elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, 3. Çeyrekte Dönemde Küresel Gelirlerini %12 Artırdı

Yılın 3. çeyreğinde tüm zamanların en yüksek büyüme oranını kaydeden şirket, gelirlerini organik olarak %12 artırarak 8.8 milyar Euro gelir elde etti. Şirketin güçlü büyüme kaydettiği ülkeler arasında enerji ve endüstriyel otomasyon alanındaki yatırımlarıyla Türkiye de yer alıyor.



A- A+
22.12.2023 tarihli yazı 3762 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, stratejik büyüme hedefleri doğrultusunda güçlü performansını sürdürüyor. Yılın 3. çeyrek döneminde şirket gelirleri %12 organik artışla 8.8 milyar Euro olarak gerçekleşti.

Şirketin Enerji Yönetimi iş kolu, çift haneli organik olarak büyüme kaydederken, Endüstriyel Otomasyon’da tek haneli organik büyüme sağlandı. Schneider Electric’in öncü yazılım şirketi AVEVA'da güçlü Yıllık Sürekli Gelir (ARR) büyümesi elde ederken, Servisler’de de çift haneli organik büyüme kaydedildi.

Schneider Electric, 3. çeyrekte %35 lik gelir artışı ile en güçlü büyümeye Kuzey Amerika’da imza attı. Orta Doğu ve Afrika bölgesinde de çift haneli büyüme sağlandı. Bölgedeki gelişimde Türkiye, enerji yönetimi ve endüstriyel otomasyon alanında güçlü bir yatırımcı olmayı sürdürüyor.

Şirket bu gelişimi sürdürerek 2023 Düzeltilmiş FAVÖK büyümesinin organik bazda %18 ile %23 arasında gerçekleşmesini hedefliyor.

 
Schneider Electric, 2023 yılının ilk 9 ayında 26.4 milyar Euro gelir sağladı



Yıl sonu hedeflerine doğru başarıyla ilerlediklerini belirten Schneider Electric CEO’su Peter Herweck; “Stratejik önceliklendirme ve uygulama sayesinde 3. çeyrekte +%12 organik artışla güçlü bir gelir büyümesi elde ettik. Yapay zekanın da etkisiyle veri merkezleri ve enerji dönüşümüne yönelik yatırımlar başta olmak üzere tüm segmentler ve coğrafyalarda ürün ve hizmetlerimize artan bir talep var. Bu durum, otomasyona olan ilginin azalmasına rağmen, 3. çeyrekte grup varlıklarının daha da artmasını sağladı. Yazılım, servis ve sistem ürünlerimiz, müşterilerimizin elektrifikasyon, dijitalleşme ve karbonsuzlaştırma yolculuğuna hizmet etmeyi sürdürüyor. Bu alandaki esnek ve yenilikçi çözümlerimiz güçlü bir büyüme kaydetmeye devam ediyor. Bu gelişmelerle yılın 3. çeyreğinde süren güçlü büyümemiz, 2023 yılı finansal hedeflerimizi başarıyla gerçekleştireceğimizin de önemli bir göstergesi” dedi.


 

Schneider Electric yılın 3. çeyreğinde de güçlü büyümesini sürdürdü



Schneider Electric’in 2023 yılı 3. çeyrek gelirleri organik bazda %11,5 ve raporlanan bazda %0,1 artışla 8.789 milyar Euro olarak gerçekleşti.

Şirketin Ürünler segmenti 3. çeyrek gelirlerinin %54'ünü oluşturdu ve bu dönemde organik olarak %5 büyüdü. Bu büyümede nihai pazarlardaki güçlü talep sayesinde Enerji Yönetimi alanındaki gelişim etkili oldu.

Dünya genelinde Veri Merkezi ve Altyapı projeleri de dahil olmak üzere devam eden güçlü talebin desteklediği Enerji Yönetimi alanında, organik olarak çift haneli satış artışıyla 3. çeyrekte %23 organik büyüme sağlandı. Endüstriyel Otomasyon’da sistem gelirleri tek haneli büyüme kaydederken, Proses ve Hibrit endüstriyel segmentlerle bağlantılı alanlarda çift haneli büyüme elde edildi.

Yazılım ve Dijital Servisler segmentinde ise gelirler yılın üçüncü çeyreğinde organik olarak %17 arttı. Bu gelişmede önemli bir rol oynayan AVEVA, 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla Yıllık Yinelenen Gelirde (ARR) %16 artış sağladı. Büyüme temel olarak mevcut müşteri tabanına yapılan satışların yanı sıra çeşitli segmentlerde net yeni müşteri kazanımlarından kaynaklandı. Grubun bu alandaki başarısında Veri Merkezi ve Şebeke için EcoStruxure ürünleri de güçlü bir katkı sağladı.



Saha Servisleri de 3. çeyrekte organik olarak %17 büyüdü. Enerji Yönetimi servisleri, nihai pazarlarda ve birçok segmentte güçlü bir ilgi ile çift haneli büyüdü. Endüstriyel Otomasyon servisleri hem Ayrık hem de Proses ve Hibrit otomasyonda çift haneli büyüme gösterdi.

Schneider Electric, bu dönemde sürdürülebilirlik alanında da önemli bir başarı sergiledi. Dijital ve Saha Servisleri kapsamında yönetilmekte olan sürdürülebilirlik danışmanlık ve servis ürünleri bir kez daha satışta elde ettiği çift haneli artış ile +%20 büyüme kaydetti. Bu gelişimde Grubun sürdürülebilirlik danışmanlığı ve ürünlerine başta Avrupa olmak üzere çeşitli coğrafyalardaki artan talep ve EcoStruxure Resource Advisor'ın güçlü büyümesi etkili oldu.

Schneider Electric’in başarılı performansında pazar odağında değişen trendler ve gelişmeler de önemli bir rol oynadı. Binalar pazarında, sağlık ve turizm sektörlerindeki gelişim ve sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği odaklı dijital ürünlerle yeniden yapılanma etkili oldu. Veri Merkezi ve Ağlar pazarında, büyük veri merkezlerinden ve kurumlardan gelen talep güçlü bir şekilde devam etti. Bu büyümede yapay zeka teknolojilerine olan ilgi de önemli bir etken oldu. Altyapı pazarı, elektrik hizmetleri ve endüstriyel otomasyon ürünleri, şebeke istikrarı, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme odaklı güçlü taleple öne çıktı. Endüstri pazarında ise, enerji yönetimi ve endüstriyel otomasyon ürünleri, farklı alt segmentlerdeki taleplere göre şekillendi.


 
Kaynak: