elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB'nin Yeni Nesil Kobot'ları

ABB, ilk kez kullananlar ve yeni sektörler için otomasyonun önünü açmak üzere yeni nesil kobot'larını piyasaya sürüyor.



A- A+
28.02.2021 tarihli yazı 7445 kez okunmuştur.
ABB, GoFaTM ve SWIFTITM kobot aileleri ile YuMi® kolaboratif robot portföyünü güçlendiriyor. On işyerinden sekizi önümüzdeki on yılda robot kullanımını artıracağını söylüyor ve pandemi ise otomasyona yapılan yatırımı hızlandıran bir katalizör olarak gösteriliyor.


► İlginizi çekebilir: IRB 1300: Yeni Nesil Robot
 
ABB, YuMi® ve Tek Kollu YuMi® kobot serisini tamamlamak için, yeni GoFaTM ve SWIFTITM kobot aileleri ile kolaboratif (kobot) portföyünü genişletiyor ve artık daha yüksek taşıma kapasitesi ile hızlar sunabiliyor. Bu daha güçlü, daha hızlı ve daha yetenekli kobot'lar sayesinde, elektronik, sağlık hizmetleri, tüketim malları, lojistik ile yiyecek ve içecek gibi hızlı büyüyen segmentlerdeki şirketlerin büyümeleri hızlanacak ve birçok endüstride artan otomasyon talebi karşılanabilecektir. GoFaTM ve SWIFTITM sezgisel programlama yapabilecek olarak tasarlanmıştır, böylece müşterilerin kurum içi programlama uzmanlarına bağlı kalmaları gerekmez. Bu, düşük otomasyon seviyesine sahip endüstrilerin önünü açacak ve artık müşterilerimiz kobot'larını kurulumdan sonra birkaç dakika içerisinde özel bir eğitim almadan kutudan çıkarır çıkarmaz çalıştırabilirler.
 
ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu İş Kolu Başkanı Sami Atiya, "Yeni kobot portföyümüz pazardaki en geniş yelpazesiyle, hem işyerlerini dönüştürebilme, hem de müşterilerimizin yeni operasyonel performans ve büyüme düzeylerine ulaşmalarına yardımcı olabilme potansiyeline sahiptir. Bu ürün grubunun kullanımı ve konfigürasyonu kolaydır. Sadece üretim değil, ekonominin bir çok yeni sektöründeki her boyuttaki işletmenin global çevrimiçi servis uzmanları ağımız tarafından desteklenen robotlarla ilk defa buluşabilmesini sağlıyoruz.’’ dedi.

ABB’nin kobot portföyünün genişletilmesi, otomasyonu ekonominin yeni sektörlerine yönlendiren ve iş dünyasını dönüştüren bireyselleşen tüketiciler, işgücü kıtlığı, dijitalleşme ve belirsizlik dahil dört ana mega eğilimin ortasında kalan mevcut ve yeni robot kullanıcılarının otomasyonu hızlandırmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu genişleme ile İş Alanının portföy yeniliği yoluyla yüksek büyüme gösteren segmentlere odaklanmasını takip ederek kârlı büyümenin sağlanmasına yardımcı olur.
 

Otomasyon Üretimin Geleceğini Yönlendiriyor

Avrupa, ABD ve Çin'deki 1650 büyük ve küçük işletmenin katıldığı küresel bir ankette, işletmelerin yüzde 84'ü önümüzdeki on yıl içinde robotik ve otomasyon kullanımını başlatacaklarını veya artıracaklarını söylerken, yüzde 85'i otomasyona yapılan yatırımı hızlandırmak için bir katalizör olan COVID-19 ile salgının işletmeleri ve endüstrileri için "ezber bozan" olarak ortaya çıktığını söyledi. İşletmelerin yaklaşık yarısı (yüzde 43) işyeri sağlık ve güvenliğini iyileştirmelerine yardımcı olması için robotik çözümleri aradıklarını söyledi, yüzde 51 robotiklerin sosyal mesafeyi geliştirebileceğini ve üçte birinden fazlası (yüzde 36) çalışanları için iş kalitesini iyileştirmek için robotik otomasyonu kullanmayı düşündüğünü söyledi. Daha da önemlisi, şirket CEO'larının ve Genel Müdürlerin yüzde 78'i, tekrarlayan ve ergonomik açıdan zorlu işler için personel işe almanın ve tutmanın zor olduğunu söyledi.
 
Kobot'lar, çit gibi fiziksel güvenlik önlemlerine ihtiyaç duymadan çalışanlarla birlikte çalışabilecek şekilde ve kullanım ile kurulumu çok kolay olacak şekilde tasarlanmıştır. 2019 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 19 artışla 22.000'den fazla yeni kolaboratif robot dünya çapında kuruldu. Kolaboratif robotlara olan talebin 2020 ile 2025 arasında yüzde 17'lik bir YBBO (Yıllık Birleşik Büyüme Oranı) ile artacağı tahmin edilirken, küresel kobot satışlarının değerinin 2019'da tahmini ~ 0,7 milyar dolardan 2025'te ~ 1,4 milyar dolara çıkması bekleniyor. Tüm endüstriyel robotların küresel pazarı 2020'de ~ 45 milyar $ 'dan 2023'e kadar ~ 58 milyar $' a çıkması bekleniyor (yüzde 9 YBBO ile).

