elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Weidmüller, Zorlu Pazar Ortamına Rağmen 2019 Yılında 830 Milyon Euro'luk Satış Artışı Elde Etti

Weidmüller Grubu, zorluklarla geçen 2019 mali yılını başarılı sonuçlarla kapattı. Alman Elektrik ve Elektronik Üreticileri Birliği verilerine göre satışlarda yüzde 1,8'lik bir düşüş yaşanan çok zorlu bir piyasa ortamında Weidmüller Grubu, yaklaşık yüzde 1'lik bir artışa karşılık gelen 830 milyon Euro'luk satış elde etti. Detaylar haberin devamında...



A- A+
19.06.2020 tarihli yazı 21512 kez okunmuştur.
Weidmüller Grubu Yönetim Kurulu Sözcüsü Volker Bibelhausen; "Özellikle yılın ikinci yarısındaki ekonomik yavaşlama ve ekonomik koşullar göz önüne alındığında sonuçtan memnunuz. Ekonomik durum 2019'un ilk altı ayında sabit kalırken, yılın ikinci yarısında önemli bir küresel gerileme yaşandı. Büyük zorluklarla karşı karşıyayız, ancak sadece bu zorlukların üstesinden gelmekle kalmayıp, aynı zamanda onlarla birlikte büyüyeceğimizden eminiz. Elektro mobility gibi gelecekteki pazarlara girişimiz; otomasyon ve IIoT çözümlerimiz gibi gelecekte de bize yardımcı olacak" şeklinde konuştu.
 


İlginizi Çekebilir: El Aletleri ile Profesyonel Kurulum


Dijital Ticaret Fuarı Deneyimi


Hannover Messe'nin iptali nedeniyle bu yıl şirketin rakamları ilk kez bir online basın toplantısında açıklandı. Fuarın önemini vurgulayan Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Timo Berger, “Hannover Messe her zaman en son teknolojik gelişmeleri müşterilerimizle tartışmak için harika bir fırsat. Bu yıl Hannover’de 170 yıllık yıldönümünü kutlamayı amaçlayan Detmold merkezli şirketimizin ticaret fuarı için hazırladığı pek çok öne çıkan özelliği vardı. Bu nedenle şirketimiz bu ürün yeniliklerini sunmak için dijital bir ticaret fuarı tasarladı. Fuar döneminin de ötesinde ve yaz mevsiminde ürünlerimizi tanıtmaya, online eğitimler sunmaya ve müşterilerimizi ek teknik özellikler konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz. Gereklilikten doğan bir erdem yaratıyoruz” diye konuştu.


Ana Faaliyet İşlerinde Büyüme ve Dijitalleşme Çözümleri


Weidmüller özellikle terminal ray bileşenleri, işaretleyiciler, yazıcılar, kurulum ve danışmanlık alanlarında yüzde 1 büyüme açıkladı. Akıllı bileşenler ve çözümler alanı ise yüzde 6'lık bir büyüme gördü. Yönetim Kurulu Sözcüsü Volker Bibelhausen; “En son klemens ailemiz, u-remote OEM işi serisinden otomasyon ürünlerimize ve güç kaynaklarımıza olan yüksek talebi destekliyor.” dedi.
 


Ar-Ge Yatırımlarının Yanı Sıra Dünya Çapındaki Üretim Ağı Modernize Edilerek Genişletildi


Weidmüller, 2019 yılında gelirinin yaklaşık olarak yüzde 6'sına karşılık gelen 53 milyon Euro’yu Ar-Ge’ye yatırdı. Toplam 408 çalışan, şirkette yeni çözümler ve ürünler geliştirmeye odaklandı. Aynı zamanda Weidmüller, küresel üretim ağının modernizasyonu ve genişletilmesi için yaklaşık 60 milyon Euro yatırım yaptı. CFO André Sombecki, “Burada ana odak noktamız müşteri ve teknoloji merkezimizin üçüncü kanadı ile Çin, Thüringen ve Romanya'daki üretim tesislerimizi tamamlamaktı. Weidmüller, sadece sekiz aylık bir inşaat döneminden sonra Haziran ayında Çin'de 14 bin metrekarelik yeni bir üretim tesisi açtı. Haziran ayında Thüringen'deki Wutha-Farnroda'da yeni bir üretim alanı da açıldı. Yeni üretim tesisi Weidmüller'in endüstriyel konnektör ve kablolama çözümleri için TWG’nin konumundan dolayı doğru yönde atılmış bir adım. Karmaşık genişletilmiş çalışma tezgahı yapılarını kademeli olarak çözmek, üretimin süreç açısından optimize edilmesi ve yüksek derecede otomatik hale getirilmesi için tesisin daha da genişletilmesi planlanıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 


Ana Faaliyet Alanındaki Terminal Blokları için Dijitalleşme ve Otomasyon


Weidmüller'in ana işi klemensler, dijital hizmetler, otomatik montaj ve markalama için daha fazla çözüm ve bileşen kurarak şirket konumunu güçlendiriyor. Bu üretim iş akışlarını uyumlu hale getirerek iş akışlarının ve süreçlerinin panel üreticileri ve montajcıları için daha verimli hale getirilmesini içeriyor. Bibelhausen, “Terminal bloklarının Ray Montajı ile otomatik montajı için bir çözüm sunuyoruz. Bu çözüm, kontrol kabini yapımında daha fazla verimlilik sağlamak için mevcut İşyeri Çözümleri portföyümüzü tamamlıyor. Weidmüller, "Smart Cabinet Building" girişimi ile gelecekteki panel yapımını şekillendirme vizyonunu diğer şirketlerle iş birliği içinde sürdürüyor’’ dedi. Timo Berger ise bu gelişmenin müşterilerin bu alandaki ilgili uzmanlarının sürekli ve uyumlu çözümlerinden faydalandığı anlamına geldiğini belirtti.


IIoT Portföyü Süreçleri Dijitalleştirmek için Genişletildi


Weidmüller, verilerin elde edilmesi, iletilmesi, işlenmesi ve görselleştirilmesini sağlayan çözümlerle Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) alanındaki portföyünü daha da genişletiyor. Bu kapsamda geçen yıl şirket, IIoT alanına daha fazla yatırım yapma planını açıklamıştı. Bibelhausen, “Kasım ayında Nürnberg'deki en büyük otomasyon fuarında merkezi olmayan makinelerin ve tesislerin verimli ve uygun maliyetli durum izlemesini ve basit otomasyon kontrollerini sağlayan IoT terminali gibi bazı ürünlerimizi sergiledik. Veri elde etmek için kullanılan sensörler, ürün yelpazemizde sürekli olarak genişlettiğimiz en son eklemelerden biri. Portföy, verileri değerlendirmek için Endüstriyel Analiz teklifinin yanı sıra Otomatik Makine Öğrenme Aracı tarafından tamamlanıyor. Müşteriler sensör, durum ve işlem verilerinin kesintisiz kayıtları temelinde ürünlerinin kalitesi ile ilgili güvenilir tahminlerde bulunabilirler” dedi.
 

Elektro Mobility için Şarj Altyapısında Yatırımlar Yapıldı


Elektro mobility konusunun önümüzdeki birkaç yıl içinde daha fazla hız kazanacağını belirten Bibelhausen, sözlerine şöyle devam etti: “Ekim ayında eMove360'ta AC şarj istasyonumuzu ilk kez sergiledik ve çok olumlu geri bildirimler aldık. Şarj altyapısı çözümlerimizi geliştirirken uzmanlar günlük kullanımda rol oynayan yoğun faktörleri de dikkate alıyorlar. Bu faktörleri; kurulum, şarj istasyonlarının kullanılabilirliği, güvenilirliği, kabulü ve tabii ki ekonomik verimlilik olarak sıralayabiliriz. Elektronik uzmanları konektörün şarj istasyonuna takılma şekli ve kablonun takılma şekli gibi basit kurulum ve yüksek düzeyde kullanıcı dostu olma özelliğine önem veriyor. Bu nedenle Weidmüller, Avrupa'da şarj altyapısı için birlikte yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla 2019 yılında Paderborn merkezli wallbe GmbH şirketi içinde yüzde 25,1'lik bir pay elde etti.


 2020 için Temkinli Olumlu Bakış


2020 için mevcut durumun şu an yaşanan şartlardan ötürü zorlayıcı olduğunu söyleyen CFO André Sombecki, “Yılın başında bile birçok belirsizlik unsuru vardı ve bu durum geleceğe dikkatle bakmamıza neden oldu. İlk çeyrekte Weidmüller bir önceki yılın seviyesine eşit siparişler kaydetti. Ancak Nisan ayında işler önemli ölçüde yavaşladı. Bu nedenle tüm belirsizliklere rağmen şimdiye kadar bu krizde makul bir şekilde yol alabildiğimiz için memnunuz. Yavaşlamayı yaşıyoruz ve bu noktada dikkatli davranmaya devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Çin'de en başından beri koronavirüs krizinin etkileriyle karşı karşıya kaldıkları belirten Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Timo Berger, “Çin'deki durum nispeten hızlı bir şekilde iyileşti. Ekonominin bir kriz durumundan sonra hızla toparlanıp yeniden hızlanabileceğini gördük. 2020'nin ikinci yarısı için öngördüğümüz şey de budur” dedi.

Yönetim Kurulu Sözcüsü Bibelhausen ise “Bu yüzden iş dünyasının 2021 yılında her şeye yeniden başlaması için hazırlanıyoruz. Her durumda mekan ve teknolojilere yönelik planlama ve yatırımlarımız uzun vadeye yönelik. Bu zorlu zamanlarda bile güvenebileceğimizi bildiğimiz hissedarlarımız ve çalışanlarımızla birlikte yolumuzda yürümeye devam ediyoruz. Bu koşullar bize bir şirket ve toplum olarak bu krizden daha da güçlü çıkacağımız konusunda güven veriyor. Bunu başarmak için doğru ürünlere, çözümlere ve doğru iş gücüne sahibiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 



Weidmüller - Endüstriyel Bağlantıdaki Ortağınız


Deneyimli uzmanlar olarak, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize ve ortaklarımıza güç, sinyal ve veri sanayi ortamında ürünler, çözümler ve hizmetler ile destek oluyoruz. Müşterilerimizin endüstrilerinde ve pazarlarında bulunuyor, yarının teknolojik zorluklarını biliyoruz. Bu yüzden müşterilerimizin bireysel ihtiyaçları için sürekli yenilikçi, sürdürülebilir ve faydalı çözümler geliştiriyoruz. Birlikte Endüstriyel Bağlantıdaki standartları belirliyoruz. Weidmüller Grubu'nun 80'den fazla ülkede üretim tesisleri, satış şirketleri ve temsilcileri bulunuyor. 2019 finansal yılında Weidmüller, yaklaşık 5 bin çalışanla 830 milyon Euro satış gerçekleştirdi.

                                


Kaynak: