elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Küçük Telefonu:
Tiny T1

Hayatımızın çoğu anını kolaylaştıran akıllı telefonlar, artık vazgeçilmezler arasında ilk sıralarda yerine almaktadır. Elimizden düşürmediğimiz telefonlarımızın ya başına bir şey gelirse? İşte Zanco firması tarafından geliştirilen ‘Tiny T1’ sayesinde böyle bir sorun artık ortadan kalkmaktadır. Dünya’nın en küçük telefonu olma özelliğine sahip Tiny T1 hayatımıza ek kolaylıklar sağlamak için geliyor. Peki bu telefonun özellikleri nelerdir? Nasıl bir kullanım kolaylıkları sağlamaktadır?



A- A+
09.01.2018 tarihli yazı 6575 kez okunmuştur.

Tiny T1 Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tiny T1, İngiltere’nin telefon şirketi Zanco tarafından geliştirilen Dünya’nın en küçük telefonu olma özelliğine sahip bir tasarıdır. Küçük olması ile dikkatleri üzerine çeken Tiny T1 ile arama, mesaj yazma gibi ana işlemler gerçekleştirilebilmektedir. Küçük ancak tam işlevli olan bu telefon 300 tane telefon rehberi kişilerini, 50 tane mesaj metnini ve 50 tane son çağrı numarasını bünyesinde saklayabilecek kapasitededir. Tiny T1, tam anlamıyla bir konuşma ve metin telefonudur, şimdilik internet hizmeti sunmamaktadır.
46,7 mm uzunluğunda, 21 mm genişliğinde ve 12 mm kalınlığında olan Tiny T1 tam olarak 13 gram ağırlığındadır. 0,49 inçlik bu telefonun ekranı, LED teknolojisinin farklı bir versiyonu olan OLED’i kullanmaktadır. Ekran 64 x 32 piksel çözünürlüğe sahiptir. Tiny T1’de nano sim kartı kullanılır. Micro USB üzerinden şarj edilebilir.  3 gün bekleme süresine sahip olan telefon ile 180 dakika, yani 3 saat boyunca konuşma imkanınız bulunmkatadır.

 

Zanco Tiny T1’in Özellikleri:

► 300 kişilik rehber belleği, 50 SMS Mesajı Depolar, Son 50 giriş / çıkış numarasını saklar
► Nano Sim
► 32RAM + 32ROM
► 12.5mm OLED ekran
► Mikro USB şarj cihazı
► 13 Ses değiştirici
 

Tiny T1, herhangi  bir cep telefonu operatörü ile çalışabilmekte ancak telefonun sorun olabilecek dezavantajı yalnızca 2G şebekesinde çalışabiliyor olmasıdır. Bu sorunun sebebi boyutunun küçük olmasıdır. 2G şebekeleri ile durum ülkeden ülkeye farklılıklar gösterir. Örneğin, şebeke operatörlerinden biri olan Vodafone, İngiltere ve Avrupa'da 2G hizmetlerine en az 2025 yılına kadar devam edeceğini belirtirken, Avustralya ve Japonya zaten herhangi bir mobil bağlantı türü için 2G'yi kullanmayı bırakmış durumdadır.
 

Tiny T1’in Kullanım Kolaylıkları

Tiny T1 yaşantımızın çoğu anında kolaylıklar sağlamaktadır. Ana telefonunuzun şarjı bittiğinde veya bozuk olduğunda, acil aramalar için kullanılabilir. Cüzdan veya çantaya atılan mükemmel bir yedek telefon olarak kullanılabilir. Bu yüzden koşu sporları, koşucular, yürüyüşe çıkanlar, bisikletliler ve spor dallarına katılanlar için idealdir, çünkü her boyutta cebe girebilecek kadar küçüktür. Yurtdışı seyahatlerinde kolaylıkla taşınabilir. Bir festival telefonu olarak hizmet edebilir, belli festivallerin çamur ve sefaletine maruz kalacak daha ucuz ve tek kullanımlık bir şey olabilir.
 


►İlginizi Çekebilir: OLED Nedir?

Kullanımının az olması ve küçük olmasına rağmen dikkatleri üzerine çeken Tiny T1, telefon dünyası için güzel bir başarıdır. İnternet özelliği olmadığı için, telefon bağımlılığından kurtulmak için de güzel bir seçenek olabilir.

Yazar: Merve Sever
 
Kaynak:

worldnews.easybranches.com
kickstarter.com
trustedreviews.com
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.