elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Lisanssız Yatırımlar için Dördüncü Bölge Destekleri Yürürlüğe Girdi

Lisanssız rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarına sağlanacak dördüncü bölge teşvikleri Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Detaylar haberin devamında...



A- A+
24.02.2022 tarihli yazı 3877 kez okunmuştur.
Yayınlanan bu karar ile rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarına dayalı projelerin 1, 2, veya 3. teşvik bölgelerinde yer alan 37 şehirden birisinde gerçekleştirilmesi durumunda bu illere göre daha yüksek yatırım desteklerinin sağlandığı 4. bölge destekleri lisanssız rüzgar ve güneş projeleri için uygulanacak. 4 üncü, 5 inci ve 6 ncı bölgelerde uygulanacak yatırımların da destekleri bulundukları bölgeye göre olacak.




4. bölge desteği kapsamında KDV istisnasının yanı sıra Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içinde yapılacak yatırımlarda 7 yıla kadar sigorta primi işveren desteği ve % 40 oranında vergi indirimi, OSB dışında ise %30 oranında vergi indirimi ve 6 yıla kadar sigorta primi işveren desteği sağlanacak.
 

4. Bölge Desteği


Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar başlıklı düzenlemeye eklenen EK-2B sayılı ve “İllerin Bölgesel Desteklerden Yararlanabilecek Sektörlerine İlişkin Sektör Numaraları” başlıklı tablosuna eklenen dipnot şu şekilde oldu;

(14) Lisanssız faaliyet kapsamında ve bağlantı anlaşmasındaki sözleşme gücü ile sınırlı olmak kaydıyla, güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi yatırımları ile rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi yatırımları faiz/kar payı desteği sağlanmaksızın, 1 inci, 2 nci ve 3 üncü bölgelerde gerçekleştirilmeleri halinde 4 üncü bölgede uygulanan, 4 üncü, 5 inci ve 6 ncı bölgelerde gerçekleştirilmeleri halinde ise bulunduğu bölgede uygulanan bölgesel desteklerden yararlanır.

24 Şubat 2022'de, Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
 


Kaynak:

► Gensed