elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB, Avustralya'nın Demiryolu Altyapısını Yeni Bir Çağa Taşıyacak 150 Milyon Dolarlık Sözleşme İmzaladı

ABB, Şubat 2024'te Avustralya'daki Queensland Tren Üretim Programı (QTMP) tarafından teslim edilecek 65 adet altı vagonlu yolcu treninin her biri için tam kapsamlı traction paketlerinin yanı sıra mühendislik ve servis desteği sağlamak üzere 150 milyon ABD Doları tutarında bir sözleşme imzaladı.



A- A+
15.03.2024 tarihli yazı 708 kez okunmuştur.
Hyundai Rotem Company (Kore) tarafından imzalanan sözleşmenin bir parçası olarak ABB, traction paketlerinin üretim ve montajını desteklemek üzere bir Traction Mükemmeliyet Merkezi de kuracak. Hyundai Rotem Company, ömür boyu varlık yönetiminde ülkenin önde gelen sağlayıcısı olan Downer EDI Rail Pty Ltd ile demiryolu yolcu araçları için girişim ortağı.
 
ABB, Queensland Tren Üretim Programı (QTMP)’nın 65 adet altı vagonlu yolcu treni için tam kapsamlı traction paketleri tedarik edecek



Downer EDI Rail Pty Ltd, Queensland Hükümeti tarafından, her biri kendi elektrikli tahrik sistemine sahip birden fazla vagonu veya aracı ile bir tren türü olan 65 yeni şehirlerarası elektrikli tren (EMU) üretmek için bir sözleşme imzaladı. Bu 65 gelişmiş yolcu treninin tamamının 2032 yılına kadar, Brisbane 2032 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için tam zamanında faaliyete geçmesi bekleniyor. Bu trenler, Brisbane'de yeni bir demiryolu hattı olan Cross River Rail de dahil olmak üzere Güneydoğu Queensland demiryolu ağı boyunca konuşlandırılacak. QTMP ayrıca yeni üretim tesislerine yapılacak yatırımlarla Queensland'in nüfusunu ve ekonomik büyümesini destekleyecek ve program süresince inşaat, üretim ve işletme alanlarında 1.300'den fazla iş istihdamı yaratacak.

 
Yeni trenler Brisbane 2032 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için aynı zamanda faaliyette olacak.


ABB'nin Traction Divizyon Başkanı Edgar Keller şunları söyledi: "ABB, Queensland Tren Üretim Programında önemli bir rol oynamaktan ve Avustralya'nın demiryolu altyapısını yeni bir çağa taşıyacak en son teknolojiyi sunmaktan onur duymaktadır. Bu dönüştürücü proje sadece sürdürülebilir ve verimli demiryolu ağlarına olan bağlılığımızın bir kanıtı olmakla kalmıyor, aynı zamanda alan ve teknoloji uzmanlığımızla değer yaratmak için Avustralya ve Yeni Zelanda'daki yerel pazarları ve istihdam fırsatlarını destekleme taahhüdümüzü de yansıtıyor."

► İlginizi Çekebilir: ABB Sevensense'i Satın Aldı
 

ABB'nin traction konvertörleri patentli çok seviyeli konvertör topolojisi kullanmaktadır. Bu teknoloji, yarı iletken gelişmeleriyle birlikte piyasadaki en verimli çekiş zincirini sunmaktadır. Bu da daha düşük işletme maliyetleri, daha küçük bir çevresel ayak izi, daha düşük duyulabilir gürültü ve daha az mekanik stres sunuyor.
 
ABB, Fraser Coast'ta traction konvertörü, traction motoru ve traction batarya montaj ve servis merkezi içeren yerel bir Traction Mükemmeliyet Merkezi kurmak için yaklaşık 6 milyon ABD doları yatırım yapacak.


Projeyi desteklemek için ABB, Queensland, Maryborough'da traction konvertörü, traction motoru ve batarya servis merkezini içeren yerel bir Traction Mükemmeliyet Merkezi kuruyor. Traction konvertörleri ve traction motorlarının üretiminin Avustralya'ya aktarılmasıyla ABB sadece yeni iş fırsatları yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda trenlerin en karmaşık alt sistemlerinden biri olan traction sistemleri konusunda yerel endüstrinin bilgi birikimini geliştirmeye de yardımcı oluyor. Ayrıca, yeni tesisin kurulması ABB'nin Avustralya ve Yeni Zelanda'daki müşterilerine daha iyi hizmet verilmesini de sağlayacaktır.

ABB, daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji lideridir. Şirketin çözümleri, üretim, hareket, enerjilendirme ve işletimi optimize etmek üzere mühendislik bilgisini ve yazılımı birbirine bağlar. 140 yılı aşkın mükemmellik üzerine inşa edilen ABB'nin 105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran inovasyonları üretmeye devam ediyor.

Kaynak: