elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

VİKO ve Panasonic'in Ortak Hedefi; Dünya Liderliği

Dünya teknoloji devi PANASONIC ile anahtar ve priz sektörünün lider markası VİKO, her iki kuruluşun sürdürülebilir büyüme stratejilerine paralel olarak imzaladıkları ortaklık anlaşmasının tanıtımını İstanbul Four Seasons Oteli’ndeki muhteşem bir organizasyon ile gerçekleştirdi.



A- A+
18.03.2014 tarihli yazı 8640 kez okunmuştur.

Dünyanın en köklü markaları arasında yer alan lider elektronik devi PANASONIC ile elektrik anahtar ve priz sektörünün lider markası VİKO’nun kasım ayında başlayan ortaklık süreci Four Seasons Oteli’nde gerçekleştirilen tanıtım programı ve imza seremonisi ile tamamlandı.

PANASONIC Eco Solutions Şirketi Başkanı Tamio Yoshioka, VİKO hissedarları ve her iki şirketin üst düzey yöneticileri ile dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 500 VİKO bayi ve tedarikçisinin katıldığı programın sunuculuğunu ise Ece Vahapoğlu yaptı.

 

 
Yeni değerler üreterek,
sürdürülebilir büyüme sağlamak en büyük hedefimiz…
 
VİKO Kurucu Ortağı Cahit Durmaz, konuşmasında “Kuruluşların endüstriyel potansiyellerini geliştirirken ekonomik, sosyal ve çevresel konulara stratejik ve kar odaklı cevap verme yeteneğini de birlikte geliştirmesi önemli bir gerekliliktir. Biz de VİKO olarak, sürdürülebilir büyüme sağlarken, kuruluşumuzun sadece mevcut kazanımlarına değil, aynı zamanda geleceği bugünden kurgulayan stratejilere odaklanması gerektiğine inandık. 34 yılda siz değerli iş ortaklarımızla birlikte büyük gayretler ve inanç ile bugünlere getirdiğimiz VİKO’nun insanlık için hep daha üstün değerler üreterek sürdürülebilirlik sağlaması en büyük hedefimiz haline geldi. Bu hedefleri hayata geçirmek, gelecek nesillere ürün, teknoloji ve yeni değerler sunarak daha uzun yıllar bu yolda devam etmeyi sağlamak da ancak çok güçlü bir dünya markası ile yollarımızı birleştirmekten geçmekteydi. PANASONIC ile iki kuruluşun kültürlerini ve gelecek stratejilerini birlikte hayata geçirmek için çok güçlü bir sinerji yakalayacağız.  Bu sinerji sayesinde, dünya tüketici elektroniği devi olmasının yanı sıra Asya kıtasındaki elektrik anahtarı ve priz sektörü de dahil olmak üzere elektrikli inşaat malzemeleri endüstrisi lideri olan PANASONIC ile ortaklığımızın VİKO ürünlerini dünya pazarlarına sunmada büyük avantaj yaratacağına inanıyoruz. Artık daha büyük bir vizyona sahibiz, vizyon ise ufku düşünmektir ve biz PANASONIC ile birlikte çizdiğimiz yeni ufka alçak gerilim sektöründe dünyanın bir numarası olma vizyonumuzu yazıyoruz.” dedi.
 

 
VİKO Kurucu Ortağı İsmail Ali Dağbaşı konuşmasında,“PANASONIC ve VİKO, bayilerinin yanı sıra tedarikçileri ile de yeni vizyon ve stratejiler etrafında kenetlenerek çok daha büyük hedeflere ilerleyecektir. İş ortaklarımızla birlikte bugüne kadar çok şey başardık. Bu ortaklığın yarattığı yüksek sinerji ile başarılarımızı sürdürülebilir kılacağımıza olan inancım tamdır. Sektörünün bir numaralı çevreci inovasyon şirketi olma hedefine ulaşmak üzere bir vizyon ortaya koymuş olan PANASONIC ile attığımız bu ortaklık, bu inancı daha sağlamlaştırmıştır.” dedi.
 


 
 İlginizi Çekebilir : VİKO, Verimliliğin Önemini Vurguladı

 
Güçleri Birleştirmek…
 
Organizasyonda söz alan PANASONIC Eco Solutions Şirketi Başkanı Tamio Yoshioka, şirketini tanıtan sunumunun ardından yaptığı konuşmada; “Eskiden beri Türkiye'ye çok büyük ilgi duyduğumu ve son zamanlarda, ülkenize olan ilgimin daha da arttığını söylemek istiyorum. Bileceğiniz gibi, her iki ülke de birçok alanda yakın bir ilişki içinde. Tarihi açıdan baktığımızda, Türkiye'nin Japonya üzerinde önemli etkileri olmuştur. Dil veya kültürel farklılıklar olmasına rağmen iki ülke daima dost olmuştur.Sadece birbirimizi anlamamız ve birbirimize saygı duymamız gerekiyor. Elektrik bağlantı parçaları gibi elektrikli inşaat malzemelerine yönelik büyüme stratejimizin de hayata geçirilmesiyle Türkiye'deki ve komşu ülkelerdeki ekonomik büyümeye katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Ayrıca, PANASONIC ve VİKO’nun güçlü yanlarını birleştirerek aydınlatma teçhizatı dahil yerleşime ait ve yerleşim dışı çevreye ilişkin ürünler tedarik edeceğiz. PANASONIC, 2018 yılında kuruluşunun 100. yılını kutlayacak. Öncelikle, her iki şirketin de elektrik bağlantı parçaları sektöründe dünyanın 1 numaralı şirketi olacağına dair sarsılmaz bir inanç duyuyorum. İş ortaklığımızla birlikte, entegre teknik gelişim ve karşılıklı uyum içinde hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere başarıya ulaşmak için çabalayacağız.” dedi. 
 

 
 
Yeni Vizyona Giden Yolda Birlikte El Ele Verdiler…
 
Programın son bölümünde PANASONIC Eco Solutions Şirketi Başkanı Tamio Yoshioka ile VİKO Kurucu Ortakları Cahit Durmaz ve İsmail Ali Dağbaşı’nın katılımı ile ortaklık anlaşması imzalandı. İmza seremonisi sırasında her iki kuruluşu temsilen verilen “Yeni Vizyona Doğru El Ele” sözü katılımcılardan büyük alkış ve destek aldı. Programın sonunda sahne alan ve izleyicilerin büyük beğenisini toplayan Anadolu Ateşi dans gösterisi ile gece sona erdi. 
 
 
Ortaklık Anlaşması Hakkında
 
Geçtiğimiz kasım ayında her iki şirket tarafından duyurulan ve büyük yansıma bulan ortaklık anlaşması haberine göre, sektöründe Türkiye'nin açık ara lideri konumunda bulunan ve yenilikçi ürünlerini 70'ten fazla ülkeye ihraç eden VİKO’nun %90 hissesi PANASONIC bünyesine katıldı. PANASONIC şirketi, VİKO ile yapılan ortaklık anlaşması ile Türkiye'nin büyüme potansiyeli ve stratejik konumundan yararlanmayı ve Rusya, Ukrayna, Orta Asya, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa pazarlarındaki konumu güçlendirmeyi amaçlıyor. Rekabet kurumunun verdiği onay ile resmiyet kazanan ortaklık, son yıllarda Türkiye’de yapılmış en önemli yabancı yatırımlarından birisi olmasının yanı sıra Türk ve Japon şirketleri arasındaki işbirliğine de örnek olarak gösteriliyor. 

 
PANASONIC Hakkında
 
PANASONIC Corporation, konut, konut-dışı, mobil ve kişisel uygulama alanlarında tüketiciler içinelektronik teknolojileri ve çözümlerinin mühendisliği vegeliştirilmesinde dünya çapında lider bir kuruluştur. 1918 yılında kurulduğundan beri şirket, küresel olarak tüm dünyaya yayıldı ve 31 Mart 2013'te sona eren yıl için 7.30 trilyon yenlik konsolide net satış rakamı yakalayarak şu anda dünya çapında 500'den fazla konsolide şirket işletiyor. Bölümler arası inovasyon aracılığıyla yeni değerler üretmenin peşinde olan şirket, müşterilerine daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir dünya sunmak için faaliyet gösteriyor. 
 
PANASONIC ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için, lütfen şirketin web sitesini ziyaret edin: http://panasonic.net/
VİKO Hakkında
 
1966 yılında kurulan ve 1980 yılında Cahit Durmaz ve İsmail Ali Dağbaşı tarafından devralınan VİKO, İstanbul'da yerleşik 60'000 m2 modern endüstriyel tesislerinde elektrik enerjisinin aktarılması, kullanılması ve daha kolay sunumu amaçlayan ürünler ve çözümler üretmektedir. VİKO ürün gamı içerisinde elektrik anahtarları ve prizleri, grup prizler, sigorta kutuları, aksesuarlar, alçak gerilim şalt ürünleri, akıllı sayaçlar, uzaktan sayaç okuma sistemleri ve bina otomasyon sistemleri yer almaktadır. İSO 500 listesinde 331. sırada yer alan ve sektöründe Türkiye'de lider konumda bulunan VİKO, 70'in üzerinde ülkeye yenilikçi ürünlerini ihraç etmekte ve bölgesinde lider markalar arasında yer almaktadır. 
 
VİKO ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için, lütfen şirketin web sitesini ziyaret edin: http://www.viko.com.tr/