elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, Data Center Ankara’da Elektrik 4.0 Gündemine Işık Tuttu

Schneider Electric, ana sponsor olarak desteklediği Data Center Ankara etkinliğinde sektörün temsilcilerine yeni nesil çözümlerini tanıttı ve güncel trendler hakkında küresel deneyimini paylaştı. Aynı zamanda şirket elektrik ve dijitalin gücü ile sürdürülebilir bir değer yaratılmasına olanak tanıyan Elektrik 4.0’ı uzmanların gündemine taşıdı.



A- A+
01.04.2024 tarihli yazı 748 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, Türkiye’nin önde gelen veri merkezi etkinliklerinden Data Center Ankara’yı ana sponsor olarak destekledi. Veri merkezi sektörünün önde gelen uzmanlarını bir araya getiren etkinlikte Schneider Electric, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm alanındaki küresel deneyimini ve yenilikçi çözümlerini paylaştı.

Veri merkezlerinin artan önemini vurgulayan Schneider Electric Dijital Enerji ve Güvenli Güç Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sağlam, “Geleceğin veri merkezleri uçtan uca çözümlerle yüksek verimlilik ve güvenlik sağlıyor. Böylece hem kurumların sürdürülebilir büyümesine hem de ekonomiye ve çevreye katkı sağlıyor. Yeni nesil teknolojilerin sürdürülebilirlik odaklı yarattığı bu gelişimi biz Elektrik 4.0’la mümkün kılıyoruz. Elektrik ve dijitali bir araya getirerek çevreci ve akıllı çözümlerle iş ortaklarımızı ve müşterilerimizi destekliyoruz. Küresel iklim krizine yanıt veren bu çözümlerimizin Data Center Ankara’da uzmanlardan gördüğü yoğun ilgiden de oldukça memnunuz. Birlikte sürdürülebilir bir gelecek yaratmak üzere deneyimimizi, uzmanlığımızı ve teknolojimizi paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.




Data Center Ankara etkinliğinde, Schneider Electric uzmanları, katılımcılarla sürdürülebilir veri merkezleri, uçtan uca çözümler ve Elektrik 4.0 alanında bilgi sundular. Schneider Electric Veri Merkezi Çözüm Mimarı Muzaffer Tosun da “Elektrik 4.0: Geleceğin Veri Merkezleri” başlıklı sunumu ile katılımcılarla sektördeki gelecek trendlerini paylaştı ve dönüşümün önemini vurguladı.
 

Elektrik 4.0: Dijital Dönüşüm, Sürdürülebilir Geleceğe Hizmet Ediyor


Schneider Electric, geleceğin veri merkezlerini şekillendirme ve sürdürülebilir bir dünya için çözümler sunma kararlılığını koruyor. Bu kapsamda şirket veri merkezlerinin Elektrik 4.0 bakış açısıyla tasarlanması ve yönetilmesi gerekliliğini vurguluyor.

Schneider Electric tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, küresel ekonomi dijital teknolojiyi benimsediği ölçüde dekarbonize olma potansiyeline sahip. Mevcut teknolojilerin benimsenmesi ve yenilikçi tüketim modelleriyle 2050’ye kadar küresel CO2 emisyon seviyelerinin %30 azalması sağlanabilir.

 
Öte yandan elektrik talebinin 2050’ye dek mevcut seviyenin üç katına çıkması bekleniyor. Artan talebi yönetmek üzere verimlilik teknolojileri kritik önemini artırıyor ve Elektrik 4.0 da verimsizliklerden dolayı kaybolan veya israf edilen enerjinin %68’ini azaltmaya olanak sağlıyor. Bu da Elektrik 4.0 odaklı bir dönüşümün önemini ortaya koyuyor. Schneider Electric bu doğrultuda EcoStruxure gibi uçtan uca, bağlantılı çözümlerle başta veri merkezleri olmak üzere binalarda, endüstride, altyapıda ve mobilitede net sıfır karbon vizyonunu mümkün kılıyor. Şirket bu çalışmalarını 30 milyonu aşkın uzman istihdam eden 500 binden fazla ortağı ile oluşturduğu güçlü ekosistemle yönetiyor. Böylece dünyayı elektriklendirmek ve dijitalleştirmek için gereken uzmanlık ve becerilere sahip, güçlü bir topluluğa liderlik ediyor.





 
Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.