elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Bluetooth Bağlantılı Metal Dedektör

Günümüz akıllı telefonları birçok işi kendi başlarına yapabiliyor, ayrıca drone’lar, robotlar ve kameralar gibi birçok yeni teknolojide “beyin” olarak görev alıyor. Ukrayna-Amerikan tasarımı olan metal dedektör, akıllı telefonlarınızı kullanarak madeni para, mücevher, altın, elektronik kablo gibi çeşitli değerli metalleri bulmanızı sağlıyor. Telefonlara Bluetooth üzerinden bağlanan bu dedektör, hesaplamaları akıllı telefonlar üzerinden yapıyor. Detaylar haberimizde.



A- A+
19.04.2019 tarihli yazı 7271 kez okunmuştur.

Air Metal Detector

Ukrayna’da hazine avcılığı ve metal dedektör satışı yapan 10 kişilik bir grup tarafından “Air Metal Detector” adı verilen yeni bir cihaz tasarlandı. Air Metal Detector, Bluetooth iletim teknolojisi ve özel sinyal analiz algoritmalarıyla çalışıyor. Arama alanını aydınlatmak için dahili bir ekran ve dahili bir LED ışığına sahip. Air Metal Detector, kullanıcının akıllı telefonunu (Android veya iOS) kontrol bloğu olarak kullanıyor. Bu özellikler ile oluşturulan akıllı dedektör, tüm profesyonel metal dedektörlerin özelliklerini kapsıyor. Ayrıca, diğer detektörlere göre daha ucuz olarak kullanıcılara sunuluyor.
 

Air Metal Detector mobil uygulama, temel ve gelişmiş özellikleri ile kullanıcı dostu bir ara yüze sahip. Cihaz; hazine avcılığı, arkeoloji, güvenlik ve daha pek çok yerde kullanılabiliyor. Gelişmiş yazılım ve akıllı telefonların bilgi işlem gücü çeşitli metalleri ayırt edebiliyor, böylece gereksiz ögelerin peşinden koşmanıza gerek kalmıyor.

Cihaz; sahip olduğu 24 cm’lik elektromanyetik çubuk ile 30 cm derinliklerindeki küçük metalleri ve 1.2 metre derinliklerindeki büyük metal cisimleri algılayabiliyor. Dedektör bir cisim tespit ettiğinde, Bluetooth ile Android veya iOS uygulamalarına bildirim gönderiyor.

 

Telefonda bulunan uygulama ile kullanıcılara metal türünü ve toprak derinliğini gösteren sesli bir uyarı veya yazılı mesaj gönderiliyor. Ayrıca kullanıcılar, aramadıkları cisimler için uyarı almak istemediğinde uygulama üzerinden gerekli ayarlamaları ve kısıtlamaları yapabiliyorlar. Kullanıcılar, bulunan cisimlerin GPS konumlarını kaydedebiliyorlar.

Air Metal Dedector 900 gram ağırlığında olup, teleskop olarak da kullanılabiliyor.

 

Cihazda bulunan tüm elektronik parçalar su geçirmez özelliğe sahip. Ayrıca, hava sıcaklığına göre otomatik olarak ayarlamalar yapılıyor. 900 mAh bataryaya sahip olan bu dedektör 10-12 saat kullanılabiliyor.

Air Metal Dedector'ün planlanan piyasa satış fiyatının 450 dolar olacağı söyleniyor. Bu profesyonel dedektörün Kasım ayında satışa sunulması bekleniyor.

 

 


 
Kaynak:

►newatlas.com
►airmetaldetectors.com
►kickstarter.com
PELDA GEZER PELDA GEZER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.