GoFaTM ve SWIFTITM, çalışanlara imalat, tıbbi laboratuvarlar, lojistik merkezleri ve ambarlar, atölyeler ve küçük üretim fabrikalarında malzeme taşıma, makine besleme, komponent montajı ve paketleme gibi görevlerde yardımcı olabilmek için, süreçleri otomatikleştirmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır.
 
Atiya, "Bu genişleme ile artık daha önce kobot kullanımını hiç düşünmemiş olan işletmelerinde benimsemelerini hızlandırmaya yardımcı olacak şekilde gerçek zamanlı destekle kobot'ların kullanımını ve dağıtımını kolaylaştırıyoruz. Deneyimlerimiz, en iyi performans gösteren operasyonların, yeni teknolojilerin potansiyeline ek olarak insanların becerilerini kullanmasıdır." dedi.
 
ABB'nin hızlı kurulum araçları aracılığı ile artık kullanıcılar, tablet veya akıllı telefon kullanarak yeni kobot'ları kolaylıkla programlayabilecek ve yeniden program değişikliği yapabileceklerdir. Müşteriler ayrıca ABB’nin 1.000’den fazla küresel iş ortağından oluşan ağı tarafından desteklenen ve ABB’nin 1974’ten beri 500.000’den fazla robot çözümünün kurulmasıyla geliştirilen ve küresel endüstri ile uygulama uzmanlığından da yararlanabilecektir.
 

Yeni GoFaTM ve SWIFTITM kobot aileleri, dünyanın ilk gerçek işbirliğine dayalı robotu olan YuMi'nin 2015'te piyasaya sürülmesinden bu yana işletmelerin temel görevleri güvenli bir şekilde otomatikleştirmesine yardımcı olan ABB'nin YuMi ailesinin başarısını temel alıyor. Bugün, ABB'nin YuMi kobot'ları, dünyanın her yerindeki fabrikalarda, atölyelerde ve laboratuvarlarda çalışan, elektronik ve elektrikli komponentlerin vidalanması ve monte edilmesinden, USB ve valf üretimine ve laboratuvarlarda COVID-19 örneklerini test etmeye kadar çeşitli görevleri yerine getiren insanlarla birlikte görev yapıyor.
 
Her ABB kobot kurulumu, ABB AbilityTM durum izleme ve tanılama sağlayan bir başlangıç paketi ve tüm endüstri segmentlerinde destek sunan ABB'nin uzman teknik yardımına erişmek için ilk altı ay boyunca ücretsiz bir destek hattı içerir. Daha fazla bilgi için ABB web sitesini ziyaret edin...
 
 
ABB Ocak 2021 Sektör Araştırması 3Gem Global Market Research & Insights tarafından yapılan ABB sektör araştırması, ABD, Çin, Birleşik Krallık, Almanya, İsviçre, İtalya ve İsveç'teki teknoloji, perakende, sağlık hizmetleri, mühendislik, imalat, otomotiv, yiyecek ve içecek, eğlence, hızlı tüketim malları ve nakliye ile lojistik yöneticileri de dahil olmak üzere, büyük ve küçük işletmelerde görev yapan 1650 CEO veya Yönetici Direktör karar vericinin katılımıyla 26 Aralık 2020 - 19 Ocak 2021 arasında gerçekleştirilmiştir. 3Gem Research & Insights, endüstri standardı olan panel yönetim sistemlerini kullanmaktadır. Sıkı sıkıya bağlı olduğu kalite kontrol prosedürlerine uymakta ve çift tercihli, KVKK (GDPR) uyumlu tüketici ve B2B panelleri sunmaktadır.
 
Kolaboratif Robot Pazarı Etkileşim Analizi 3. Baskı (buraya tıklayınız
Kolaboratif Robot Pazarı Etkileşim Analizi 3. Baskı (buraya tıklayınız) ve ABB iç analizleri 

 
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), daha üretken ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumun ve endüstrinin dönüşümüne enerji veren öncü bir küresel teknoloji şirketidir. Elektrifikasyon, robotik, otomasyon ve hareket portföyünü birbirine bağlayan yazılım ile ABB, performansını yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. ABB'nin başarısını 130 yıla uzanan mükemmeliyet geleneği ile bugün 100'den fazla ülkedeki yaklaşık 105.000 çalışanı sürdürüyor. www.abb.com
 
ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, robotik, makine otomasyonu ve dijital hizmetlerde bir öncü olarak otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar çok çeşitli endüstriler için yenilikçi çözümler sunar. Dünyanın önde gelen robotik ve makine otomasyon tedarikçilerinden biri olarak 500.000'den fazla robot çözümü sağlamıştır. Her ölçekteki müşterilerimizin üretkenliği, esnekliği, sadeliği ve çıktı kalitesini artırmasına yardımcı oluyoruz. Geleceğin bağlantılı ve kolaboratif fabrikasına geçişlerini destekliyoruz. ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 10.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. www.abb.com/robotics

Kaynak: