoru" hakkında bilgi almak için https://www.enerjidoktoru.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.


 
ENTES 3-Fazlı Enerji Sayaçları’nın

Uzaktan İzleme Esnekliği ile
 Tanışın



ENTES Yeni Nesil 3 Fazlı Sayaç Serisinin Özellikleri 


► 3 fazda 4 Kadranlı Enerji Ölçümü,
► Dahili Hafıza &Log Kaydı,
Enerji Doktoru ile ölçümleri uzaktan izleme
► 8 Tarife 48 Farklı Zaman Dilimi,
► Dijital Giriş/Çıkış,Pals Sayacı (Elektrik, su, doğalgaz vb. sayaçlar bağlanarak izlenebilir),
► 8 Tarife+1 Jeneratör (Dijital girişe atanacak fonksiyon ile bu girişin aktif edilerek jeneratör tarifesinde çalıştırılır.) Dijital giriş aktif değilse 8 tarifeden geçerli olana yazar.
► Aktif enerji için Class1 ölçüm sınıfı Reaktif enerji için Class2 ölçüm sınıfı 
► Gerçek zaman saati 
► IP51 ön panel koruma sınıfı 
► 2 adet dijital giriş 
► 2 adet dijital çıkış


Uygulama Örnekleri 

► Küçük güçlü makinelerin tüketimi hassas bir şekilde izlenebiliyor. Örnek olarak; etiket dokuma makinaları, soğutma üniteleri, zamak enjeksiyon makinaları, plastik enjeksiyon makinaları, küçük güçlü pres makinaları, küçük güçlü chiller ve su kullerinde kullanılmaktadır.
► AVM’lerde süzme sayaç olarak mağaza/m2 başına düşen tüketimi belirlemek için kullanılmaktadır.
► Araç şarj istasyonlarında kullanılmaktadır.

Kaynak:



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar