elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Aygıtlarınızı Şarj Ederken Formda Kalın

Çağımızda hizmet sektörü önem kazanırken masa başı çalışma koşulları yaygınlaşıyor. Gününün neredeyse tamamına yakınını bilgisayar karşısında oturarak geçiren çalışanlar çeşitli sağlık sorunları yaşıyor. Pedal Power adlı şirket bu soruna çözüm bulmak için, çalışırken pedal çevirerek elektrik üretilebilecek bir çalışma istasyonu geliştirdi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
31.01.2014 tarihli yazı 11271 kez okunmuştur.

New York merkezli Pedal Power (Pedal Gücü) şirketi kullanıcıların kendi elektriklerini üretebileceği çeşitli cihazlarda kullanılabilecek bir çalışma istasyonu üretti.  Kullanıcı elektrik üretebilmek için sadece pedalları çeviriyor ve bu ürettiği elektrikle cep telefonunu, dizüstü bilgisayarını şarj edebiliyor ya da elektrikli el aletlerini çalıştırabiliyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Elektrik Nasıl Oluşur?


Pedal Power, Big Rig ve Pedal Genny isimlerini verdiği iki model üretti. Big Rig bu modellerden büyük çaplı ve daha karmaşık olanı. Bir çalışma masası bir koltuk ve üretilen elektrik enerjisini depolamak için bir bataryadan oluşuyor.

Pedal Power Big Rig ile ortalama bir yetişkinin iki saat boyunca bir dizüstü bilgisayarı çalıştırabileceğini ve birçok el aletine güç sağlayabileceğini belirtiyor. Pedal Genny Big Rig ‘e göre daha küçük ve daha basit bir sürüm. Koltuk ya da çalışma masası olmaması bu modele esneklik katıyor. Kolay taşınabilir olması ve ucuz olması nedeniyle tercih edilebilecek bir versiyon. Fakat Big Rig’e göre daha küçük boyuttaki cihazlara güç vermek için tasarlanmış.
 



►İlginizi Çekebilir: Kickstarter'da Nasıl Para Toplanır?


Bu iki araçta elektrik şebekesinin olmadığı yerlerde ya da sık sık elektrik kesintisi yaşanan yerlerde kullanmak için çok uygun. Fakat bir Kicstarter projesi olan bu ürün için önemli bir miktarda para ödemeniz gerekiyor. Big Rig 2000$ ve Pedal Genny 650$ gibi fiyatlarla satılıyor.

 


Kaynak:
 
Wonderful Engineering
Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.