elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Türkiye PİRİ ile Saha Süreçlerini Dijitale Taşıdı

Siemens Bölgesel Çözümler ve Servisler Bölümü saha servisi alanındaki tüm süreçlerini PİRİ Projesi ile dijital ortama taşıdı. Bütün saha iş akışlarını tek bir platformdan takip edecek olan Siemens Bölgesel Çözümler ve Hizmetler Bölümü, bu sayede zamandan tasarruf sağlamayı ve hizmet kalitesini daha da artırmayı hedefliyor. Detaylar haberin devamında...



A- A+
18.01.2021 tarihli yazı 7113 kez okunmuştur.
Siemens Türkiye Bölgesel Çözümler ve Servisler Bölümü global iş ortaklarından Salesforce ile gerçekleştirdiği PİRİ Projesi ile saha servisi alanındaki tüm süreçlerini dijital ortama taşıyarak, birbiriyle entegre hale getirdi. Platform, Salesforce Service Cloud® altyapısından destek alarak servis planlanmasından uygulamaya, raporlamadan müşteri memnuniyetine kadar uçtan uca kaliteli ve verimli bir iş süreci ve takibini mümkün kılıyor.

Öğrenebilen robotik süreç otomasyon yazılımları ile desteklenen PİRİ, servis taleplerinde en yakın lokasyondaki ve teknik olarak en uygun yetkinlikteki personelleri önerme özelliği ile dikkat çekiyor. Çağrı merkezi de dahil olmak üzere, birbirine entegre olmuş modülleri tek bir platform üzerinden yönetmesi sayesinde uygulama önemli bir fayda sunuyor. Daha önce gerçekleştirilmemiş kapsamdaki entegrasyon altyapısı ile PİRİ; en yüksek kalitede servis hizmeti sunulmasını sağlıyor. Müşterilerine doğru ve ayrıntılı analiz raporları üretebilme kabiliyeti ile olası maliyet ve riskleri azaltıyor. Siemens, günümüzün dijitalleşen dünyasında veriyi doğru yöneterek müşterilerine yaklaşımlarını veri odaklı olarak düzenleyerek fark yaratmalarına da destek oluyor.
 


İlginizi Çekebilir: Siemens SINUMERIK CNC Otomasyon Sistemleri


Esneklik ve hizmet kalitesinde artış


PİRİ uygulaması ile Türkiye’nin her noktasında gerçekleştirilen servis hizmetleri gerçek zamanlı olarak kolaylıkla takip edilebiliyor. Yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirilen proje kapsamında; servis planlama ve raporlama gibi tüm süreçler uçtan uca dijital ortama taşınarak, zamanlama ve uygulamada yarı yarıya tasarruf elde edildi. Müşteri memnuniyetini merkezine alan bu uygulamayı saha çalışanlarının internete ihtiyaç duymadan, çevrimdışı olarak da kullanabilmesi sayesinde sahada esneklik ve hizmet kalitesi artırıldı.

PİRİ uygulamasının hizmet kalitesini artırmanın yanında süreç takibi kolaylığı da sağladığını ifade eden Siemens Bölgesel Çözümler ve Servisler Türkiye Direktörü Tolga Afşin “Çözüm ortaklarımızdan Kofana ile hayata geçirdiğimiz PİRİ uygulaması ile tüm iş yapış süreçlerimizi etkili bir şekilde tek bir dijital platform üzerinden sürdürüyoruz. Projenin bu başarısında ve iyi yönetilmesinde uzun bir süredir odağımızda yer alan dijitalizasyon hedeflerimizin etkisi çok büyük. Uygulamalarımızın birbirine entegrasyonunda Salesforce esnekliğinden faydalanacak şekilde gelecek faz saha çalışmalarımızı da şimdiden planlamaya başladık. Siemens olarak kaliteye verdiğimiz önem doğrultusunda, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak yeni ve dijital çözümler üretmeye ve sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
 


Siemens Bölgesel Çözümler ve Servisler Türkiye Direktörü Tolga Afşin


Siemens Türkiye hakkında:


1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 165 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır.

Yaklaşık 3 bin çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın mühendis oranı yüzde 33'tür.




Siemens AG (Berlin ve Münih)

170 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket enerji üretimi ve dağıtımına, binalar ve dağıtık enerji sistemleri için akıllı altyapılara, proses ve üretim endüstrilerinde otomasyon ve dijitalizasyona odaklanmaktadır. Siemens dijital dünya ile fiziksel dünyayı bir araya getirerek müşterilerine ve topluma fayda sağlar. Siemens, demiryolu ve karayolu ulaşımına yönelik akıllı ulaşım çözümlerinin lider tedarikçisi Siemens Mobility şirketi ile hem yolcu hem de yük taşıma hizmetlerinde dünya pazarını şekillendirmektedir.

Çoğunluk hisseleri halka arz edilen Siemens Healthineers ile, medikal teknoloji ve dijital sağlık hizmetlerinde de dünyanın lider tedarikçilerindendir. Siemens ayrıca, 28 Eylül 2020 tarihinden beri borsada işlem gören, elektrik enerjisinin iletimi ve üretiminde küresel bir lider olan Siemens Energy şirketinde de azınlık hissesine sahiptir.

30 Eylül 2020 tarihinde sona eren 2020 mali yılında, Siemens Group’un cirosu 57,1 milyar Euro, net kârı ise 4,2 milyar Euro olmuştur. 30 Eylül 2020 itibarıyla şirketin dünya genelindeki çalışan sayısı yaklaşık 293 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:


Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır