elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye'nin İlk Özel Sektör Yerli Türbin Fabrikası Hidroen, Yurtdışı Pazarına Açılıyor

Era Yatırım Holding bünyesinde 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk özel sektör hidro-türbin fabrikası Hidroen, uluslararası akredite kurumlardan almış olduğu Avrupa Normlarına uygunluk belgesi ile ürettiği hidro türbin ve jeneratör ihracatına hazırlanıyor.



A- A+
15.03.2016 tarihli yazı 11205 kez okunmuştur.
Türkiye’nin barajlar ve hidroelektrik santralleri sektöründe yerli üretim gücünün artmasını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının maksimum düzeyde kullanılmasını sağlayan Hidroen, hidro-türbin ve hidro-jeneratörleri yerli ürün belgeli üretmekte olup, bu sayede yatırımcı için %30’a varan devlet teşviki sağlamaktadır.



Hidroelektrik santralleri için türbin, governor, jeneratör ve güç elektroniği sistemlerinin anahtar teslim taahhüdünü gerçekleştiren Hidroen Elektromekanik, 0,5 ile 100 MW arası santraller için %95 ‘e varan verimlerde, proje debisi ve düşüsüne göre, Kaplan, Francis ve Pelton tipi türbinler üretmektedir. Hidroen, innovatif yapısı ile hızlı kurulum ve çabuk enerji ihtiyaçları için geliştirdiği Paket Tip Mikro Türbin ve Jeneratörleri ile 0,1-0,5 MW arası enerji ihtiyaçlarına çözümler sunmaktadır.

 


Yerli Üretim ile Cari Açığa Katkı

Hidroen, %100 yerli sermayesi ile hidroelektrik santralleri için türbin, governor, jeneratör ve güç elektroniği üretimlerini Türkiye’de gerçekleştirmektedir. Ülkemizin hidroelektrik santrali potansiyelinin yerli yatırım ile karşılanmasını sağlayan Hidroen ayrıca ülkemizin cari açığına da katkıda bulunmaktadır. Yurtiçi kullanımın yanı sıra yurtdışına da ihracat yapmaya hazırlanan Hidroen’in 2016 yılı için 5 anahtar teslim elektromekanik proje hedefi vardır. Hidroen, gerçekleştirmiş olduğu yerli üretim ile cari açığa yılda 306.000.000 EURO katkıda bulunmaktadır. Yabancı ürünlere göre sunduğu fiyat avantajı ile de dikkat çeken Hidroen’in, ülkemizdeki yenilenebilir enerji yatırımlarını da arttırması hedeflenmektedir.


Suyu Enerjiye Dönüştüren Teknoloji “Kendi Elektriğini Kendin Üret”

Hidroen, 100 MW’a kadar tasarladığı türbinler ile en az 50.000 kişiyi aydınlatacak elektrik enerjisi üretiminin yanı sıra mikro HES üretimleri ile de 0,1 MW’tan 0,5 MW’a kadar olan küçük tesisler için de proje üretimi gerçekleştirmektedir.
 
İletim hatlarından uzakta olan işletmeler ve yerleşim birimleri için kendi elektriğini kendisi üretme imkanı sunan Hidroen, sitelerden, otellere, balık üretim çiftliklerinden, su şişeleme tesislerine ve fabrikalara kadar farklı alanlardaki elektrik kullanıcıları için mikro HES projeleri geliştirmektedir.


Yerli Ürüne Teşvik Avantajı

Era Yatırım Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hidroen, ürünlerindeki fiyat avantajı, hızlı teslimat ve teslimat sonrası hizmet avantajının yanı sıra yatırımcılara yerli ürün teşviğinden de faydalanma imkanı sunmaktadır. Enerji yatırımlarında yerli ürün kullanımını teşvik etmek amacıyla çıkarılan uygulama ile yerli ürün ile yapılan santraller, elektriklerini devlete %30 daha pahalıya satmaktadır.


Avrupa’nın Yeni Üretim Merkezi;

Türkiye Hidroen, geliştirdiği yüksek teknoloji, sürekli arttırdığı teknolojik üretim kapasitesi ve Türkiye’ye kazandırdığı nitelikli iş gücü ile Avrupa’da sanayinin durma noktasına geldiği günümüzde, Türkiye’yi teknolojik üretimin merkezi haline getirmeye son hızla devam etmektedir.


Temiz Enerji, Sürdürülebilir Dünya

Hidroen, ülkemizdeki yenilenebilir enerji yatırımlarının artmasını sağlayarak karbon salınımımızın yıllık 2.142.000 ton azaltılmasına katkı sağlayacaktır.

Kaynak:

Hidroen