elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Endüstriyel Tesislerde Sürdürülebilir Güç Güvenilirliği

Güç kaynakları DC akımının ihtiyaç olduğu yerlerde kullanılır. Günlük yaşantımızda elektronik cihazlarımızın şarj edilmesi, LED aydınlatmalar, bilgisayarlar örnek verilebilir. Endüstriyel tesislerde ise DC yardımcı besleme, telekom sistemleri, DC motorlar, kontrol sistemleri gibi örnekler verebiliriz. Peki güç kaynakları neden bu kadar önemlidir ve güç güvenilirliği ile arasındaki bağlantı nedir? Bu soruların cevaplarını ve Phoenix Contact'ın geniş güç kaynakları ürün gamı ile uçtan uca her segmente uygun ürün çözümlerini Bu yazının devamında inceleyebilirsiniz.



A- A+
04.07.2023 tarihli yazı 1973 kez okunmuştur.
Önceki yazımızda Endüstriyel Tesislerde Sürdürülebilir Enerji Verimliliği konusunda bireysel ve endüstri bakışı ile sizlere bilgi aktarmıştık. Bu yazımızda ise güç güvenilirliği ve güç kaynaklarında bahsedeceğiz.

Güç kaynağı denilince birçoğumuzun aklına konutlarımızda kullandığımız şarj cihazları geliyor. Fakat endüstri sektöründe güç kaynakları, çok farklı ürün gamına sahip önemli bir noktadadır. Güç kaynakları AC/DC veya DC/DC çeviren ileri teknoloji cihazlardır. Teknolojinin ve yarı iletkenlerin gelişmesi ile yeni nesil IGBT ile çalışan akıllı güç kaynaklarının kullanımı da yaygınlaşmıştır. Güç kaynakları DC akımının ihtiyaç olduğu yerlerde kullanılır. Günlük yaşantımızda elektronik cihazlarımızın şarj edilmesi, LED aydınlatmalar, bilgisayarlar örnek verilebilir. Endüstriyel tesislerde ise DC yardımcı besleme, telekom sistemleri, DC motorlar, kontrol sistemleri gibi örnekler verebiliriz.

Neden güç kaynakları bu kadar önemlidir ve güç güvenilirliği ile arasındaki bağlantı nedir? Endüstriyel tesislerde DC sistemlerin stabil ve güvenilir olması sistemin sürekliliği ve cihazlarınızın koruması için önem taşır. DC sistemleri besleyen güç kaynaklarının yüksek teknoloji ve standartlarda üretilmiş test edilmiş olması gerekmektedir. DC sistemlerdeki gücün stabil, kesintisiz, korumalı olması gerekmektedir.

 

Phoenix Contact endüstriyel güç kaynakları yeni nesil teknolojisi sayesinde güvenilir ve doğru DC güç beslemesi sağlar. Geniş güç kaynakları ürün gamı ile uçtan uca her segmente uygun ürün çözümlerini biraz daha yakından tanıyalım.

Ürün yönetiminin temelinde bir ürün gamı tasarlanırken segmentasyon yapılması ve personalar belirlenmesi oldukça önemlidir. Phoenix Contact güç kaynakları ürün gamı stratejileri de bu perspektif ile geliştirilmiştir. Teknik ve ticari olarak 360 derece tüm kullanıcılara çözüm sunacak ürünler ile donatılmıştır. Tüm güç kaynaklarımızda kısa devre koruması ve endüstriyel standartlarda test edilmiş olması ön koşuldur. Ek olarak segmentasyona göre konumlandırmamız aşağıdaki gibidir;

 

Güç Kaynağı Segmentasyon Üçgeni



 

QUINT POWER


Phoenix Contact Quint Power güç kaynağı ürün gamı ağır şartlarda test edilmiş üst segment ürünler içermektedir. 1 ve 3 fazlı modellerin bulunduğu ürün gamında 40A ‘e kadar modeller bulunmaktadır.
 

Quint Power’ın öne çıkan özellikleri;


NFC teknolojisi ile programlama sayesinde hızlı ve kolay programlama yapabilirsiniz.
► Power Boost özelliği ile nominal akımın 1,5 katına kadar büyük yüklere güvenilir yol verme.
► Phoenix Contact’a özel SFB (Sigorta Attırma) teknolojisi; SFB teknolojisi sayesinde kontrol sistemi ve diğer yükler kesintiden etkilenmeden çalışmaya devam eder.
► Kontak çıkışları sayesinde izleme sisteminiz ile tam olarak entegrasyon.
 



TRIO POWER


Phoenix Contact Trio Power güç kaynakları ürün gamı ile dar alanlarda montaj kolaylığı ve yer tasarrufu sağlayın. Özel tasarlanmış kompakt tasarıma sahip trio serisinin push in bağlantı teknolojisi ile montaj ve alan verimliliğinizi en üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

 

Trio Power’ın öne çıkan özellikleri;


► Kompakt tasarım
► Push in bağlantı
► Güç rezervi
► Kontak ve izleme çıkışları



 

ESSENTIAL POWER


Essential serisi özel olarak pazar ihtiyacına yönelik tasarlanmış ürünleri içerir. 1 ve 3 fazlı modellerden oluşan Essential serisinde 40A’e kadar modeller mevcuttur. Ekonomik ve çevreci tasarıma sahip olan Essential serisi DC gücün ihtiyaç olduğu projelerde avantaj sağlamaktadır.

Phoenix Contact olarak 100 yıldır üstün teknoloji ve geliştirme gücümüzü sürdürülebilir yeşil gelecek tasarlamaya adıyoruz. Bu yolda sunduğumuz çözümlerden güç kaynakları ailemiz ile uçtan uca güç güvenilirliği sağlıyoruz. Sizler de Phoenix Contact'ın projelerinize en uygun güç kaynakları serileriyle tanışmak için buradan geçebilirsiniz.

 

Kaynak:

     
                                                        
                   


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar